30 de nov. 2009

2a Exposició NAVATA


Bòlit, Centre d’Art Contemporani. Girona

Tel. 972 427 627 / Fax. 972 218 345

www.bolit.cat / info@bolit.cat

“Noves oportunitats d’ocupació per a les dones rurals catalanes”

La Fundació del Món Rural i la Fundació Maria Aurèlia Capmany , en el marc del projecte Rudona “Informació, orientació i formació per al foment de l'ocupació de les dones rurals” , us convida a tots i totes a assistir a la jornada que tanca aquesta etapa del Projecte Rudona:

“Noves oportunitats d’ocupació per a les dones rurals catalanes”

Dijous 10 de desembre de 2009 , 9.30 h.

Palau Centelles de Barcelona (Baixada de Sant Miquel 6-8, Barcelona).

Acte gratuït i obert a tothom, prèvia inscripció a la Fundació del Món Rural, places limitades: jornades@fmr.cat o al tel. 973 22 93 60

L’objectiu és donar a conéixer quines són les activitats vinculades als filons d’ocupació que presenten potencialitats de desenvolupament en les comarques rurals catalanes i per l’ocupació femenina, i potenciar la detecció de noves oportunitats d’ocupació.

La jornada s’adreça, de forma especial, a dones de l’àmbit rural i associacions de dones, al personal tècnic i administratiu d’entitats públiques i ens locals que treballen en la l’àmbit de la promoció econòmica i l’ocupació i àrees de dones, professionals dels diferents sectors, estudiants i agents socials. En general a totes aquelles persones que tinguin interès en la dinamització econòmica des d’una perspectiva de gènere i rural.

Atentament,

Anna Vilaseca

Fundació del Món Rural

Av. Prat de la Riba, 27 altell 1ª

25008 Lleida

Telf: 973229360

Fax: 973229365

Mail: anna.vilaseca@fmr.cat

Oportunitats de negoci al Barri Antic de Valls

Dinamització Comercial-Econòmica

Què és?

L'ODEBA és un punt d'informació i assessorament per a tots els comerciants, empresaris i emprenedors. Un espai diferencial que permet oferir una àmplia gamma de serveis integrals a les empreses i comerços del Barri Antic, des del desenvolupament d'una idea de negoci, fins a la consolidació d'un projecte existent.

Quin objectiu té?


Disposar d'una infraestructura i d'uns serveis de qualitat que ajudin a engegar i consolidar diferents projectes i , a la vegada, crear un entorn que afavoreixi l'ocupació i millori la competitivitat dels comerços i empreses del Barri Antic.

Quines eines utilitzarà?

Assessorament gratuït en tot el procés per tal de posar en pràctica una idea de negoci: des de l'acompanyament i seguiment en la confecció d'un pla d'empresa.

Tota la informació sobre ajuts, subvencions, tràmits...

Tramitació d'ajuts directes de l'Ajuntament de Valls, tant per a establiments existents com pels de futura implantació.

Borsa de treball.

Suport directe per a la posada en marxa de noves empreses.

On ens trobaran?

Oficina Municipal del Barri Antic (Ca Mercadé)
C. Major 12, 43800 Valls
Tel. 977 60 32 29
www.vallsbarriantic.cat/odeba

ALIMENTARIA, MÉXICO 2010

¡ICEX LANZA LA CONVOCATORIA
PARA ALIMENTARIA MÉXICO 2010!
¡PARTICIPE EN EL PABELLÓN ESPAÑOL DE
ICEX Y DESCUBRA LAS OPORTUNIDADES DE NEGOCIO QUE OFRECE MÉXICO!
Un año más, el Instituto Español de Comercio Exterior (ICEX) organiza un Pabellón Oficial de España en la feria ALIMENTARIA MÉXICO 2010 y ofrece a las empresas españolas la oportunidad de estar presentes en Alimentaria México y conocer el mercado mexicano con un atractivo coste de participación e inmejorables ventajas.

Una ocasión única para aquellas empresas que deseen introducirse en el mercado más importante y con más oportunidades de Latinoamérica y que a su vez se caracteriza por ser la puerta de entrada al mercado de Norte América y Latinoamericano.

Dirigida exclusivamente a los profesionales del sector, ALIMENTARIA MÉXICO es el único certamen mexicano que reúne la oferta de todos los subsectores de la alimentación y bebidas, que atrae a compradores nacionales e internacionales de los canales de la distribución (mayoristas, minoristas, supermercados…)y del food service, así como los principales importadores de alimentos y bebidas.

