5 d’ag. 2009

Exposició d’Artesania en Feltre i Llana

Associació Obrador Xisqueta organitza a Rialp una

exposició d’objectes artesans fets en feltre i llana

De l’11 al 17 d’agost es podrà visitar a Rialp una exposició d’artesania en feltre i llana. Els objectes que s’exposaran són una mostra dels treballs realitzats durant els cursos de feltre i llana que l’associació Obrador Xisqueta ha organitzat durant la passada primavera. La mostra acollirà els treballs de les alumnes i també dels docents que van impartir els cursos: es podran veure peces de Mercè Puig, Elvira López del Prado, Teresa Rosa Aguayo i Cornèlia Blümli, artesanes del feltre, així com peces realitzades per Josep Jové, artesà matalasser.

La dinamització del sector artesanal

L’associació Obrador Xisqueta, treballa des del 2008 en la dinamització del sector primari i l’artesanat, impulsant la producció de manufactura feta amb llana procedent de ramats d’ovella xisqueta. Durant el 2009 s’han realitzat sis cursos de formació en els quals s’han tractat diverses tècniques a l’entorn de l’artesania del feltre i la llana. Han estat una vintena les persones que han assistit a aquests cursos i dues d’elles estant impulsant diverses iniciatives per tal de donar a conèixer els seus treballs a través d’Internet: els seus noms són Cristina Riu i Esther Sánchez.

El feltre a Internet

Les artesanes Cristina Riu i Esther Sànchez han obert dos blocs a Internet per tal de donar a conèixer el seu treball. Totes dues són residents a la comarca del Pallars Sobirà i porten temps dedicant-se al món de l’artesania. Durant aquesta primavera, han participat com a alumnes dels cursos organitzats per Obrador Xisqueta i han adoptat la tècnica del feltre per elaborar les seues produccions. Podeu fer una visita virtual a: http://cristinariu.blogspot.com/ i http://fieltrounapez.blogspot.com/.

Agathis, una nova botiga d’artesania a Sort

L’artesana Cristina Riu va obrir el passat dimarts 4 d’agost una botiga a Sort en la qual s’hi poden trobar peces de bijuteria fetes en tècniques diverses: teixit metàl·lic, cota de malla i feltre. La iniciativa de Cristina Riu és una aposta per la professionalització de l’artesania. La botiga es diu Agathis i es troba al carrer Major, 21 de Sort.

obradorxisqueta@gmail.com

Associació rurbans . mOntanyanes
Edifici El Racó
Espai mOn. C-13 km 131 . 25594 Rialp
Tel. 973 620 977
http://www.obradorxisqueta.cat
http://www.projectegripia.cat