27 de des. 2008

Curs de vidre pla. Formació Continua

.
NOM: CURS BÀSIC DE VIDRE PLA. Manipulació i Col•locació.

Introducció. La Fundació Centre del Vidre de Barcelona, amb aquest curs organitza la primera oferta de formació finançada perl fons de formació contínua i adreçats a persones en actiu tant del sector artesà com de l’industrial (el plantejament bàsic és el mateix). Aquest curs bàsic va adreçat a tots aquells professionals que treballen i manipulen el vidre pla, com aquells que l’instal•len. També pot ser intressant per a professionals que ha de conèixer els condicionants i potencialitats per a les diferents aplicacions del vidre pla.

Es bo destacar que una part important de les pràctiques es faran a instal•lacions amb màquines i eines que es fan servir a les industries. Aquesta és una de les línies de futur de la Fundació i de la formació. Aprofitar instal•lacions adequades per a cada curs per a que els alumnes coneguin al màxim les potencialitas del material amb les instal•lacions millors. Amb aquesta concepció, a vegades els cursos es faran inegrament a les instal•lacions propies i d’altres farem servir les l’altres entitats i empreses.

També cal destacar que a partir d’ara i cada cop més, a l’oferta formativa sempre hi haurà presència d’aspectes d’organització i sistematització de la feina des d’un punt de vista empresarial (es forma part d’una organització que ha de satisfer al client) i també que cal complir unes normatives (especialment qualitat i de seguretat i riscos laborals).

Aquesta primera proposta ha de permetre ser un primer contacte per a trobar noves necessitats concretes i formats de cursos en el que serà una línia formativa amb molt de futur.

Durada total. 30 hores.
Dies i hores: els dilluns de 6 a 9 de la tarda.
Inici: 2 de febrer de 2009.
Acabament: 6 d’abril de 2009.

Coordinador i professor. Agustí Bulbena. Arquitecte. De llarga i prestigiosa trajectòria docent i tècnic pel que fa al tractament i aplicació del vidre pla en el món de la construcció.

Lloc: impartició classes teòriques i pràctiques bàsiques. Seu Fundació Centre del Vidre de Barcelona.
Classes pràctiques operatives. Instal•lacions industrials corresponents.

Adreçades. A persones en actiu ja sigui al règim genereral de la Seguretat Social o com autònom. Cal que l’activitat de l’empresa estigui en un CNAE i IAE de vidre.
Número alumnes: màxim 20 alumnes.
Curs totalment gratuit.

De forma enumerativa i general el contingut del curs serà:

1. Nocions d’organització de la producció i compliment normatives.
a. Procediments bàsics.
b. Circuits de producció.
c. Controls de qualitat.
d. Riscos laborals.
e. Seguretat.

2. Coneixements tècnics del vidre pla.
a. Descripció.
b. Característiques.
c. Tipus.
d. Prestacions.

3. Geometria bàsica.
a. Geometria.
b. Acotació.

4. Eines i maquinària.
a. Eines bàsiques.
b. Maquines manufactura.

5. Manipulació en el procés de treball.
a. Tall.
b. Manufactura.
c. Ensamblatge V.A.
d. Fussing.

6. Moviment i transport.
a. Carrega i descàrrega.
b. Magatzematge.
c. Carros i caballets.
d. Transport.

7. Col•locació.
a. Replanteig.
b. Condicionants.
c. Subjeccions.
d. Acabats.

INSCRICPIÓ.
Per a la inscripció adreceu-vos al telèfon de la Fundació telf. 934902886 o responeu aquest correu electrònic (vidre@sct.ictnet.es) indicant el nom i cognoms del treballador, nom de l’empresa (en el seu cas), número NIF i de CNAE.