¡No deje pasar la oportunidad de promocionar sus productos, darse a conocer y conocer el mercado mexicano! ¡Participe en ALIMENTARIA MÉXICO 2010, la feria internacional de Alimentos, Bebidas y equipos del mercado mexicano que tendrá lugar del
1 al 3 de junio en Ciudad de México!

Conozca las condiciones de la Convocatoria de ICEX o reciba más información poniéndose en contacto con Esther Cano a través de comercial@alimentaria.com o llamándonos al teléfono 93 567 96 99.

www.alimentaria-mexico.com

ARTESANATUS 2009


Destaque Especial...




ARTESANATUS 2009 brilha novamente no Porto

Após o sucesso da edição anterior, reconhecido por artesãos e público, a edição 2009 da ARTESANATUS irá uma vez mais decorrer na baixa da cidade do Porto.

Este evento que ganhou já reconhecimento a nível nacional como referência do artesanato de qualidade, irá realizar-se-á com as mesmas características que sempre fidelizaram um público interessado, informado e que procura artesanato português com a qualidade que só a Associação de Artesãos mais representativa e reconhecida do país pode proporcionar!

visite o nosso site, saiba quais os artesãos presentes e veja ainda um recorte fotográfico de alguns dos produtos que iremos ter na Artesanatus 2009.


26 de nov. 2009

Recordatori Futur Excel·lent

Benvolguts/des,

Us recordem que demà i demà passat podeu visitar Futur Excel·lent a la seu d'Artesania Catalunya.

Futur Excel·lent és un showroom on els alumnes de les escoles d’arts i oficis de Catalunya mostraran el seu projecte final a empreses i professionals interessats en detectar els nous talents del sector artesà.

Per a qualsevol dubte o consulta que hagueu de fer podeu posar-vos en contacte amb nosaltres.


Atentament,

Artesania Catalunya
Generalitat de Catalunya
Banys Nous, 11, baixos
08002 Barcelona
info@artesania-catalunya.com
www.artesania-catalunya.com
Tel. 93 467 46 60
Fax 93 467 46 70

25 de nov. 2009

Pep Torres, vendedor de ideas e inventor

"Se trata de mirar distinto y creer que nada es imposible"
IMA SANCHÍS - 25/11/2009
LA CONTRA DE LA VANGUARDIA
www.lavanguardia.es

44 años. Nací y vivo en Barcelona. Tengo pareja. Soy autodidacta. Trabajé como fotógrafo en una revista erótica, vendedor de enciclopedias, guitarrista, compositor, camarero. Dirijo una agencia creativa. Se deben votar ideas y no partidos. Creo que hay algo más de lo que vemos.

¿Es usted el inventor de la lavadora para hombre?

Alguien tenía que hacerlo.

¿Cómo funciona?

Tiene un sensor de huellas dactilares. Se programan las huellas de él y las de ella y el sistema no permite que la misma huella lo conecte dos veces seguidas.

... Y fue usted portada de The Wall Street Journal.

La repercusión que tuvo superó lo imaginable: aparecí en tres mil medios y pico en más de 59 países. Muchos de los inventos que desarrollamos en el estudio no están destinados a la producción comercial, sino a lanzar un mensaje o llamar la atención.

Pues lo consiguió con creces.

El suelo inteligente para cocinas que te ayuda a hacer dieta es otro ejemplo. Un fabricante de cerámicas nos contrató para que explicáramos cómo la tecnología se podía aplicar a la cerámica y desarrollamos una baldosa que detectaba el peso de la persona, la hora del día y el tiempo que permanecía encima de la baldosa, es decir, delante de la nevera. Automáticamente, lanzaba un mensaje: "Vigila esos kilitos, no te rindas".

¿. ..?

La aplicación seria sería detectar frente a la ducha posibles caídas en gente mayor.

Hábleme de la puerta inteligente para desmemoriados.

La ideamos para una inmobiliaria que quería dar un valor añadido a la domótica. Incorporamos pequeños microchips a los objetos personales más olvidados - la cartera, las llaves, el móvil, las gafas...-,de manera que, cuando sales, la puerta te avisa: "Ojo, que te dejas las llaves".

¿Le da usted la vuelta a todo?

Se trata de mirar de otra manera y de tener claro que no hay nada imposible. Por ejemplo: ¿qué pasa con las postales?

