16 de març 2009

Desenvolupament de l'Estatut del Treballador Autònom


I. DISPOSICIONS GENERALS
MINISTERI DE TREBALL I IMMIGRACIÓ

3673 Reial decret 197/2009, de 23 de febrer, pel qual es desplega l’Estatut del treball autònom en matèria de contracte del treballador autònom econòmicament dependent i el seu registre i es crea el Registre estatal d’associacions professionals de treballadors autònoms.

La Llei 20/2007, d’11 de juliol, de l’Estatut del treball autònom, ha constituït una fita per als treballadors autònoms a Espanya. El nou Estatut suposa donar resposta a la demanda d’un col·lectiu molt heterogeni amb una normativa molt dispersa que requeria un marc jurídic estable per constituir-se com a referència del treball autònom.

Amb l’aprovació i l’entrada en vigor de l’Estatut del treball autònom es dóna compliment a una exigència legal i social, i s’estableix un nou punt de partida per als treballadors autònoms. Tanmateix, l’Estatut del treball autònom crida al desplegament reglamentari, d’una banda, com un mandat taxat en determinades disposicions específiques i, d’altra banda, aquest desplegament es fa patent en els articles del dit Estatut que requereixen un aprofundiment i aclariment tècnic.

Una de les novetats més importants d’aquesta Llei la constitueix el reconeixement per primera vegada del que s’ha acordat anomenar el treballador autònom econòmicament dependent.

Podeu trobar-lo sencer a: