16 de març 2010

Suport per salvar els forns de Breda!

Benvolguts,


Arran de l'enderroc d'un forn antic de coure terrissa el 27 d'abril de 2009 a Breda, una agrupació de veïns vam engegar una campanya que va arribar a la Generalitat, en què demanàvem la protecció dels darrers forns.


La Comissió de Patrimoni de Girona de la Generalitat de Catalunya va decidir emetre un informe favorable a la protecció, l'octubre de 2009.


Uns mesos després, l'ajuntament de Breda encara no ha decidit si conservarà els forns, malgrat ser algunes de les construccions més antigues i singulars en perill d’extinció arreu del mediterrani.


Gràcies a vosaltres, primer hem aconseguit que la Generalitat declarés l’informe favorable, ara és imprescindible que l’Ajuntament i el Consell es vegin forçats a implicar-se políticament; si no és així, els forns continuen en perill.


Per tal que l’Ajuntament i el Consell Comarcal els declarin BCIL (Bé Cultural d’Interès Local), us demanem que cumplimenteu l’arxiu adjunt i l’envieu a salvemfornsbreda@gmail.com , breda@ddgi.cat i a presidencia@selva.cat


Novament, necessitem la vostra col·laboració per conservar aquests vestigis únics del passat industrial del nostre país i us demanem que reenvieu aquest correu a aquelles persones que considereu que també ens poden donar suport.


Moltes gràcies per endavant.


Ben atentament,


Campanya Salvem Forns Breda


Si és la primera vegada que sentiu a parlar dels forns moruns de Breda, us convidem a clicar en el següent enllaç per veureu quina és la problemàtica i de quina manera estem treballant pel patrimoni terrissaire de Breda: www.avui.cat/cat/notices/2010/02/breda_brega_pels_forns_88422.php