Que las lee todo el mundo.

Por eso inventamos las postales rasca-rasca. Unas pegatinas que se adhieren sobre el texto para preservar la privacidad.

Acaba de recibir seis premios por cinco productos.

Sí, en el British Invention Show, la feria de invención más reconocida de Gran Bretaña. Una medalla por el trapo de cocina imantado (que permite lanzarlo y que se pegue en la nevera, el horno o el lavavajillas); otra por las sábanas afrodisiacas...

¿Qué es eso?

Expopyme, feria de la pequeña y mediana empresa, quería llamar la atención de los empresarios, así que nosotros decidimos fijarnos en las personas que los sufren.

¿Sus señoras y novias?

Un estudio de la Universidad de Gutenberg, Alemania, decía que los empresarios tenían poco sexo, así que encapsulamos en las fibras del tejido de las sábanas partículas de nanotecnología de un principio afrodisiaco que te entra por los poros y lanzas a Larsson por los aires, ¡basta de literatura sueca!

¿Y no están a la venta?

Llamó tanta gente pidiéndolas que hemos decidido fabricarlas. Soportan 25 lavados, luego pasan a ser unas sábanas normales.

Sigamos con las medallas...

La postal rasca-rasca, el recogedor con peine para sacar la pelusilla de la escoba, y la baldosa inteligente. La sexta nos la dio la delegación rumana por ideas destacadas. Para la autoestima fue estupendo.

¿Cuál es su invento sueño?

Una escuela de invención donde se enseñe a los niños qué es ser inventor: desde la creatividad hasta el marketing, las estrategias, el diseño industrial o el gráfico. También quiero montar un museo de inventos que invite a reflexionar, y con toda la documentación.

¿Colecciona usted inventos?

Nidea.

¿. ..?

Así se llama mi colección particular, porque todo el mundo reacciona igual ante los objetos: "¿Y esto qué es?". "Ni idea". Hay desde un inhalador de chocolate - cero calorías con la sensación de haberte tomado una tableta-;una báscula que te da el peso con el nombre de personajes famosos que lo comparten, hasta un filtro polarizador que se pone sobre la pantalla del ordenador y que sólo permite ver al que está sentado enfrente.

También tiene tres exposiciones itinerantes.

Funventions recoge inventos divertidos, y Futur, un tour por el futuro, por la que recibí el premio Ciutat de Barcelona en el 2006, imagina cómo será el año 2300 visto a través de los objetos cotidianos.

¿Y cómo imagina el futuro?

Un poco negro por la pérdida del individualidad y la injerencia excesiva del Estado en la vida personal.

¿Cuál será el objeto estrella?

Posiblemente el Aidop (de doparse), la medicación a través del sistema nervioso. Se le proporcionará al cerebro la información para que genere la química necesaria. Y el sistema electroestático para puertas y ventanas, que impedirá que entre el polvo en casa, se acabó fregar y barrer.

¿Siempre quiso ser inventor?

Lo que siempre he querido es que me pagaran por pensar, vender ideas.

Hacer de eso un negocio es una proeza.

He tenido que luchar mucho para que cuando voy a una empresa me escuchen, valoren la idea y la paguen. Cualquiera de los gadgets que hemos comentado sustenta una campaña de comunicación o explica con humor algo difícil de explicar.

EXPO-MERCAT D'ART


Supermercat d'art d'Argentona Nadal 2009
Acte inaugural dissabte 5 de desembre a les 20h

Exposició col·lectiva d'autors vinculats amb Argentona que presentaran les seves obres de pintura, ceràmica, fotografia, joieria, escultura, esmalts, gravat, dibuix ...
Paco Abellán, Pilar Aldana, Miquel Arnau, Enric Aromí, Joaquim Bartra, Rubén Bravo, Núria Calsapeu, Xavier Claret, Santi Clavell, Pol Codina, Margarita Feixas, Àngels Forts, Victoria Ibars, Mia Llauder, Pilar Narbón, Montse Pons, Marc Prat, Mia Puig, Paloma Rodriguez, Ma.Àngels Roig, Marc Sala, Jorge Sarraute, Joan Serra, Sandro Soriano, Lídia Tur i germans, Ingrid Ventura i el Grup de Fotografia d'Argentona.

