8 d’abr. 2011

Trajectes, Col·lectiu d'Artesans d'Osona

Introart d’Osona, el MAP de Vic i l’Escola d’art de Vic han organitzat una exposició d’artesania contemporània d’Osona a la sala d’art d’Artesania Catalunya titulada Trajectes.

En l’exposició “ TRAJECTES” al Centre d’Artesania de Catalunya, IntroArt, Associació d’Artesans d’Osona, ofereix els resultats del treball que onze artesans han realitzat en un trajecte des d’un concepte estètic a un altre, sempre amb un estret vincle amb el territori d’Osona, La tradició a Osona ha deixat una molt bona herència, amb magnífiques obres d’artesania creativa, a voltes dissenys anònims arribats després de generacions; formes que s’afirmen en la funció. A Osona, com en qualsevol part del món occidental, els grans canvis de l’últim segle estableixen nous reptes i conceptes,
noves necessitats i maneres de viure. El col·lectiu d’artesans d’Osona és un col·lectiu viu, inquiet i innovador, alhora que està del tot compromès amb els valors tradicionals i lluita per la supervivència del patrimoni cultural que ha heretat.

Aquest “TRAJECTE” (camí que es recorre en anar d’un punt a un altre) és una proposta creativa encaminada a relacionar la tradició i la contemporaneïtat. La mirada contemporània ens obre a establir empaties amb el moment que vivim i a crear la nova artesania des de nous paràmetres estètics. Una renovada mirada que ens afecta a tots, tant productors com consumidors. Amb aquesta exposició també es vol suggerir com l’artesà pot adaptar-se al mercat actual sense perdre els trets que defineixen el seu ofici. Innovant, dissenyant i reinterpretant la història per adaptar-la als nous temps i aportant, més enllà de la funcionalitat, creativitat.

La inauguració de l’exposició Trajectes. Col·lectiu d’artesans d’Osona tindrà lloc a Artesania Catalunya, Carrer dels Banys Nous, 11 – Barcelona el 13 d’abril de 2011 a les 19.30h que comptarà amb una performance inaugural amb la direcció de Jordi Torres.

Contactes
Judith Camps, presidenta d’Introart 938505296
Pep Madrenes artesà i comissari de l’exposició 679600961