30 de set. 2009

Reinventar la tradición. Procesos y usos de la lana

Exposición organizada para el Ministerio de Medio Ambiente y Medio
Rural y Marino con motivo de la celebración de la Jornada La Lana: lo
sostenible está de moda que se celebró en el Observatorio de la
Sostenibilidad de Pastrana el 22 de septiembre.

La exposición muestra equipamiento para el tejido e hilado
artesanales de la lana y una colección de textiles tradicionales y
contemporáneos realizados en telar de alto o bajo lizo, tejido de
punto, realizado con agujas o tricotadora, y fieltro, uilizando esta
fibra textil como material único o predominante.

Fechas: 22 septiembre - 26 de octubre.
Horario:
Martes a Viernes: 10:00-14:00 y de 16:00 18:00
Sábados: 10:00 a 14:00 y de 16:00-20:00
Domingos y festivos: 10:00-14:00
Palacio Ducal, Plaza de la Hora, s/n , 19100 Pastrana, Guadalajara.
Tel.: 949 370 672. La entrada es por la Oficina de Turismo.

Enlace a las ponencias de la Jornada: http://www.mapa.es/app/vocwai/ListadoDocumentos.aspx?tg=novedades&sec=ovn&lng=esponer

Más información: www.indigotextil.com en la sección de Actividades.

Concurso diseño e innovación téxtil

Ateval anuncia la convocatoria de sus dos concursos de diseño e innovación.

La Asociación de Empresarios Textiles de la Comunidad Valenciana, ATEVAL, acaba de lanzar la convocatoria de los dos concursos de diseño e innovación que organiza. Por un lado, el Concurso Internacional de Diseño Textil, Premios Ateval, que alcanza su edición número doce, y por otro, la segunda edición del Concurso Internacional de Productos Textiles Innovadores, enmarcado en el Plan de Competitividad de la Empresa Valenciana 2009.

Éxito del nuevo concurso de innovación
Como se pudo comprobar en la exposición ubicada en la pasada feria Ideas&Pasión, celebrada en Valencia, la calidad de los trabajos presentados en la primera edición de este concurso demuestran la buena acogida que ha tenido esta convocatoria, y ha contribuido a que se continúe con esta iniciativa, que tiene por objeto reconocer, apoyar e impulsar la innovación en el sector textil como eje estratégico de la mejora competitiva e incentivar el desarrollo de productos y proyectos innovadores que aporten ventajas sustanciales para la creación de negocios sostenibles.

El Concurso se ha diseñado con dos modalidades: la Modalidad Empresa y la Modalidad Investigadores/Estudiantes. Se pueden presentar una memoria explicativa tanto de productos como de procesos de carácter innovador, acompañada de cualquier formato que se considere adecuada: muestras, fotos, videos, tesis, proyectos finales de carrera, etc.

La fecha límite para la presentación de los trabajos es el próximo 20 de noviembre de 2009 y las bases de ambos concursos se pueden consultar en la página www.ateval.com. Entre los dos concursos se entregarán más de 8.000 euros en premios, además de 3.000 euros en programas de diseño y otras distinciones.

Premios Ateval
Por su parte, los Premios Ateval de diseño textil llevan más de una década impulsando el desarrollo de la creatividad, y persigue destacar el diseño como clave fundamental de la industria textil y procurar un acercamiento de los futuros profesionales hacia dicha industria. Además, el concurso también pretende la promoción de diseñadores y escuelas en la industria textil y su posible proyección personal en el ámbito autonómico, nacional e internacional.

Un concurso riguroso que ha alcanzado, tras once ediciones, notoriedad y prestigio, además de convertir una simple competitividad en un hecho cultural que repercute, sin duda, en lo industrial.

Susana Aparicio Ortiz
Fila5.arte

29 de set. 2009

III Trobada de Vidriers a Cervelló

5a Fira de l'Aigua, Caldes de Malavella

Caldes de Malavella (La Selva)

Aquest cap de setmana, 5ª Fira de l’Aigua

Ja estan a punt totes les activitats que es portaran a terme durant el proper cap de setmana a Caldes de Malavella, durant la celebració de la 5a Fira de l'Aigua, una fira que té com a objectiu principal divulgar la nova cultura de l'aigua, per tal de fomentar i impulsar nous projectes i noves actituds a favor d'aquest recurs tan preuat.

Dissabte dia 3 a la tarda tindrà lloc una audició de sardanes i al vespre, Joan Pera presentarà l'obra "Partint peras" al Teatre Municipal de Caldes.

Diumenge es prepara com el dia més intens de la programació d'enguany, amb la celebració de la 9a Fira d'Artesania dels Sentits i del Benestar, la 9a Fira d'Entitats, i la 1a Fira del Bolet anomenada "Sense aigua no hi ha bolets". Al mateix temps, els visitants de la fira podran gaudir d'una xocolatada mentre que els més petits podran disfrutar d'un espectacle infantil a càrrec de Macedònia, un castell inflable gratuït i passejades amb ponis. A part d’això, a la Plaça de l’Ajuntament s’hi podrà trobar el Fira-Mercat habitual dels diumenges, el qual acaba de complir un any.

El mateix diumenge a la tarda es celebrarà a la 1a Gran Cigronada, un dinar popular de la Cuina Termal que constarà d'una amanida de cigrons i una cassoleta de bacallà amb cigrons (5€). Finalment, el 4t Concurs de Bevedors d'aigua en Gas i els seus Efectes Secundaris, i el 2n Concurs de Menjadors de Calamars a la Romana posaran el punt i final a la Fira de l'Aigua d'aquest any.

PROGRAMA:
Dissabte

17h30. Audició de sardanes amb la Cobla Foment del Montgrí a la Placeta de Sant Grau.
22h00. "Partint Peras", espectacle de Joan Pera al Teatre Municipal de Caldes. (Venda anticipada d'entrades a l'Oficina de Turisme, 12€ els adults i 10€ infants i pensionistes, i al mateix dissabte a taquilla, 15€).