Es tracta d'un Supermercat d'Art on poder adquirir obres originals de petit format signades pels artistes i a bon preu:de 30€ a 250€
Per Nadal regala Art !
L'exposició romandrà oberta fins el 5 de gener de 2010
Horari de visita:

Dimarts a divendres: de 10 h a 13 h i de 17 h a 20 h

Dissabtes : d’11 h a 14 h i de 17 h a 20 h

Diumenges i festius: d’11 h a 14 h

Fina Carreras
Museu del Càntir
Pl.Església, 9
08310 Argentona
93 797 27 32

22 de nov. 2009

Navata Tallers Artesans


Hola a tothom!!!
Aquí teniu el cartell amb totes les activitats que realitzem aquests dies.
Esteu convidats, esperem la vostre assistència.
No dubteu en reenviar el cartell als vostres amics.
Moltes gracies.
Salut!!!
NAVATA TALLERS ARTESANS
www.navatatallersartesans.org

21 de nov. 2009

Reciclamadrid'09 en La Sexta Noticias y Europa Press



El centro comercial Moda Shopping acoge Reciclamadrid '09, el primer salón sobre reciclaje artístico

MADRID, 18 Nov. (EUROPA PRESS) -

El centro comercial Moda Shopping albergará entre mañana y el domingo el primer salón sobre usos artísticos del material reciclado, Reciclamadrid '09, una iniciativa enmarcada dentro de la Semana de la Ciencia de Madrid y destinada a "promover y difundir la importancia del consumo responsable a través del arte", de modo que se muestre a los visitantes "la manera de optimizar recursos mediante el reciclaje", informó el centro comercial.

El salón, organizado por Fila5.arte y ATP Gestión, contará con la presencia de artistas multidisciplinares, así como la exhibición de esculturas e instalaciones, todo bajo la temática del reciclaje y el desarrollo sostenible. Además, los días 20 y 21 de noviembre tendrá lugar el I Encuentro de Agentes Implicados con el Medioambiente, dirigido a profesionales, para impulsar decisiones concretas en el campo del desarrollo sostenible.

Otro de los puntos fuertes será la celebración de la I Muestra Internacional de Cine y Desarrollo, que versará sobre la creación de producciones audiovisuales comprometidas con el desarrollo sostenible. A lo largo del jueves, bajo el lema 'Otra visión del mundo es posible', se proyectarán ocho documentales de ficción, contenido documental, animación y experimentales.

A su vez, a lo largo del centro comercial, se instalarán numerosos expositores, donde más de 60 artistas y artesanos venidos de todo el país, así como de Italia y Portugal, expondrán y venderán sus creaciones a base de la reutilización de materiales de desecho. Además, el salón ofrecerá a los visitantes instalaciones "espectaculares" como una escultura realizada con centenares de sillas metálicas entrelazadas, que serán la base para una performance de la compañía 'La Soluble'.

Las exposiciones también tendrán cabida en Reciclamadrid '09, como la 'Exposición Joya y Vidrio, El Valor del Reciclaje', una iniciativa comisariada por el Museo de Arte en Vidrio de Alcorcón y la Fundació Centre del Vidre de Barcelona. También es el caso de 'Ecoproducto', que pretende contribuir al cambio de hábitos de consumo, o 'Impacto 0', que mostrará productos realizados en madera procedente de bosques sostenibles.

En cuanto al I Encuentro de Agentes Implicados con el Medioambiente, esta iniciativa acogerá a profeionasles, empresas, asociaciones y medio de comunicación para aportar conjuntamente diversos puntos de vista sobre el cuidado del medioambiente. El encuentro, que tendrá lugar el viernes y el sábado entre 10.30 y 14 horas, promoverá distintas mesas redondas relativas al desarrollo sostenible.

www.europapress.es

MIMAME

18 de nov. 2009

Exposició Insignies de Mestre Artesà

Benvolguts/des,

Us informem de que el proper dia 20 de novembre i fins el 12 de desembre inaugurem l'exposició d'insignies de Mestre Artesà, al taller Cinta Dalmau de Tortosa.

Adjuntem díptic que inclou informació sobre les diferents d’inerràncies de l'exposició per tot el país.

Us hi esperem!

Atentament,

Artesania Catalunya
Generalitat de Catalunya
Banys Nous, 11, baixos
08002 Barcelona
Tel. 93 467 46 60
Fax 93 467 46 70

Cambio de fechas curso Miriam Di Fiore

ALEPH Taller-ShowRoom
Curso de Miriam Di Fiore
www.miriamdifiore.com

Les comunicamos que por petición de muchas personas de tener un curso en enero, por incompatibilidad laboral en el mes de diciembre, damos a conocer la nueva fecha sustitutiva del Curso de Light Painting (Pintar con la Luz) de diciembre del 2009. Será el 20 - 21 - 22 y 23 (23 medio día) de enero de 2010.

