30 de març 2009

L´escalinata de la Catedral s´inspirarà en el Tapís de la Creació per Temps de Flors

DIARI DE GIRONA
http://www.diaridegirona.cat

La Fundació Centre del Vidre de Barcelona (www.fcv-bcn.org) i Smilax Taller de Florística de Vilassar de Mar, escola d'artesania Floral ompliran l'escala de la Catedral de Girona amb un tapís de flors i vidre que projectarà la imatge del rosetó que presideix la façana de l'edifici amb motiu de la festa Temps de Flors, que se celebra a la capital gironina dels dies 9 a 17 de maig.

Els artesans, alumnes i col·laboradors de la Fundació Centre del Vidre de Barcelona i Smilax Taller de Florística plasmaran la forma rodona del rosetó mitjançant la col·locació de cercles de vidre als tres trams de l'escala, cada un de 2,5 metres de diàmetre amb una anella perimetral de flors de 9,58 metres. La temàtica del guarniment s'ha inspirat en el Tapís de la Creació, que hi ha a l'interior de la catedral i que és un dels més importants de l'art romànic, i on s'hi detecta l'expressió plàstica dels quatre elements originals: l'aigua, la terra, el foc i l'aire.

L'ornamentació, que es podrà contemplar durant la setmana de la celebració de la festa Temps de Flors, es muntarà en una instal·lació que ocuparà una superfície de 215 metres quadrats: el vidre farà 14,73 metres quadrats i la florística, 201,52 metres quadrats. Per fer el muntatge col·laboraran diversos arquitectes i en total s'utilitzaran 910 quilos de vidre, 600 quilos d'acer i 200 quilos de base de fusta per a la part floral. En el muntatge participaran diversos alumnes floristes vinguts de tota Espanya, es construiran unes estructures florals amb 2.000 pals especials de pita de color negre, 1.000 de branques d'arbres i 500 metres de garlanda de boix i molsa, així com 3.000 flors i plantes (Anthurium, gessamí, clavell i plantes aromàtiques).