Diumenge
A partir de les 10h00 i durant tot el dia. 9a Fira d'Artesania dels Sentits i del Benestar a la Rambla Recolons i al Carrer Jacint Verdaguer.
A partir de les 10h00 i durant tot el dia. 1a Fira del Bolet, anomenada "Sense Aigua no hi ha bolets", al Carrer del Mestre Mas i Ros.
A partir de les 10h00 i durant tot el dia. 9a Fira d'Entitats a la Rambla Recolons i a la Rambla d'en Rufí.
A partir de les 10h00 i durant tot el dia. Inflable "El Mar" gratuït i passejades amb ponis a la Rambla d'en Rufí.
10h30. Esmorzar popular: xocolatada i coca de sucre a la Plaça de La Selva.
11h30h. Espectacle infantil: concert de Macedònia a la Plaça de La Selva.
De 13h30 a 16h00. 1a Gran Cigronada "Cigrons amb Bacallà" (5€) a la Plaça Mas i Ros.
19h00. Cloenda de la 5a Fira de l'Aigua amb el 4t Concurs de Bevedors d'aigua en Gas i els seus Efectes Secundaris, i el 2n Concurs de Menjadors de Calamars a la Romana, a la Plaça de La Selva.

28 de set. 2009

EXPOSICIÓ "ELS ANDORRÀ: UNA NISSAGA DE FORJADORS"


La Biblioteca Pública Arús

I

Victor Cunillera i Ferrando

Es complauen a convidar-vos a la Inauguració de l’exposició:

ELS ANDORRÁ

una nissaga de Forjadors

L’acte tendrá lloc el dijous, 1 d’octubre de 2009 a les 13 hores, a la sala de conferencies de la Biblioteca

Se servira una copa de cava. Aforament limitat

Passeig de Sant Joan,26 ; 08010 Barcelona

T.93 232 2404; arus@bpa.es; www.bpa.es


ART A TAULA


US ENVIO LA INVITACIÓ DE L' EXPOSICIÓ ART A TAULA QUE S'INNAUGURARÀ EL PROPER DIA 2 D'OCTUBRE I ES PODRÀ VISITAR FINS EL 5 DE GENER
LLOC : Pl. de les Garrofes, 4, El Vendrell

ÀLEX AÑÓ. Vidre bufat
MERCÈ MAS. Tèxtil
YUKIKO MURATA. Ceràmica, porcellana i vidre
JAUME VILÀ. Ceràmica
CAMIL.LA PÉREZ. Ceràmica

La mostra ofereix peces per a servei i decoració de taula, són peces especials on l'art i la utilitat són indestriables. Hi podreu trobar canelobres, copes, gots, flascons de vidre bufat, plats, plateretes, bols, salseres, tasses en ceràmica i en porcellana així com també individuals, plats de respecte i altres elements tèxtils per fer de la vostra taula una taula especial.

25 de set. 2009

Beques “Centre per la Creativitat i la Innovació”

L’associació cultural per la creativitat i la innovació Crearmundos ofereix beques de formació per membres d’associacions interessats. Les beques s’inclouen en el projecte “Centre per la Creativitat i la Innovació”, subvencionat pel Ministerio de cultura, i s’emmarca en l’Any europeu de la creativitat i la innovació. Enviem la informació de les beques en annex. Agraïríem que en donéssiu la màxima divulgació.

Atentament

Angélica Sátiro
directora de la CASA CREATIVA
www.lacasacreativa.net
presidenta de la asociación CREARMUNDOS
www.crearmundos.net
0034 935111291
0034 649233472

Convocatoria de Residencias para Artesanos, Diseñadores y Artistas

Hola a todos:

Os trasladamos esta convocatoria para solicitar periodos de residencia en la cooperativa Fiskars, en Finlandia, donde trabajan artesanos, diseñadores y artistas.

Hemos traducido la convocatoria, pero la lengua franca durante el periodo de residencia se entiende que será el inglés.

Saludos.

Pablo Blanco
Oficio y arte, Organización de los Artesanos de España
Tel: (+34) 985 255 313 - Móv. (+34) 610 557 277

Fiskars Artist in Residence, Finlandia
CONVOCATORIA PARA ARTISTAS, DISEÑADORES Y ARTESANOS
Envío de solicitudes hasta el 30 de septiembre de 2009
Para saber más sobre nuestra residencia visite nuestra página web:
www.onoma.org
Fiskars se sitúa aproximadamente a 90 km al este de Helsinki, en el municipio de Raseborg. La cooperativa de artesanos, diseñadores y artistas de Fiskars está activa desde 1998, y hoy la comunidad tiene 113 miembros, que representan cerca de 20 artes, diseños y oficios diferentes.

Profesionales extranjeros (no residentes en Finlandia), artesanos, diseñadores y artistas pueden solicitar vivir en esta residencia. Asimismo, también se tendrán en cuenta las solicitudes de periodistas culturales, escritores y científicos.

Los artistas que viven en la residencia no pagan por el alojamiento en Fiskars, pero deben financiarse su propio viaje al pueblo. Los residentes deben financiarse además sus propios alimentos, otras necesidades diarias y sus propios materiales. Los admitidos en el programa de la residencia de Fiskars no contarán con ningún tipo de beca para viajes, materiales o gastos de subsistencia. Además, será obligatorio el pago de una fianza de 100 euros en efectivo a su llegada, reembolsable el día de salida, tras comprobar que la vivienda y los artículos del apartamento han quedado intactos y limpios.

La Fiskars Artist in Residence está disponible a lo largo del año durante los siguientes períodos:

Del 1 de enero al 31 de marzo
Del 1 de abril al 31 de mayo
Del 1 de junio al 31 de julio
Del 1 de agosto al 30 de septiembre
Del 1 de octubre al 31 de diciembre

Nos gustaría que el residente se presentase de alguna forma al resto de los miembros de la cooperativa durante su estancia, de manera que se puedan formar contactos y se pueda dar al invitado la oportunidad de mostrar nuestra forma de trabajo. Si el artista invitado está interesado, su visita puede estar vinculada con algunas de las actividades de la cooperativa. Por ejemplo, colaboraciones con sus miembros y la participación en las exposiciones y otros proyectos. También estamos abiertos a lecturas y trabajos donados por los invitados.

Saludos cordiales.

Sade Kahra
Fiskars Artist in Residence Coordinator
Clock Tower Building
10470 FISKARS (Finlandia)
air@onoma.org
www.onoma.org

23 de set. 2009

II Premi Empremtes d'Osona 09

empremtes 2009
BASES 2009. PREMI EMPREMTES D'OSONA
INFORMACIÓ PREMIS 2008

La insígnia Mestre Artesà 2009


Artesania Catalunya es complau a convidar-vos a visitar la mostra itinerant de l’exposició del concurs d’Insígnies de Mestres Artesans 2009, que es podrà visitar en les dates i els espais indicats en aquest díptic, i que viatja per tot el país.

