15 d’abr. 2010

Fira internacional de la terrissa i ceràmica de la Galera 2010

Des de el dia 29 d’abril al 2 de maig del 2010, la Galera es retroba amb la XVIIª fira internacional de la terrissa i ceràmica.

Un any més, La Galera es converteix en un punt de trobada de terrissaires i ceramistes arribats d’arreu de Catalunya, Espanya i altres llocs del mon, per presentar les novetats de la terrissa i ceràmica tradicional i Cerámicas contemporània, oferint als visitants una important mostra de formes i colors, de qualitat i diversitat.

A la vegada el desenvolupament de l’activitat firal, produeix un intercanvi de cultures i tradicions, promocionant la terrissa galerencca i la de les Terres de l’Ebre, mostrant el nostre patrimoni, així com les nostres arrels i costums,i possibilitat també una important dinamització del sector turístic.

Comunitat autònoma convidada País Basc. Tradició i innovació amb el treball de l’argila.

País Convidat França. Ens presenta la seva diversitat i qualitat de la ceràmica tradicional i de nova creació.

Peça commemorativa de col·lecció “escalfallits”. Edició limitada de 112 peces signades i numerades, realitzades pel terrissaire de la Galera, Sr. Joan Cortiella Garcia.



Demostracions al torn per part de diferents terrissaires.

Durant els dies de la fira es podrà visitar el museu Terracota:

Sala 1: Exposició permanent. La historia de la terrissa i els terrissers de la Galera. Centre d’interpretació de la terrissa galerenca.

Sala2: Exposició de les peces presentades al II Premi de ceràmica i terrissa de la Galera

Horari mati: de 10:00 hores a 14:00 hores
Horari tarda: de 16:00 hores a 21:00 hores

Accés gratuït

Gracies a la terra, l’aigua, l’aire i el foc, els quatre elements necessaris per que els visitants puguin gaudir de la tradició del treball de l’argila convertida artesanalment amb terrissa i ceràmica, i descobrir de nou la seva bellesa, ja que en l’actualitat més que un ofici es un art.

Comissió organitzadora Associació Cultural Galerenca “Lo Cadub” i l’ Ajuntament de la Galera.

Fira de la Terrissa de la Galera
La tradició