Lamentamos las posibles molestias que puedan ocasionar este cambio de fechas.

Cualquier duda estamos a vuestra disposición en nuestro nuevo número de teléfono.
Adjuntamos hoja de inscripción y programa de curso.

Saludos a todos
Antonio y Eduardo

4rt Concurs de Pintura i Escultura Figurativa'09






ORIGIN 2009, THE LONDON CRAFT FAIR

Aprofitant un viatge personal a Londres, el passat cap de setmana del 17 i 18 d’octubre vaig visitar la Fira ORIGIN, de la que us en faig una petita ressenya.

Ubicada a Somerset House un espai molt cèntric de la ciutat, ens trobem una carpa enorme que dona aixopluc durant dues setmanes a una selecció d’Artesans de altíssim nivell en diferents especialitats . . . del vidre, la fusta, joieria, tèxtil, ceràmica i molts d’altres,distribuïts en uns llocs de diferents mides, en cinc fileres amb estands a banda i banda, formant petites illes de, aproximadament, 12 estands cada una, segons les mides.

Per el gran nombre de participants, és feien dos torns de sis dies cadescun, uns des del 06 fins al11 i altres del 13 al 18 d’Octubre, deixant el dia 12 lliure per fer els canvis dels participants, amb un total d’uns 145 expositors a cada torn.

Tot está organitzat amb tot detall, amb un mostrador d’informació al vestíbul on és compra l’entrada (6 lliures ) que inclou un catàleg molt digne i de molta qualitat.

Els artesans participants tant poden fer venda a l’engròs, com a la menuda...

Tot i que la gran majoria de participants són residents de la zona, en aquesta edició em va sorprendre trobar-hi en Juan Carlos Gutiérrez, uns artesans de Barcelona que el·laboren alta joiería en plata, uns productes bellíssims i de molta qualitat.

La Fira també disposava d’un espai per a tallers, aquest any era especialitzat en cistelleria. La llum natural hi té molta presencia per els amplis finestrals que hi han en tot l’espai. L’accés a la Fira és molt fàcil per la seva ubicació tant cèntrica i per aquest motiu, segurament, el nombre de visitants era altíssim, atrets també per l’alta qualitat de l’artesanat. També i havia un espai a la zona de l’entrada amb tota mena de bibliografia del sector, amb llibres força interessants.

Prenem-ne nota tots plegats de com s’haurien de fer les coses també a casa nostra i amb
ressò internacional.

Marian Reyes Vivó
Gestora Cultural
691.34. 32.15
93. 664.34.17
Gremi Artesà Tèxtil de Catalunya
www.textilart.org

ORIGIN, The London Craft Fair


Mi nombre es Juan Carlos Gutiérrez, soy Diseñador Industrial con estudios especializados en joyería. Vivo en Barcelona y hace doce años que trabajo una técnica muy particular transmitida de familia. Con los años me hice artesano, es decir: hago un trabajo manual especializado y soy miembro de la Asociación de Artesanos de Cataluña. Poco a poco he llegado a entender ese impulso básico, humano y duradero que nos hace desear realizar bien una tarea, sin más. Pero en estos tiempos modernos la “Artesanía” abarca una franja mucho más amplia que esto. Tenemos que estar al día con las últimas tecnologías, tenemos que salir y traspasar fronteras, enfrentarnos con la globalización, tenemos en definitiva que anclarnos en una realidad material. Es así como en una de estas incursiones llegué a participar en un evento como Origin.

Se trata de una feria de artesanía contemporánea que reúne lo mejor del tema en el Reino Unido dejando un espacio del 20% más o menos para el resto de países, básicamente Asia y Europa. Para nosotros ha sido un privilegio y un placer haber podido participar y compartir este maravilloso espacio artístico. El proceso de selección es muy preciso y meticuloso al mejor estilo Inglés. El evento se programa para dos semanas y reúne 300 artesanos que se dividen en dos grupos. En mi caso exhibí en la segunda semana. El lugar es ideal (Somerset House) en el corazón de Londres rodeado de importantes galerías y museos de arte.