Els trenta-vuit artesans guardonats amb el diploma de Mestre Artesà 2009 han rebut, amb la distinció, un exemplar de la insígnia guanyadora del 4t Concurs d’Insígnies de Mestres Artesans, fruit del conveni de col·laboració entre el Departament de Joieria de l’Escola Superior de Disseny i d’Art Llotja i Artesania Catalunya. Aquesta mostra itinerant dóna a conèixer els trenta-dos projectes procedents dels departaments de joieria de l’Escola Llotja, l’Escola Municipal d’Art Arsenal de Vilafranca del Penedès i l’Escola d’Art de Tarragona, participants convidats en aquesta edició.

El concurs es convoca anualment i servirà per a la creació de la col·lecció d’insígnies de Mestre Artesà, que ja consta de quatre peces: “Trencat esfèric” de Débora Pereira, de l’Escola Llotja; “La fulla” d’Hrafnhildur Kristjansdottir, de l’Escola Massana; “El Llapis” de Wania Maria de Souza Almeida, de l’Escola Llotja; i “Llavor d’artesà” de Maria Lanau Franch, de l’Escola d’Art de Tarragona.

1. Primer premi: “Llavor d’artesà”, de Maria Lanau (Escola d’Art de Tarragona).
La llavor simbolitza el naixement d’un projecte que creixerà en mans de l’artesà. Escollida pel seu concepte concís, els seus acabats, l’excel·lent execució tècnica, la seva funcionalitat i la seva poètica simplicitat.

2. Segon premi: Eva Ortin (Escola Arsenal de Vilafranca del Penedès), “Fer-ne 15 de nou”, peça premiada per la seva referència al mestratge artesà, la fórmula alternativa aplicada a la tanca i pel joc de formes i colors en moviment.

3, 4 i 5. Tres mencions especials: Imma Mestieri Malaespina per la seva peça sense títol (Escola Llotja); Aila Jubany Fortino per la peça “Esboç” (Escola Llotja); Amanda de Pedro Escudero per la peça “Dualitat” (Escola Arsenal).

Itinerància de l’exposició (consultar horaris trucant a cada espai):

Barcelona: del 6 al 17 d’octubre de 2009
Alea Galeria, Argenteria, 66.
Telèfon 93 310 13 73

Vic: del 3 al 15 de novembre de 2009
Museu de l’Art de la Pell de Vic, Arquebisbe Alemany, 5.
Telèfon 93 883 32 79

Tortosa: del 20 de novembre al 12 de desembre de 2009
Taller Cinta Dalmau, Carrer Ciutat, 7 (Passatge Franquet).
Telèfon 667 793 023

Lleida: del 12 al 29 de gener de 2010
Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, Serveis Territorials, Rambla d’Aragó, 8.
Telèfon 973 27 92 00

Girona: del 9 al 20 de febrer de 2010
Espai Tarrés, Carrer Nou, 18.
Telèfon 972 20 48 91

Tarragona: de l’11 al 27 de març de 2010
Joieria Vecchio, Plaça Sedassos, 32.
Telèfon 977 24 27 44

Vilafranca del Penedès: del 4 al 15 de maig de 2010
Òpera Joies, Plaça Constitució, 42.
Telèfon 93 892 04 43

Esterri d’Àneu: de l’1 al 13 de juny de 2010
Ecomuseu de les Valls d’Àneu, Carrer del Camp, 22-24.
Telèfon 973 62 64 36

Gloria Bonet
Responsable de publicacions
Artesania Catalunya
Banys Nous, 11
93 467 46 60

Lliurament de Diplomes Mestre Artesà 2009


Mestres Artesans 2009

Ma. Josep Alvarez i Les; Joiera, Barcelona
Carmen Amador i Ruiz; Joiera, repussadora i ciselladora, Barcelona
Esteve Armengol i Esteva; Tallista, Vimbodí i Poblet
Joaquím Arnabat i Ventosa; Miniaturista, L’Arboç
Isabel Barba i Formosa; Ceramista, Barcelona
Jaume Barmona i Vives; Afinador i restaurador, conservador, Barcelona
Teresa-Marta Batalla i Vidal; Ceramista, Roquetes
Antoni Casals i de Nadal; Modelista Naval, Barcelona
Joan Carles Castro i Garcia; Orguener, Barcelona
Cándido Escalona i Moyano; Tapisser, mobles, Barcelona
Pere Joan Fernández i Sánchez; Vidrier, Malgrat de Mar
Agustí Forcadell i Pla; Picapedrer, Ulldecona
Rosa Gelpí i Monasterio; Esmaltadora, Barcelona
Trinitat Genís i Abel; Restauradora-conservadora, Vic
Jaume Lopez i Rodriguez; Forjador, Canet de Mar
Ester Luesma i Maymó; Vidriera, Fontpineda (Pallejà)
Hipòlit Monseny i Gavaldà; Terrissaire, Reus
Ramon Nualart i Serrat; Pintor decorador de vidre, Castellar del Vallès
Robert Parera i Mallorquí; Forjador, Quart
Enric Pla i Montferrer; Escultor i Forjador, Alpens
Raúl Pérez i Coronas; Modelista Naval, Barcelona
Ma. Dolors Portillo i Sellart; Perruquera d’homes i dones, Artesa de Segre
Ramon Puig i Cuyàs; Joier, Vilanova i La Geltrú
Esther Ramos i Costa; Ceramista, Barcelona
Lluís Raspall i Raventós; Miniaturista, Castellet i la Gornal
Marian Reyes i Vivó; Teixidora, Castelldefels
Ma. Carme Roig i Ortuño; Puntaire, Arenys de Munt
Antònia Roig i Perera; Ceramista, La Bisbal d’Empordà
Dolors Rosquellas i Puig; Puntaire, Arenys de Munt
Magí Sambola i Pijuan; Ceramista, Verdú
Antoni Sardà i Martí; Elaborador i manipulador de paper i cartó, Banyoles
Miquel Serra i Rafart; Cisteller, Batet de la Serra
Rosa Maria Tejedor i Ferrer; Teixidora, Esterri de Cardós
Feliu Trujillo i Vergés; Ceramista, Esparreguera
Francesc Xavier Vega i Ortega; Vidrier, Fontpineda (Pallejà)
David Ventura i Bertran; Constructor de figures i entremesos, Navata
Josep Ma. Vidal i Zapata; Maquetista, Barcelona
Angela Vives i Esquitino; Manuf. objectes de vímet, de jonc, de canya... altres fibres, Sabadell


