16 de maig 2011

"Modern Ceramic art of korea" - The image of korea

El proper dijous 19 de maig a les 18:30 i fins al 12 de juny,la Galeria Pilar Ginés, de Saragossa amb la col.laboració de la Galeria Camil.la Pérez Salvà del Vendrell (Tarragona) i dins dels actes paral.lels a Cerco, Fira Internacinal de Ceràmica Contemporània, presenta l'exposició: "Modern Ceramic art of korea" - The image of korea-

L'exposició mostra les obres de Kwon Sang In ceramista coreana que ja ha exposat a Espanya anteriorment. La seva obra uneix sempre tradició i modernitat.

En aquesta ocasió podrem veure d'una banda obra recent, plats decorats amb animals i formes vegetals, generalment en dos colors, les figures que representa estan tallades en el fang i deixen veure el color natural d'aquest, la tècnica que utilitza consisteix a cobrir tota la superfície amb òxids o colorants i a continuació anar tallant la forma que desitja representar.

També un recull de petits recipients, gerros i goters, aquests últims utilitzats en la preparació de la tinta, l'aigua és vessada gota a gota sobre la pedra de tinta fins donar-li la consistència adequada per a la pintura o la cal.ligrafia, aquests goters, es van produir en gran quantitat en la dinastia Choson, sota la ideologia oficial neo-confuciana, que donava una gran importància al coneixement, per Kwon Sang In són una font d'inspiració, realitzats en porcellana amb decoracions d'animals en relleu o flors, facetats i sempre coberts amb celadó.

El celadó és associat en moltes ocasions amb el sentiment nacional de Korea, la seva transparència i llum deixa veure el que hi ha dins i reflecteix el que hi ha fora, combina la buidor amb la plenitud.

Podrem veure també obra realitzada en 1998-1999 d'un estil i tècnica ben diferenciats de la primera. En aquesta obra l'artista sense deixar el pòsit de la tradició es submergeix en la contemporaneïtat, esferes-planetes, esferes-cèl lules, creació, extinció, brots, flors ... cosmos. Utilitza totes les tècniques ceràmiques de què disposa, barrejar fangs amb esmalts, introduir esquerdes intencionades, glacejats i la utilització del color.

Kwon Sang In és comissària d'art, ceramista i estudiosa de la història i la teoria de les arts industrials. Professora a la Facultat d'Art, Departament de Aretesanies de la Universitat de Kyungsung a Busan, Korea.

El 2009 va ser nomenada directora del Centre d'Art de la Univ De Kiungsung on ha organitzat i comissariat diverses exposicions internacionals. Va cursar MFA (màster en belles arts) a la Univ de Kyoto.Su tesi doctoral va versar sobre la forma de "Kundika" ampolla d'origen indi utilitzada en cerimònies budistes que contenia l'aigua de la purificació, de l'Índia aquesta va passar a la Xina , Korea i al Japó. Ha estat convidada a exposar el seu treball als EUA, Espanya, Itàlia, Xina, Indonèsia i Japó. També ha format part de nombrosos jurats des de 1992

L'exposició mostra també algunes obres de Lee Ki Joo. Va obtenir la seva llicenciatura el 1964 a la Universitat Nacional de Seül. En l'actualitat professor jubilat de la Universitat de Kiung Sung. Mostra una obra senzilla de línies al mateix temps que compacta prescindint de tot el superflu, són formes estàtiques relacionades amb la voluntat de condensar seu sentiment poètic interior.

La seva obra està realitzada en porcellana i Celadó.