28 d’abr. 2010

Primer concurs PerformArt

El dia 9 de maig dins els actes de Fira Artesanalia tindrà lloc la representació de les tres performances artesanes guanyadores de la primera convocatòria del concurs PerformArt. Aquest certamen s’ha creat amb la voluntat de continuar impulsant l’artesania de qualitat, juntament amb les ganes d’innovar i experimentar accions de nova creació. Una “performance” és una actuació artística en directe on hi ha una important posada en escena i on habitualment l'artista es comporta d'una manera particular.

Els jurat format per la Gemma Amat directora d’Artesania Catalunya, Eudald Alabau escultor i performer, Carles García director del MIT, Núria Macià gerent de l’OPE i Silvia Cordomí membre d’Introart ha donat els següents guanyadors :

Primer premi dotat amb 1.500 euros per la proposta del Taller Gabins, acció dirigida i protagonitzada per de l’artesana d’imatgeria festiva Judith Camps amb la participació del músic Jordi Viñoles a la percussió, Jordi Torres a la direcció escènica i Marta Parramon actriu; 2on premi dotat amb 1.000 euros per la proposta dels forjadors d’Osona La dansa dels metalls. El tercer premi de 500 euros ha estat per una proposta d’alumnes de pintura de l’escola d’art de Vic.

Aquestes accions es volen portar a Barcelona com un dels actes del Congrés Europeu d’Artesania que es celebrarà els dies 3 i 4 de juny organitzat per la Fundació espanyola per la innovació de l’artesania i cofinançat per la comissió Europea i el ministeri d’indústria, turisme i comerç.