Programa de l’acte

18.15h Recepció dels guardonats
18.30h Recepció dels convidats
19.00h Inici de l’acte de lliurament (sala gran i biblioteca )
Benvinguda
Parlament de la Sra. Gemma Amat, directora d’Artesania Catalunya
Lliurament dels diplomes i de la insígnia de Mestre Artesà
Parlament de l’Hble. Sr. Josep Huguet i Biosca, conseller d’Innovació, Universitats i Empresa.
Fotografia amb tots els guardonats
20.00h Còctel als jardins

Barcelona, 22 de setembre de 2009

Els Diplomes i la insígnia

Com cada any, l’acte de lliurament de Diplomes de Mestre Artesà ha comptat amb la col·laboració directa de diversos artesans. D’una banda, el paper en què s’han imprès els Diplomes ha estat confeccionat per la mestra artesana Victòria Rabal. És un paper elaborat a mà al Molí Paperer de Capellades, especialment per a aquesta edició del Lliurament de Diplomes de Mestre Artesà. Es tracta de paper de 430 gr/m2, elaborat amb fibra de cotó i lli, ferinat amb pila holandesa i encolat neutre.

La realització de l’escriptura ha anat a càrrec del cal·lígraf Oriol Miró. Per al nom dels artesans s’ha utilitzat una escriptura itàlica, i pel que fa al nom de l’ofici, es tracta d’una escriptura també itàlica, però més fina. A més dels diplomes, es lliurà als Mestres Artesans una insígnia, que aquest any ha estat creada i produïda per l’alumna de joieria Maria Lanau (Escola d’Art de Tarragona), i duu el títol de “Llavor d’artesà”. És una peça de plata quadrada buida d’estructura embotida amb una llavor de plata fina soldada. La llavor simbolitza el naixement d’un projecte que creixerà en mans de l’artesà. Va ser escollida pel seu concepte concís, els seus acabats, l’excel·lent execució tècnica, la seva funcionalitat i la seva poètica simplicitat. A aquest concurs hi van participar l’Escola Llotja, l’Escola d’Art de Tarragona i l’Escola Arsenal de Vilafranca del Penedès.

La capsa on es presenta la insígnia ha estat feta al taller artesà Arapdis del barri de Gràcia de Barcelona.

ANTOLOGIA ARTÍSTICA DE RODOLF TUR

Acte inaugural, dissabte 26 de setembre a les 20h a la Casa Gòtica.

Seguidament s'anirà al Museu del Càntir per cloure el recorregut expositiu


Segons paraules d’Eduard Jubany Tur, " tècnicament, Rodolf va treballar amb força les mans i les expressions de l’ésser humà. En la seva obra, els rostres dels pobres, dels sants i els retrats, mostren una tristor que amara els quadres amb un dramatisme molt característic en la seva obra, sempre a cavall entre l’expressionisme i l’impressionisme. Si bé aquests són dos moviments antagònics, Rodolf Tur emprava la tècnica dels expressionistes en les cuidades expressions dels rostres i els cossos, però es decantava per l’impressionisme en marines i paisatges " .


L’exposició es podrà visitar fins el 25 d'octubre de 2009

Horari de visita del Museu:

Dimarts a divendres: de 10 h a 13 h i de 17 h a 20 h

Dissabtes : d’11 h a 14 h i de 17 h a 20 h

Diumenges i festius: d’11 h a 14 h

Horari de visita de la Casa Gòtica

Divendres: de 17 h a 20 h

Dissabtes : d’11 h a 14 h i de 17 h a 20 h

Diumenges i festius: d’11 h a 14 h

Fina Carreras

Museu del Càntir

www.museucantir.org

Pl.Església, 9

08310 Argentona

93 797 27 32

19 de set. 2009

ALIMENTÀRIA 2010

Com varem fer per primera vegada l'any 2008, estem organitzant, conjuntament
amb la FAAOC, una participació agrupada d'empreses artesanes vinculades a la
taula i a la cuina per a la pròxima edició d'Alimentaria 2010, que se
celebrarà entre els pròxims 22 i 26 de març de 2010.

El format serà el mateix que es va utilitzar en l'edició 2008 en la qual
erem 10 expositors, si bé es pot ampliar fins a 20 en funció de la demanda
que tinguem. Les condicions seran també similars, és a dir, els expositors
assumiran el cost de l'espai (amb retorn posterior del 50% via el programa
d'incentius, que tramitarà la FAAOC), i Artesania Catalunya tota la despesa
relativa al muntatge i desmuntatge de l'estand, decoració, publicitat,
subministres, etc.

Aquesta vegada Alimentaria només es durà a terme a Fira Gran Via, i el
pavelló que acollirà Restaurama (la nostra zona d'ubicació) serà el núm. 6.

Per tal de començar a organitzar correctament aquesta participació, agrairem
ens comuniqueu si teniu interès en tenir presència en el nostre estand, per
tal de reservar l'espai necessari. Agrairem la vostra resposta abans de
final de setembre.

Cordialment,

Xavier Villas i Balasch
Cap de Comercialització
Artesania Catalunya
Generalitat de Catalunya
Banys Nous, 11, baixos
08002 Barcelona
xvillas@gencat.cat
www.artesania-catalunya.com
Tel. 93 467 46 60
Fax 93 467 46 70

Escola Taller de Ceràmica del Museu del Càntir d'Argentona

Benvolgut/da,

T'informem que el proper 1 d'octubre es reprenen les classes de ceràmica a l'Escola Taller de Ceràmica del Museu del Càntir d'Argentona i que ja està oberta la inscripció pel nou curs 2009-2010. Recorda que les places són limitades!!!

Estem a la teva disposició per qualsevol aclariment.

Aprofitem l'avinentesa per saludar-vos ben cordialment,

Fina Carreras
Museu del Càntir
www.museucantir.org
Pl.Església, 9
08310 Argentona
93 797 27 32

PROGRAMA BÀSIC DELS CURSOS

Grups infantils
* Tècniques manuals de construcció de peces ceràmiques: marrells (xurros), planxes i escultura.
* Tècniques decoratives i d'acabat: engalbes, esmalts i cocció.

