3 d’ag. 2009

Aval per emprenedors


Des de la Generalitat de Catalunya i en el marc de l’Acord Estratègic per a la internacionalització, la qualitat de l’ocupació i la competitivitat de l’economia catalana 2008-2011, i concretament donant compliment a la mesura 59, es va constituir la Comissió interdepartamental d’instruments financers per a l’emprenedoria.

L’objectiu de la Comissió és desenvolupar productes financers i programes de suport als emprenedors per trobar finançament.

En aquest sentit i fruit del treball de la Comissió s’han creat entre altres iniciatives un producte que us detallem a continuació:

- "Avalis emprèn”

Avalis de Catalunya, SGR, i la Generalitat de Catalunya ofereixen un aval per finançar actius fixes i de primer abastiment del negoci (màxim del 40% del primer abastiment). El producte està dirigit a autònoms, pimes i microempreses constituïdes dins dels darrers 3 anys. L’import per beneficiari és fins a 100.000 € i amb un màxim del 90% del total de l´inversió, segons la modalitat del préstec. En el cas d’immobles serà com a màxim del 50% de l´import de la inversió. El termini dura entre 36 i 120 mesos (possibilitat de fins a 24 mesos de carència). Les condicions a aplicar per les Entitats Financeres són: comissió d’obertura 0,50% i interès variable de l’Euribor a 12 mesos + 2%. Les condicions d´Avalis són: comissió d’obertura del 0,50% i comissió anual de risc de l’1%.

Avalis emprèn és operatiu des del passat maig de 2009. Més informació a: www.avalis-sgr.cat i www.gencat.cat/finempresa

Atentament,

Secretaria d'Economia
Departament d'Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya
Gran Via de les Corts Catalanes, 639, 1a. planta
Tel.: 93 552 81 50
Fax: 93 552 82 89
e-mail: acord_competitivitat.eif@gencat.cat
web: www.acordestrategic.cat