29 de nov. 2011

Mestres artesans 2011


President Mas: "Catalunya ha estat i és un país de gent d'oficis i això, encara avui, és una bona targeta de presentació a l'exterior" El cap de l’Executiu ha presidit aquest vespre l’acte de lliurament dels Diplomes de Mestre Artesà 2011.

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha destacat aquest vespre la llarga trajectòria que acumula Catalunya en l’àmbit dels oficis i ha assegurat que aquest fet és “un bon element de promoció”. “Catalunya ha estat un país que ha excel·lit i excel·leix en oficis i aquesta categoria d’un país de gent d’ofici encara avui és una bona targeta de presentació que mantenim”, ha declarat.

El cap de l’Executiu ha pronunciat aquestes paraules en l’acte de lliurament dels Diplomes de Mestre Artesà corresponents a l’any 2011, que reconeixen la trajectòria professional dels artesans catalans i el seu mestratge.

Després de distingir 21 nous Mestres Artesans d’arreu de Catalunya, el president ha destacat que el guardó no només reconeix la “pràctica excel·lent d’un ofici”, sinó que també vol premiar la vessant “d’ensenyar els oficis a altres persones”. En aquest sentit, Artur Mas ha agraït especialment als artesans aquesta part més pedagògica de la seva feina, assegurant que “convertir-se en mestre no és gens fàcil, però és molt agraït i molt necessari” i que “crear i fer escola és també una manera de fer país”. “I això val per a tot, per a l’artesania, per als oficis, per als coneixements i per a les actituds – ha reblat-, i Catalunya també té una tradició llarga, rica i sòlida, de gent disposada a ensenyar als altres”.

En un entorn amb dificultats econòmiques i incertes de cara al futur, el president ha celebrat que hi segueixi havent “gent dinàmica i activa” i ha destacat el fet que “amb bons mestres, molta gent pot acabar enganxant-se a una activitat de bon ofici i de tanta tradició”.

Per últim, el president ha demanat que més enllà de la tradició, la creativitat i la cultura, “no es menystingui la vessant econòmica de l’artesania”.