Grups d'adults
Programa de pràctiques:
* Tècniques manuals de construcció de peces ceràmiques: xurros, planxes, escultura i torn.
* Tècniques decoratives i d'acabat: investigació d'esmalts i engalbes.
* Tècniques de cocció: oxidació, reducció i rakú.

Programa de classes teòriques:
* Argiles i pastes.
* Vidrats i esmalts de baixa temperatura.
* Engalbes de baixa temperatura.
* Forns i tècniques de cocció.
* Introducció a l'alta temperatura: gres i refractari.

INFORMACIÓ GENERAL
* Totes les quotes, es pagaran a través d'una entitat bancària.
* Les festes seran igual que el calendari escolar d’Argentona.
* El calendari de classes serà el mateix que el curs escolar (en el cas dels infants)
* Els organitzadors es reserven el dret de suspendre algun dels grups ofertats si no hi ha un nombre suficient d’inscrits.
* Els preus assenyalats inclouen totes les despeses en materials a utilitzar i consumir.
* Les peces acabades quedaran en propietat de l'alumne que les ha realitzat.

HORARIS:

Infants: d’octubre a juny (ambdós inclosos)
* Dimarts, dimecres i/o dijous de 17.15 h a 19.00 h
* Inici del curs: dijous 1 d’octubre

Adults: d’octubre a juliol (ambdós inclosos)
* Dimarts i/o dijous: MATINS 10.00 h a 13.00 h
TARDES 15.00 h a 22.00 h
* A triar 2, 3, 4, 5 ó 6 hores per setmana
* Inici del curs: dijous 1 d’octubre

PREUS:
* Quota mensual:

Infants MATRÍCULA: 30,00 €
(es paga un cop sempre i quan no es doni de baixa i torni a apuntar-se)
(1,45 h setmanals): 43,00 euros
(3,30 h setmanals): 65,00 euros

Adults MATRÍCULA: 50,00 euros
(es paga un cop sempre i quan no es doni de baixa i torni a apuntar-se)
(2 hores setmanals): 47,00 euros
(3 hores setmanals): 67,00 euros
(4 hores setmanals): 79,00 euros
(5 hores setmanals): 88,00 euros
(6 hores setmanals): 95,00 euros

Aquests preus responen a l’ordenança fiscal núm.17 i estaran vigents mentre no s’acordi la seva modificació.

CURSOS D’INICIACIÓ I PERFECCIONAMENT DE LA CERÀMICA 2009 - 2010

OBERTA LA INSCRIPCIÓ
Grups per a infants i adults
Infants a partir de 3 anys
PLACES LIMITADES

ADREÇA DEL TALLER:
Edifici municipal Velcro
C/ Enric Granados, 5
Argentona

INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS
MUSEU DEL CÀNTIR
Plaça de l’Església, 9
ARGENTONA
Tel. 93 797 21 52

Horaris:
Dimarts a divendres de 10 a 13 h. i de 17 a 20 h.
Dissabtes d’11 a 14h. i de 17 a 20 h.
Diumenges d’11 a 14 h. Dilluns tancat

FIRA DEL MENESTRAL


Us passem informació per a la propera FIRA DEL MENESTRAL, que celebrarem a Camps (Fonollosa) el proper 4 d'octubre de 2009.

Si teniu interès per a participar-hi com a expositors, teniu temps fins al dia 23 de setembre.

Recordeu que la fira és gratuïta només per a ARTESANS que facin el seu propi producte, i que a la fira no s'accepten productes de distribució o revenda.

Cada parada reservada disposa de 2 dinars gratuïs al menjador de la fira.

Salutacions,

ASSOCIACIÓ CULTURAL DE VEÏNS DE CAMPS
acrcamps@gmail.com

17 de set. 2009

FIRA GASTROART

Hostalric acollirà la Fira Gastroart, una fira que pretén donar protagonisme a la gastronomia, als productes del territori i a la cuina selvatana. La Fira, que es farà del 24 al 27 de setembre, serà lloc d’exposició i venda de productes gastronòmics i comptarà amb un munt d’activitats com ara tastos i maridatges, música i cinema, oficis artesans, tallers i exposicions.

L’Ajuntament d’Hostalric ha decidit fer evolucionar la Fira de Sant Miquel cap a una fira temàtica, centrada en la gastronomia i l’artesania. Gastroart neix amb l’objectiu de fomentar els productes de qualitat que contribueixen a la identitat del territori i promocionar el municipi.

Entre les activitats programades cal destacar el maridatge musical que protagonitzaran Cris Juanico, Natxo Tarrés (Gossos) i Joan Masdéu (Wiskyn’s), amb el cuiner i gastrònom Pep Nogué com a presentador i la col·laboració d'Empordàlia. Els tres cantautors s’inspiraran amb els productes de la Selva per composar les seves cançons i, aprofitant que serà l’època de la verema, elaboraran un most que el públic assistent podrà tastar.

També es podrà gaudir d'un seguit de degustacions, com ara un tast de vins Sinols d'Empordàlia, un tast de cerveses (on es presentarà la cervesa Gastroart), un tast d’oli que es farà amb la col·laboració de la DOP Oli de l’Empordà i un tast d’aigües de la comarca de la Selva, coneguda com “la comarca de l’aigua”. A més, hi haurà espai per als productes innovadors de la Selva, elaboracions amb salsafí i del foie-gras de Mas Parés.

Una altra de les activitats destacades serà el maridatge cinematogràfic, amb dues sessions de cinema organitzades pel Cinema Truffaut, que aniran acompanyades de tastos de vins amb l’enòleg Xavier Morera i la col·laboració d’Empordàlia. Concretament, el dijous dia 24 es passarà la pel·lícula “Entre copas” i el dissabte 26, “Sin reservas”.

El dissabte i diumenge serà l’espai per a l’exposició i venda de productes gastronòmics, les demostracions i els tallers d’oficis artesans, i exposicions relacionades.

La Fira Gastroart convoca un seguit de concursos, el d’aparadors d’establiments, el de fotogràfia i el concurs “Empremtes d’Hostalric” i també comptarà amb activitats populars com l’audició de sardanes, la cantada d’havaneres, la cercavila amb les “Majorets d’Hostalric”, i la trobada de puntaires.

