22 de gen. 2009

Revista TERRART


Terrart, abans denominada Publicació, apareix l’any 1987, per informar del que esdevé en el món de la ceràmica i per donar a conèixer l’obra dels artistes.

En fundar-se l’Associació de Ceramistes de Catalunya, una de les primeres iniciatives que la junta rectora va emprendre va ser crear una revista com a òrgan de la comunicació i portaveu de la nostra institució. La dilatada trajectòria de la revista ja ha creat història i creiem que tan memorable esdeveniment no podia passar desapercebut i per tant, és l’hora de fer balanç. Terrart ofereix una eina de comunicació capaç d’establir el diàleg entre els professionals i el públic i de promoure iniciatives interessants.

En l’evolució de la revista, destaquen quatre etapes. La primera, es deu als companys de la Cooperativa Coure, d’Olot i com a dissenyadora Magda Pujolas, dels tres primers números. El número 1 curiosament era d’un gran format a manera de diari, 41x29 cm i la resta d’un format semblant a l’actual. De la segona etapa, dels números 4 i 6, s’ocuparen Walli Haves i Josep Camproví. La tercera etapa, del número 7 a l’11, de l’equip dirigit per Mercè Coma amb la col·laboració de Rosa Muñoz, Judith Pellicer i Carme Riu, etapa que finalitza per falta de pressupost. La quarta etapa, dels números 11 al 21 corre a càrrec de l’equip de Senan, integrat pel matrimoni Lluís Soler i Núria Albà i dissenyada per Pedro del Río. És a partir d’octubre de l’any 2002, que es dona un nou gir remodelant la revista amb el títol de Terrart, amb l’equip de redacció compost per col·laboradors de Publicació: Mercè Coma, Dolors Cabot, Roser Rauly, Judith Pellicer i Emili Sempere.

Actualment Terrart constitueix un col·lectiu al que s’han incorporat una sèrie de plomes i corresponsals de les comarques catalanes, ampliant-se al País Valencià, Balears, Andorra i la Catalunya Nord. El que ha suposat un pas transcendental com a concepte i imatge exterior ja que, d’una revista exclusiva per als socis amb un tiratge inicial de 250 exemplars, en els tres últims números hem sobrepassat els 1000 exemplars, convertint-se en la revista de la ceràmica contemporània de caire professional que ha arrelat i ha traspassat els límits geogràfics de Catalunya. Amb subscriptors que ens honoren amb Arcadi Blasco, la Biblioteca de Museus d’Art de Catalunya i col·laboradors com el Museus de Manises i el d’Alcora, entre d’altres.

Finalitats de la revista:

- Única publicació en català sobre ceràmica contemporània.
- Promociona la ceràmica artística.
- Posa de manifest les exposicions de ceràmica de Catalunya i d’arreu de l’Estat, i ocasionalment de l’estranger.
- Fa una tasca de culturització a la societat envers la ceràmica.
- Es presenta amb una imatge corporativa atractiva i actual.
- Compleix la tasca de presència comunicativa de la nostra associació.

Edita

Associació de Ceramistes de Catalunya
Carrer del Doctor Dou, 7 baixos 1a
08001 Barcelona
Tel.:93 317 69 06
Fax: 93 318 85 10
www.ceramistescat.org
E-mail: ceramistescat@yahoo.es

Direcció: Emili Sempere Ferràndiz

Coordinació editorial: Mercè Coma Taulé

Consell de Redacció: Dolors Cabot Cos, Judith Pellicer Casals, Maria Romaní, Lucía Pérez Fortes, Armand Tabernero Cruz.

Col·laboradors: Mercè Tiana Fontanillas, Manolo Sales, Miquela Fortes, Jaume Molgó, Assumpta Pla, David Hierro.

Correcció text: Eloïsa Rochina

Maquetació i Producció gràfica: Estudi Gràfic Pedragosa
Barcelona
Dipòsit Legal: T 1250 – 97

Terrart, membre de l’APPEC

Amb la participació d’Artesania Catalunya