La organización del evento es impecable, hay muy buena promoción, la asistencia es numerosa y de una muy alta exigencia, nos visitaron muchos estudiantes, gente de los medios, galeristas y un público en general muy local. Pero lo mejor de todo para mí fué el nivel de calidad y excelencia de los participantes. Es excitante encontrarse de repente rodeado de tanta creatividad y belleza. Fué una bocanada de aire fresco que en mi caso me dejó muy en claro que en todo proceso creativo tenemos que estar constantemente reinventándonos. Allí se deja entrever que el artesano tiene una importante dimensión social y compartimos con todos ellos en primera fila ese sentimiento inquietante de ser los protagonistas. Al evento me acompañó mi querida esposa y mano derecha Fressia, Londres siempre ha sido para nosotros un lugar donde nuestro trabajo es bien acogido.

Nuestras cartas de presentación son: Joyería de autor hecho a mano y diseñado en Barcelona. Siempre dejamos ver que nuestra inspiración viene del mediterráneo donde se han fusionado tantas culturas. El concepto “Barcelona” atrae al público de una manera mágica, el hielo se corta, brotan las sonrisas y la alquímia de la comunicación empieza a
hacer su trabajo. Mi joyería es muy táctil, está confeccionada en una suave cota de malla, seduce desde la piel y el sentido del tacto viene a ser el protagonista. En Origin calificaron mi trabajo como “Dramático” (un sentido que los Ingleses tienen bien desarrollado) como la vida misma y también innovador. Fué una experiéncia que vale repetir, contactamos con importantes galerías de arte. Esperamos pues ir dejando huella por este largo camino en donde tenemos el privilegio de hacer lo que más nos gusta.

Juan Carlos Gutiérrez

17 de nov. 2009

EXPERIÈNCIES AL VOLTANT DE L'ESCOLA 2

Us recordem que el dia 19 de novembre a les 18h, tindrà lloc a la sala d'actes d'Artesania Catalunya la taula rodona "Experiències al voltant de `l'escola 2"

Atentament,


Artesania Catalunya

Generalitat de Catalunya

Banys Nous, 11, baixos

08002 Barcelona

info@artesania-catalunya.com

www.artesania-catalunya.com

Tel. 93 467 46 60

Fax 93 467 46 70

Cursos a PAUTA FORMACIÓ

PAUTA FORMACIÓ inicia a partir d’aquest proper dijous diversos cursos subvencionants pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu.

La formació s’adreça tant a persones en situació d’atur, com a persones treballadores (sempre i quan s’hagin inscrit a l’OTG en l’opció de millora laboral).

Els cursos són de tres especialitats bàsiques:

· Arts gràfiques i disseny

· Comerç

· Administració i gestió d’empresa

Adjunt us fem arribar el cartell informatiu d’aquests cursos, per tal de què disposeu de les dades informatives, i per a què en pugueu fer difusió entre el vostre entorn. El podeu enviar a totes aquelles persones que considereu els hi pugui interessar.

Salutacions cordials.

NOTA: Les persones en situació d’atur que assisteixin als cursos tenen dret a una beca de transport i/o assistència per part del SOC.



Begoña Nafría (Cap de Projectes)

bnafria@pautaserveis.cat

( 93-289.01.44

Fax. 93-289.01.45

Mòbil 639.210.713

www.pautaserveis.cat



16 de nov. 2009

OPORTUNITATS DE COMERCIALITZACIÓ: Artesania catalana a Port Aventura

Artesania Catalunya i Port Aventura estan organitant la primera fira de
Nadal d'artesania catalana a Port Aventura.

La Fira es realitzarà a l'espai "La Hacienda" i constarà de venda directa
dels productes dels artesans expositors i de demostracions en paral·lel, per
tal d'atraure l'atenció del públic visitant.

La Fira es desenvoluparà en dues franges:

1a. Dies 5, 6, 7 i 8 de desembre
2a. Dies 28, 29, 30 i 31 de desembre

Horari de venda: de 12 a 19 h.

Hi hauran 19 espais disponibles per als artesans interessats en tenir-hi
presència, la qual es repartirà entre la part coberta de la porxada i unes
"jaimas" que aporta Port Aventura.

Els artesans participants disposaran d'unes estructures i senyalètica per a
la venda dels productes, i hauran de portar el material necessari per a les
demostracions.

