22 de febr. 2010

Prop de 40 empreses catalanes participen a la Fira Ambiente de Messe Frankfurt amb diferents col·leccions de productes artesanals

La directora general de Comerç, Gemma Puig, acompanyada de la directora d’Artesania Catalunya, Gemma Amat, inaugurarà dissabte en aquesta Fira l’estand d’Artesania Catalunya que participa per primera vegada a l’esdeveniment i que mostrarà diferents col·leccions de productes artesanals generats a través dels projectes “Productes Made in Cire”, “Artesania d’autor” i “Oficis Singulars” que ha impulsat Artesania Catalunya.

Dijous, 11 de febrer de 2010.- Prop de 40 empreses catalanes participen a la Fira Ambiente de Messe Frankfurt amb diferents col·leccions de productes artesanals. La directora general de Comerç, Gemma Puig, acompanyada de la directora d’Artesania Catalunya, Gemma Amat, inaugurarà dissabte l’estand d’Artesania Catalunya en aquesta fira que se celebra a Frankfurt des demà i fins el proper dimarts 16 de febrer, i que mostrarà diferents col·leccions de productes artesanals generats a través dels projectes “Productes Made in Cire”, “Artesania d’autor” i “Oficis Singulars”, iniciatives que ha impulsat Artesania Catalunya.

L’estand d’Artesania Catalunya té 178m2, i estarà dividit en tres blocs amb l’objectiu de promocionar les diferents iniciatives artesanals. Comptarà amb les col·leccions “Enfarcella’t” i “Teteres” del projecte “ Productes Made in Cire”. El Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE), empresa pública del Departament de Justícia que promou la reinserció dels presos, mitjançant la formació en oficis i el treball productiu remunerat. Entre els productes fabricats pels interns, hi ha aquestes dues col·leccions “Enfarcella’t” productes tèxtils confeccionats amb roba de fer farcells dels tallers artesans dels centres penitenciaris catalans i “Teteres”; de Ceràmiques Aguadé, productes dissenyats per dissenyadors de prestigi com Martin de Azúa, Gerard Moliné, Guillem Ferran, Nani Marquina, Perico Pastor, Lluïsa Jover i Kima Guitart i produïdes als centres penitenciaris catalans. Artesania Catalunya col·labora conjuntament amb el CIRE per la promoció d’aquests productes.

D’altra banda l’estand també comptarà amb un espai dedicat a l’“Artesania d’Autor”, on 7 empreses líders a Catalunya en la innovació conceptual i tècnica dels oficis artesans i que aposten per donar autoria al valor artesanal dels seus productes, mostraran diferents obres que han realitzat. Les empreses són Luesma Vega, mestres artesans vidriers; Kima Guitart, artesana i dissenyadora tèxtil; Majoral, mestre artesà joier; Estela Guitart, joiera, Vladimir, joier; Skarbat, artesans del reciclatge; Lluïsa Jover, vidriera.

L’estand d’Artesania Catalunya, també comptarà amb diferents peces del projecte “Oficis Singulars” que té com a objectiu desenvolupar i comercialitzar noves línies de productes fruit de la col·laboració d’artesans que treballen en un ofici i tècnica concreta concentrats en nuclis territorials amb dissenyadors amb una mirada renovada. En aquests sentit més de trenta empreses artesanes participen en aquest espai on presentaran productes elaborats amb pauma de Terres de l’Ebre, amb alabastre de Sarral, amb ceràmica Negra de Verdú i Quart, amb cuir d’Igualada i Vic, amb ceràmica La Bisbal, amb fusta de Sant Hilari Sacalm i la llana del Pirineu.

La directora Gemma Puig estarà també acompanyada en aquesta participació, per primera vegada, de Catalunya a la Fira Ambiente de Messe Frankfurt pel Gerent del CIRE, Adolf Cabruja, entre d’altres.

La inauguració oficial de l’estand d’Artesania Catalunya( pavelló11, nivell 1, estand B 20) es farà a les 17.30 hores del dissabte 13 de febrer, abans, a les 16.30 hores la directora general de Comerç, Gemma Puig, presentarà als mitjans de comunicació les diferents iniciatives artesanals que impulsa Artesania Catalunya i que es mostren a la Fira.

En el marc de la inauguració s’oferirà una degustació de productes gastronòmics catalans facilitats per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya amb el suport de Gastroteca.cat (portal per a la comercialització dels productes agroalimentaris catalans de qüalitat).