Atentament,

Cèlia Izquierdo Ramírez
Dept. Desenvolupament Local
Ajuntament d'Hostalric
C/ Raval 45
17450 HOSTALRIC
Tel: 972 86 40 11, ext. 647
Fax: 972 86 52 76
promociolocal@hostalric.cat

OCUPACIÓ DE LA VIA PÚBLICA A PORTAL DE L'ÀNGEL

Ocupació de la Via Pública a Portal de l'Ángel.

publicat el 14/09/2009 a les 15:07 h.

Els articles 4 i 6 de la normativa de les fires que es fan al Portal de l'Àngel han estat canviats respecte a la convocatòria anterior.

Lloc: Avinguda Portal de l'Àngel

Espai de les activitats: Av. Portal de l'Àngel -tram paret Banc d'Espanya- de 50 metres lineals per 2,5 metres d'ample.

Dates de les activitats: any 2010, segons calendari annexat a les bases reguladores.

Admissió de sol·licituds i documentació requerida: del 14 de setembre al 14 d'octubre de 2009

Lloc lliurament sol·licituds: Oficina d'Atenció al Ciutadà del Districte de Ciutat Vella, C. Ramalleres, 17. Horari d'atenció: de 8,15 matí a 14,15 h

Condicions prèvies de les associacions per participar en el concurs:

Compliment de la Normativa de Regulació de les activitats de venda no sedentària i/o altres activitats a l'avinguda Portal de l'Àngel. Aquesta normativa ha estat canviada en els articles 4 i 6.

Compliment de les Bases Reguladores per al concurs d'atorgament de llicències.

Presentar sollicitud entrada per registre en el termini establert. La sollicitud s'acompanyarà de la documentació requerida i detallada en les bases del concurs.

Les bases d'aquesta convocatòria, juntament, amb les normatives de regulació de les activitats de venda no sedentària i d'altres activitats a l'Av. Portal de l'Àngel es poden trobar a partir del 14 de setembre4 de 2008 a la copisteria ARTYPLAN, Via Laietana, 32, telèfon 93.268.78.57 i en els fitxers relacionats.

15 de set. 2009

PASION ARTESANA

PUBLICADO POR ODILAS EN EL BLOG PROYECTOS, PERSONAS, PASIONES (http://proyectospersonaspasiones.blogspot.com)

Mi padre era Artesano. Bueno aún lo es porque aunque no ejerce ya una actividad profesional, la virtud le sigue acompañando en una madurez difícil pero serena.

Era mecánico tornero, y parece ser que de los mejores. Amaba lo que hacía. Desde niño le apasionaban las formas que podía adoptar el metal. Su madre, siempre cuenta que se pasaba la vida remendando sus bolsillos que se rompían cada dos por tres, debido a que mi padre iba recogiendo por la calle tornillos, tuercas y demás golosinas, para desesperación de mi abuela.

Trabajó en la industria de forma eficiente y terminó de jefe de taller respetado y admirado por el personal, los proveedores y los clientes, pero frustrado por unas condiciones que le impedían hacer las cosas, todo lo bien hechas que merecían aquellas piezas que él trataba como si tuvieran vida.

Este verano he leído “El Artesano”, que se ha convertido en material de referencia y debate entre la comunidad de colegas cercanos. En él Sennet sostiene cosas así “Para el defensor de la calidad absoluta que hay en todo artesano, cada imperfección es un fracaso”.

Finalmente mi padre se armó de valor, dejó la industria, compró algunos tornos, fresas, taladros y otros cacharros para las segundas operaciones y montó un pequeño taller. Era conocido y reconocio en el sector (tenía una buena red), era un profesional de élite (quizás en un sentido distinto al que asociamos con facilidad esta palabra), y un sentido de la responsabilidad incorruptible. Le venían a buscar a su pequeña trinchera, ofreciendole trabajos mucho mas rentables pero el se quedó, y a pesar de que el negocio nunca fue un éxito, él era feliz.

Lo explica, volviendo a una referencia de Sennet, C.Wright Mills, sociólogo de mediados del s.XX: “El trabajador con sentido artesanal se compromete con el trabajo por el trabajo mismo; las satisfacciones derivadas del trabajo constituyen su recompensa; en su mente, los detalles del trabajo cotidiano se conectan con el producto final; …el trabajo se relaciona con la libertad para experimentar; por último, en el trabajo artesanal, familia, comunidad y política se miden en función de patrones de satisfacción interior, de coherencia y de experimentación”.

Convertimos nuestras habilidades (en el mejor de los casos) en una forma de ganarnos la vida, pero aunque sea atrevido y casi frívolo diré que la vida no te la ganas, la vives. Y si la vives con coherencia, disfrutando de lo que haces, encontrando aquello que te produce una extraña “satisfacción interior”, la vida está ganada.

Espero no dejarme a ninguno de los compañeros que están estos días hablando sobre la Consultoría Artesana. Aquí tenéis algunos hilos de los que estirar por si os interesa la reflexión
:

Declaración Artesana
Soledad Artesana...dichosa soledad
Declaración de Consultoría Artesana
Aprender a aprender, aprender a ser, aprender a compartir
Consultoria Artesana, una Comunidad de Práctica

y a pesar de "Difícil que es la reflexión colectiva", estos y muchos otros, vamos
avanzando en este debate milenario sobre el ser y el hacer.

Convocatòria per a la concessió de subvencions per a l’assistència i participació en ires, festivals i mercats internacionals

INSTITUT CATALÀ DE LES INDÚSTRIES CULTURALS
RESOLUCIÓ

CMC/326/2009, de 5 de febrer, de convocatòria per a la concessió de subvencions, en règim de concurrència no competitiva, a empreses i entitats per a l’assistència i participació en fires, festivals i mercats internacionals.