El cost de la presència està establert en 200 € per expositor i inclou tota
la logística necessària, acreditacions per accedir al recinte, zona de
pàrquing específica i tiquets-descompte als restaurants del parc (tarifa de
treballadors del parc); així com tota la publicitat i difusió que duran a
terme Artesania Catalunya i Port Aventura.

Adjuntem la presentació de la Fira, les normes de participació i el full de
sol·licitud. En cas d'estar interessats en participar-hi, haureu de fer
arribar la documentació indicada a les instal·lacions d'Artesania Catalunya
en data límit 13 de novembre.

Trobareu tota la informació específica en els documents adjunts.

Cordialment,

Xavier Villas i Balasch
Cap de Comercialització
Artesania Catalunya
Generalitat de Catalunya
Banys Nous, 11, baixos
08002 Barcelona
xvillas@gencat.cat
www.artesania-catalunya.com
Tel. 93 467 46 60
Fax 93 467 46 70

"Implantació a l'exterior: com fer-ho"

Benvolgut/-da senyor/a,

Em complau de convidar-vos a la Sessió Esmorzars de Negoci: "Implantació a l'exterior: com fer-ho", organitzada per la Cambra de Comerç de Barcelona amb la col·laboració de l'ICEX, que tindrà lloc a l'Escola Superior de Comerç Internacional (ESCI), Passeig Pujades, 1 - Barcelona, el dia 19 de novembre del 2009, de 8.30h a 10:00 hores.

Inscripció: Gratuïta, prèvia confirmació al teléfon 902 448 448,
o a l'adreça electrònica difusiointernacional@mail.cambrabcn.es .

Atentament

Antoni Montserrat,
DIRECTOR TERRITORIAL DE COMERÇ DE BARCELONA I DE L'ICEX

Us hi esperem

PROGRAMA:

IMPLANTACIÓ A L’EXTERIOR: COM FER-HO
OBJECTIU

La Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona us convida a una nova sessió dels Esmorzars de negocis, amb l’objectiu de fomentar l’intercanvi d’experiències entre empresaris i aprofundir en els temes de més interès per a les empreses exportadores amb la visió d’entitats expertes.

CONTINGUT DE LA JORNADA
La creixent internacionalització de l’economia espanyola ha generat una progressiva presència d’empreses als mercats internacionals, ja siguin amb implantacions simplement comercials fins a establiments de tipus productiu. Són molts els elements que condicionen una inversió a l’exterior per tenir presència pròpia en un país, i que van des d’aspectes merament legals i fiscals, als logístics o als recursos humans, entre molts d’altres.

Durant aquesta sessió volem compartir experiències d’algunes empreses ja implantades a l’exterior per determinar quins són els aspectes claus a gestionar i garantir l’èxit.

PONENTS
Sra. Montserrat Feliu, sòcia directora de Feliu Negocis Internacionals SLP

LLOC I HORARI
19 de novembre de 2009

Escola Superior de Comerç Internacional (ESCI)
passeig Pujades 1 - Barcelona
8.30 – 10 h

INSCRIPCIÓ GRATUÏTA PRÈVIA CONFIRMACIÓ AL TELÉFON 902 448 448 O AL MAIL difusiointernacional@cambrabcn.org

13 de nov. 2009

Els artesans emergents


No hi ha una definició estàndard per a artesà emergent i cada trajectòria i evolució és totalment personal, però si que podem dir que comparteixen uns trets comuns. Les noves generacions d’artesans han rebut una gran formació de les escoles d’Art i Oficis, de Belles Arts, de disseny, etc, elaboren els seus productes amb un domini extraordinari de l’ofici artesanal, tenen un esperit trencador, investiguen, proven. nous materials i nous llenguatges...

Però malauradament, tot i que molts d’ells volen fer una aposta clara per la professió no és gens fàcil. Per començar a buscar la seva posició en el mercat, amb la finalitat de presentar els seus productes originals, diferents i atrevits necessiten dotar-se d’una infraestructura que requereix una inversió elevada. Sense forn no hi ha peça i sense peça, mercat i punt d’inici. Tal i com les diferent oficines de promoció econòmica han creat vivers d’empreses en els quals es dona facilitat a aquells que inicien un negoci, a nivell de comarca també ens hauríem de plantejar la creació d’un espai en el qual hi hagués tallers i infraestructures perquè aquest impuls creador no es quedi tan sols en un projecte sinó que puguin una base per a iniciar la seva carrera professional. L’aposta que fan també es mereix una resposta clara i efectiva per part de l’administració, fent un nova legislació (l’esperada nova llei d’Artesania) que ajudi a norlamlitzar i dignificar la producció artesana. Sinó tota la creativitat i força de les noves generacions s’haurà de canalitzar cap a altres sector i no a la producció artesana, perdent l’oportunitat de veure creacions autèntiques, arriscades, personals...

