28 d’abr. 2011

ES DONEN A CONÈIXER ELS GUARDONATS DEL XXIII PREMI NACIONAL D’ARTESANIA RAMON BARBAT I MIRACLE

Es reuneix a Valls el dia 20 d’abril de 2011, a la seu de la Fundació Ciutat de Valls, el jurat nomenat per determinar el XXIII Premi Nacional d’Artesania Ramon Barbat i Miracle, format pel senyor Ramon Bordes, director de l’Escola d’Art de Tàrrega, el senyor Francesc Vilà, president de l’Associació d’Artesans de l’Alt Camp, el senyor Esteve Armengol en representació de la FAAOC, la senyora Núria Farré en representació de l’AFAD, el senyor Josep Cunillera guanyador del Premi Nacional en l’edició anterior, el senyor David Places i el senyor Xavier Villas, responsable d’activitat cultural i director d’Artesania Catalunya de la Generalitat de Catalunya, respectivament, que actuen com a presidents del Jurat i el senyor Jordi París en representació de la Fundació Ciutat de Valls, que actua com a secretari:

El Jurat fa constar que el Premi pretén estimular el nivell dels oficis, promocionant i estimulant l’evolució formal i funcional de les obres.

PREMI NACIONAL
Després d’una àmplia deliberació, s’ha decidit atorgar el Premi Nacional dotat amb 1.800 euros a l’obra Miramar, d’Ester Luesma i Xavier Vega, de Barcelona per la recerca realitzada i la seva excel·lent aplicació, resultat de la col·laboració directa amb el client i desenvolupant una potent sinèrgia amb el món de l’alta gastronomia, aconseguint dotar de valor afegit a l’experiència final del comensal.

Alhora es decideix atorgar una menció especial a l’obra Moble secreter escultura de Jordi Fargas Roger, de Castellterçol per la seva excel·lent reinterpretació contemporània del mobiliari modernista, proposant alhora una exploració dels espais amagats amb molt bon ofici.

PREMI COMARCAL
Es decideix declarar desert el Premi Comarcal.

EXPOSICIÓ D’ARTESANIA
L’exposició de les obres participants al XXIII Premi Nacional d’Artesania Ramon Barbat i Miracle s’inaugurarà aquest divendres 29 d’abril a la Sala Sant Roc a les vuit del vespre i es podrà visitar fins el 15 de maig.

Sala Sant Roc (Antic Hospital de Sant Roc)
C. Jaume Huguet, 1 – 43800 VALLS
Horaris: Dilluns (tancat). De dimarts a dissabte (de 19h a 21h) – Dissabte (també de 12h a 14h) – Diumenges i festius (de 12h a 14h).

Per a més informació trucar al 652661151 (secretaria Fundació Ciutat de Valls).