Vist l’acord del Consell d’Administració de l’Institut Català de les Indústries Culturals, adoptat en la sessió de 28 de novembre de 2007, pel qual s’aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions a empreses i entitats per a l’assistència i participació en fires, festivals i mercats internacionals, publicat al DOGC mitjançant la Resolució CMC/179/2008, de 24 de gener;

Vist l’acord del Consell d’Administració de l’Institut Català de les Indústries Culturals, adoptat en la sessió de 26 de novembre de 2008, pel qual es modifiquen les bases d’ajuts de l’Institut per reduir documents i per adaptacions legals, publicat al DOGC mitjançant la Resolució CMC/3857/2008, de 16 de desembre;

Vist l’acord del Consell d’Administració de l’Institut Català de les Indústries Culturals, adoptat en la sessió de 17 de desembre de 2008, pel qual es modifiquen les bases que han de regir la concessió de subvencions a empreses i entitats per a l’assistència i participació en fires, festivals i mercats internacionals, publicat al DOGC mitjançant la Resolució CMC/53/2009, de 13 de gener;

D’acord amb el que disposen l’article 92.4 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat mitjançant el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i l’article 11.e) dels Estatuts de l’Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC), aprovats pel Decret 100/2001, de 3 d’abril,

RESOLC:

—1 S’obre convocatòria per a la concessió de subvencions, en règim de concurrència no competitiva, a empreses i entitats per a l’assistència i participació en fires, festivals i mercats internacionals.

—2 Les subvencions que preveu aquesta convocatòria es regeixen per les bases reguladores que consten a l’annex de la Resolució CMC/179/2008, de 24 de gener (DOGC núm. 5063, de 5.2.2008), amb les modiicacions que consten a les resolucions CMC/3857/2008, de 16 de desembre (DOGC núm. 5285, de 24.12.2008) i CMC/53/2009, de 13 de gener (DOGC núm. 5304, de 26.1.2009), i per la normativa general de subvencions.

—3 La dotació màxima de les subvencions previstes en aquesta convocatòria és de 850.000,00 euros, dels quals 840.000,00 euros es inancen amb càrrec a la partida 470.0001 i 10.000,00 euros, amb càrrec a la partida 482.0001 del pressupost de l’ICIC per a l’any 2009.

La dotació màxima es podrà ampliar en funció de les sol·licituds rebudes i de les disponibilitats pressupostàries.

En el cas que es produeixin romanents en les dotacions d’algunes de les partides pressupostàries d’aquesta convocatòria, l’import corresponent es pot aplicar a la dotació de les altres partides pressupostàries/l’altra partida pressupostària en funció de les sol·licituds admeses.

Els imports previstos es reparteixen de manera proporcional entre els 3 períodes de resolució establerts al punt 6. En el cas que es produeixin romanents d’un dels períodes de resolució, l’import corresponent es pot aplicar al període següent.

—4 El període per presentar sol·licituds és des de la publicació d’aquesta Resolució de convocatòria al DOGC fins al dia 6 de novembre de 2009

—5 Les sol·licituds s’han de formalitzar mitjançant una instància que facilita l’ICIC (rambla de Santa Mònica, 8, 08002 Barcelona), i també es pot obtenir a la pàgina d’Internet http://www.gencat.cat/cultura/icic. La instància s’adreçarà al/a la director/a de l’ICIC i es pot presentar al Registre del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació (rambla de Santa Mònica, 8, 08002 Barcelona), a qualsevol dels serveis territorials del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, o bé a qualsevol dels registres i oicines que preveu l’article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

—6 Es dictaran 3 resolucions els mesos de maig, setembre i desembre de 2009.

—7 El/La director/a de l’ICIC resol sobre la concessió de les subvencions que tramita l’Àrea de Promoció Internacional de l’ICIC. La concessió es notiica a les persones interessades en el termini de sis mesos comptats a partir de la presentació de la seva sol·licitud. A la notiicació hi ha de constar que la resolució no exhaureix la via administrativa i que s’hi pot interposar recurs d’alçada davant el/la conseller/a de Cultura i Mitjans de Comunicació en el termini d’un mes comptat a partir de la recepció de la notiicació.

Transcorregut el termini de sis mesos sense que s’hagi dictat i notiicat la resolució expressa, les persones sol·licitants poden entendre desestimades les seves sol·licituds per silenci administratiu.

—8 Contra aquesta Resolució, que no exhaureix la via administrativa, es pot interposar recurs d’alçada davant el/la conseller/a de Cultura i Mitjans de Comunicació en el termini d’un mes a partir de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 5 de febrer de 2009
ANTONI LLADÓ I GOMÀ-CAMPS
Director
(09.030.106)

III TROBADA DE VIDRIERS A CERVELLÓ


3 i 4 d’octubre de 2009

L’ACAV és una associació sense ànim de lucre creada amb la finalitat de reunir artesans i artistes professionals del món del vidre per assumir tasques de representació i dinamització del sector vidrier a Catalunya.

La tradició vidriera a Catalunya és llarga, i per tant, som hereus d'una forma particular de veure i viure el vidre; és per això que volem donar al treball vidrier, en qualsevol de les seves vessants, la importància que realment te.

Durant els anys d’existència l’ACAV ha organitzat un seguit d’activitats i s’ha consolidat com un punt de referència de prestigi i qualitat molt important al sector artesà i al sector vidrier de Catalunya. S’han organitzat mostres artesanes i artístiques, conferencies, taules rodones, espais de trobada i sortides temàtiques.

L’ACAV promociona la presencia del vidre al carrer per apropar-lo a la gent i vitalitzar l’ofici dels vidriers organitzant tallers didàctics i participatius, demostracions d'oficis vidriers i l’espectacle nocturn de vidre, llum i so. L’associació recolza i fa publicitat de les activitats relacionades amb el vidre a tot el territori i arreu el món.

L’ACAV és actualment l’única finestra oberta que representa al sector vidrier artesà professional de Catalunya i que està disposada a col·laborar amb l’administració, entitats públiques i privades, empreses i altres associacions per desenvolupar projectes relacionats amb el vidre.

DEMOSTRACIONS I TALLERS PARTICIPATIUS A CERVELLÓ:

Les demostracions als carrers de Cervelló ofereixen a tota la gent l’oportunitat de veure en directe el treball del vidre en dues de les vessants més espectaculars: el vidre bufat i el vidre de llum. El taller participatiu de fusing permet al públic conèixer tècniques amb vidre pla.

DEMOSTRACIÓ DE VIDRE BUFAT:

El vidre bufat es la demostració mes atractiva. El foc i el vidre s’associen per crear formes guiades pels nostres mestres vidriers. Els visitants podran gaudir del procés sencer d’aquestes creacions veien com es conformant gerros, porrons, peixos o figures massisses de vidre.