Silvia Cordomí
IntroArt

Feriade.com

Las ferias continúan siendo el medio por el cual empresas, artistas, artesanos, diseñadores y decoradores dan a conocer sus productos y servicios.

Si estas interesado en exponer, solo ingresa a www.feriade.com y encuentra el evento que se adapte a tu producto.

Si estas buscando novedades, tendencias o aquel objeto diseñado especialmente para vos ingresa a www.feriade.com, una lista con mas de 250 eventos del sector de

Arte, Diseño, Artesanía, Construcción, Indumentaria, Hogar, Decoración y Joyería te están esperando.

Si visitaste o organizas algún evento del sector y crees que debería de estar publicado en feriade.com envíanos un e-mail con los datos y estudiaremos la posibilidad de incorporarlo.

La inclusión de un evento en nuestra base de datos es evaluada cuidadosamente por nuestro equipo, de esta forma aseguramos que el material consultado por nuestros usuarios sea de muy buena calidad.

Nuestros usuarios disponen de una agenda personal en donde pueden incorporar los eventos elegidos y Feriade.com se los recordara vía e-mail.

Estamos incorporando día a día nuevos eventos de todas partes del mundo relacionados con el sector.

Esperamos tu visita.


SEO de Feriade.com
evento@feriade.com
www.feriade.com

La Escola Massana impartirá el nuevo grado de Artesanía

La Massana, fiel a su tradición de más de 80 años, intenta ahora ser pionera en la formación de las denominadas Artes Aplicadas con la realización de este nuevo grado que ahora propone al Ministerio, con lo que se lograría por fin dar a la Artesanía un status formativo y un reconocimiento universitario que hasta hora carecía.

Un horizonte: 10 años. Nuevos retos: postgrados y masters. Desde luego es una muy buena noticia que tendremos que agradecer a los profesionales de esta Escuela dada su implicación en buscar un futuro acorde a los tiempos de la Artesanía.

(www.europapress.es) El grado de Artesanía arrancará en la Escola Massana de Barcelona en el curso 2010-2011, según previó hoy la directora de Artesania Catalunya, Gemma Amat, a falta del visto bueno del Ministerio de Educación.

El grado, que se denominará de ‘artes, Diseño y Artes Aplicadas’, llegará para subsanar la carencia del sector, que no tiene un plan oficial del diseño, mientras que en otros países europeos, como Alemania, tienen escuelas de ingenieros superiores ceramistas, apuntó hoy ante algunos medios el maestro en la materia, Toni Cumella, que el jueves recogerá el Premio Nacional de Artesanía 2009 que otorga el Ministerio de Industria, Turismo y Comercio.

Este año los estudiantes de diseño ya entran en el Plan Bolonia y se homologan a los estudios universitarios, indicó Amat, quien además apuntó la intención de poner en marcha posgrados y másters en artesanía para que ingenieros, arquitectos y artistas aprendan el comportamiento de materiales con los que tendrán que trabajar, como el vidrio y la cerámica.

“Actualmente los aprendices tienen que pasar por una escuela”, indicó Amat, ya que tradicionalmente los artesanos son personas autodidactas que, en su mayoría, se consideran “patrimonio a proteger”. “Se nos pone una etiqueta obsoleta; hay que dar un vuelco a la imagen caducada de la artesanía”, pidió, para conseguir que en una década el artesano esté totalmente vinculado al diseño.

“No es un elemento en peligro de extinción y a preservar”, prosiguió. En este sentido, la iniciativa ‘Oficis singulars’ pone en contacto a artesanos de oficios ancestrales, como los tejedores de palma de las Terres de l’Ebre, con diseñadores que les ayuden a innovar.

Bajo este sello han conseguido que los artesanos de los recuerdos “kitch” de las minas de sal de Cardona (Barcelona) unan su técnica al revulsivo del diseño y creen hueveras que, al ponerlas al horno, cuecen y salan a la vez los huevos, y lo mismo con parrillas donde cocinar filetes.

Noticia publicada en www.europapress.es y recopilada por talleresdearte.com