24 de març 2009

L'Institut Gaudí veu en la formació la sortida de la crisi

Redacció AVUI+

L'Institut Gaudí posarà sobre la taula, en la jornada de commemoració del seu vintè aniversari, que la formació és l'únic camí possible perquè el sector de la construcció surti de la crisi.

L'esdeveniment tindrà lloc demà dilluns, i comptarà amb l'assistència del ministre de Treball, Celestino Corbacho, i de l'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín. Sota el títol La innovació i l'evolució són factors necessaris per superar la crisi, l'Institut Gaudí planteja en aquesta jornada de reflexió que cal posar en el mercat treballadors i treballadores amb formació de qualitat i preparades per donar resposta a les exigències de les empreses. A les jornades es debatrà si per créixer en productivitat és millor impulsar la formació en lloc de cercar costos salarials baixos.

Interdisciplinarietat

Durant la jornada es donarà a conèixer el projecte "Construïm oficis", una plataforma de promoció dels oficis de la construcció que té l'aspiració d'assolir un model de formació integral, i que ja compta amb el suport de 80 gremis d'arreu de Catalunya. Aquest projecte necessita més coherència formativa en el sector, ja que, fins ara, com han constatat a l'Institut Gaudí, la formació que es realitza en cada ofici no té cap lligam amb la resta. Es vol aprofundir en la relació entre tots els oficis que participen en una construcció, amb l'objectiu d'assolir un nivell més alt de formació interdisciplinària. També es reclamarà als agents i a les administracions socials que, en contra del que disposa el Conveni Marc de la Construcció per pal·liar els efectes de la crisi, els treballadors de menys de 18 anys puguin fer pràctiques a les obres.

Notícia publicada al diari AVUI, pàgina 26. Diumenge, 22 de març del 2009