Disposem de forns de vidre calent per fondre uns 100 kg de vidre per que els nostres mestres vidriers puguin treballar cada dia de cara al públic i es puguin afegir a la bufada tots els artesans vidriers i bufadors que ens visiten per aquesta trobada.

DEMOSTRACIÓ DE VIDRE DE LLUM:

El mon màgic de la transformació del vidre a petita y mitjana escala.

La creació de joies i petits objectes en vidre macis y objectes de tub com vinagreres o violeters en vidre bufat mitjançant el bufador o vidre de llum, atrau sempre l’atenció dels visitants. La delicadesa i la precisió d’aquest ofici es a càrrec de mestres vidriers.

Les demostracions de vidre de llum estan formades per dues artesans que treballen cada un amb el seu bufador tècniques diferents, un treballa amb tub i l’altre amb barnilla de vidre de color.

TALLER PARTICIPATIU DE FUSING :

El grup Aventurina ha arribat a portar el fusing al llarg de la geografia catalana. Es tracta d’un taller participatiu i didàctic dirigit a nens i nenes, que els permet realitzar peces amb vidre pla i decorar-les amb vidres de color. Les fornades es fan al mateix carrer i les peces realitzades s’entreguen el mateix dia. Aventurina porta un forn rodant i crea un espai de taller molt atractiu per al públic visitant.

Performance FOC I VIDRE a càrrec de Ferran Collado.
Espectacle nocturn. Dissabte 3 d’Octubre a les 9.30 de la nit.

En aquests temps moderns i de plena transformació de la matèria, el vidre no es queda quiet, es l’eix principal de la performance de l’ACAV dirigida per Ferran Collado. Els vidriers creen un espai on l’espectador es captivat per la matèria i pels efectes que causa, trenquen l’estereotip tradicional de manipulació del vidre i sorprenen amb un nou concepte estètic i molt contemporani que ens permet veure i viure el vidre des de un altre dimensió.

Més informació de la III Trobada de Vidriers:

Pilar Aldana-Méndez
Gestió ACAV
paldanam@sct.ictnet.es
acav.socis@gmail.com
tel. 654608508

David Gibernau Bach
President de l’ACAV
davidgb@totvidre.com

Web ACAV: www.acav.cat
Blog de l’ACAV: http://acav-vidre.blogspot.com/
Foro vidriers: http://acav.foroactivo.com
e-mail de l’ACAV: acav.socis@gmail.com

I Trobada de Vidriers a Cervelló: http://www.youtube.com/watch?v=BICOAgsiFDs
II Trobada de Vidriers a Cervelló: http://www.youtube.com/watch?v=GrQSc3BEIqA
Performance realitzada a Manlleu: http://www.youtube.com/watch?v=-B9hWf-vfY8

Paco Ramos www.paco-ramos.com
Iván Fernández i Pedro Juan Fernández www.cristalplatino.com
Joaquim Falcó i Meritxell Tembleque www.comglas.com
Aventurina www.aventurina.com
Ferran Collado www.ferrancollado.com
David Gibernau Bach www.totvidre.cat
Pilar Aldana-Méndez www.aldana-mendez.com

14 de set. 2009

"Connexió creativa, Escola Massana 80 anys"

Benvolguts/des,

El proper dimecres 16 de setembre a les 19.30h inaugurem l'exposició
"Connexió creativa, Escola Massana 80 anys", tot seguit, de 20.30h a 22h
tindrà lloc la taula rodona "Experiències al voltant de l'escola", amb el
actual director i els exdirectors de l'escola Massana.

Esperem gaudir de la vostra presència.

Atentament,

David Places i Balsalobre
Coordinador d'Activitat Cultural
Artesania Catalunya de la Generalitat de Catalunya dplaces@gencat.cat
www.artesania-catalunya.com Tel. 93 467 46 60 Fax 93 467 46 70

XV Feria de Navidad de Guadalajara

La Asociación para la Innovación y el Desarrollo de la Artesanía de Guadalajara convoca la XV Feria de Navidad de Guadalajara que se celebrará del 18 de diciembre 2009 al 5 de enero 2010 en el Paseo de las Cruces de Guadalajara y la XVI Muestra de Artesanía de Uceda que se celebrará del 5 de Diciembre 2009 al 5 de Enero 2010 en la Casa de la Cultura de Uceda.

Podrán solicitar su participación aquellos talleres cuya producción sea exclusivamente artesanal y de elaboración propia y que estén en posesión del carné artesano de su correspondiente Región.

El plazo de inscripción para ambas actividades es hasta el 15 de octubre 2009.

Puedes descargarte las bases desde el siguiente enlace (pdf 200kb)

Exposició “Els Andorra, una nissaga de forjadors”

Benvolgut amic,


Es per a mi una satisfacció poder adreçar-te informació relativa a la exposició “Els Andorra, una nissaga de forjadors”, que amb la col·laboració de diverses entitats he organitzat a la Biblioteca Pública Arús, situada al Passeig de Sant Joan, 26, de Barcelona i que romandrà oberta entre l’1 d’octubre i el 27 de novembre propers.


El motiu d’aquest monogràfic, es fer conèixer al públic una de les nissagues d’artesans més representatives i importants de la forja catalana contemporània, els qual van deixar empremta del seu art a molts indrets de Barcelona ciutat i altres poblacions de Catalunya.


La Exposició es composa de projectes, plànols, fotografies, catàlegs i altra documentació, junt amb alguna peça representativa dels seus treballs.


Aquest vol ser també, un acte de reconeixement a aquesta nissaga per si mateixa, i com a representació de totes aquelles semblants i forjadors individuals, que han donat forma als nostres forjats: fanals, reixes, balcons, baranes…. Un univers esplèndid d’art, sensibilitat i mestria, el qual el nostre país pot mostrar al mon amb ple orgull.


Desitjo que gaudeixis d’aquesta exposició amb la qual hem posat la nostra il·lusió tots els que hem col·laborat. Esperant poder-te saludar personalment durant el decurs d’aquest esdeveniment, quedo a la teva disposició saludant-te cordialment.


VICTOR CUNILLERA

FORJADOR I ESCULTOR EN FERRO

CARTA de MESTRE ARTESÀ 1998

N.I.F. 36459364.V

Torrent de les Flors 56 baixos - tel. 932131469 - Barcelona 08024

E.Mail : oficis2000 @yahoo.es