26 d’abr. 2010

ESCULTORA D’EMOCIONS


ESCULTORA D’EMOCIONS
Joies i Escultures de Fili Plaza
Del 23/04/10 al 30/05/10

Artesania Catalunya, Banys Nous, 11

Artesania Catalunya es complau a convidar-vos a la inauguració de l’exposició “Escultora d’emocions”, que tindrà lloc el proper 29 d’abril a les 19,30 hores a la seu d’Artesania Catalunya, al carrer dels Banys Nous, 11.

Activitat paral·lela

Dijous 6 de maig a les 17h:
“Marketing de Luxe per a artistes i artesans”.
Conferència a càrrec de Miquel Bestratén, Director del Master
de Marketing i Gestió del Luxe, ESERP Business School.

L'obra de Fili Plaza neix de la seva gran sensibilitat com
a dona, la seva observació constant de l'ésser humà i la
seva curiositat pel misteri dels desitjos, però també de la seva sorprenent imaginació, de la qual broten línies, formes, contorns, gestos... plens de vida i sensualitat. Les seves peces són l'instrument obedient de la tendresa que li dicten les seves mans: estan per fer-nos companyia, però també per transmetre'ns un munt d'emocions.

Les joies estan fabricades amb plata i bronze, inspirades sobretot en la natura. El bronze és un material nou en la joieria, adoptat de la faceta escultòrica de l'artista.

Fili Plaza ens mostra en aquesta exposició un diàleg
entre dues disciplines: l'escultura i la joieria. Les joies són l'evolució de l'escultura. De vegades són més abstractes, espontànies, però amb una força i intensitat pròpies de l'escultura; estan plenes d'emocions, sentiments i energia.

La cerca constant de noves formes i sensacions fan que
la comunicació entre aquestes dues disciplines tingui un referent comú, però amb diferents aplicacions, per tal d'extreure'n l'essència del concepte i transformar-la en diferents realitats.

Les peces úniques de joieria neixen com un desig d'adaptar la natura al nostre cos, neixen de la forma, l'energia de la pedra i es transformen en un objecte complert per acompanyar-nos en la nostre quotidianitat.

Olga Lombarte, Dissenyadora