15 de febr. 2010

Olivia Cavallé i Roig


Nascuda a Barcelona l’any 1945, va estudiar Decoració des de l’any 1964 fins el 1967. De família d’artesans, va començar des de molt jove a interessar-se per l’anàlisi i desenvolupament de noves aplicacions en la tècnica del ganxet.

Des de l’any 1976 regenta una botiga de productes d’artesania i moda al Poble Espanyol de Montjuïc de Barcelona, havent participat a diverses exposicions, entre les que destaquen les realitzades al Centre Permanent d’Artesania de la Generalitat, a Expohogar, al Saló de Valderrobles de l’esmentat Poble Espanyol, al Museu Tèxtil, Casa Elizalde, en totes elles conjuntament amb el Gremi Artesà Tèxtil.

Ha estat invitada a participar a les exposicions Suave 3 organitzades per Jóvenes Diseñadores de Madrid i que s’han realitzat al Museu Provincial Tèxtil de Terrassa i a la ciutat de Madrid.

Darrerament ha participat a totes les Fires Tèxtils del Gremi al carrer, al Portal de l’Àngel, des del 2004 fins a l’actualitat.

La bijuteria que està fent des de sempre està basada en el ganxet.
Utilitza diverses classes de fils de tipus tèxtil, de seda, de lli, i també ràfia; per altra banda, en els últims temps, ha començat a emprar fils metàl·lics, de coure, de llautó i de plata.
Aquestes darreres peces les pinta amb laques i vernissos transparents per tal de donar-hi un acabat molt més acurat.
Els elements que fa servir per a la seva decoració són de fusta, de vidre, de ceràmica, o fins i tot metàl·lics.

A l’actualitat està utilitzant perles barroques i cristall de roca per a brodar, assolint una línia nova més elaborada.
La darrera realització ha estat uns accessoris tèxtils fets amb diferents tipus de llanes, passamaneries i cintes, que es poden emprar com a foulards, collarets o cinturons.

Olivia Cavallé i Roig
olivia_cavalle@eresmas.com