24 d’ag. 2009

Gran èxit de públic i vendes a la Fira Internacional de Ceràmica i Terrissa d’Argentona 2009


Els tres dies de Fira d’enguany han superat el volum de visitants de les darreres edicions.

Un any més els carrers d’Argentona s’han omplert de ceramistes d’arreu del món. Enguany, els participants seleccionats procedien de Catalunya, Espanya, Portugal, França, Itàlia, Bèlgica, Marroc, Brasil i Equador. La valoració que han fet de l’esdeveniment tant ceramistes com terrissers ha estat molt positiva, ja que més de 50.000 visitants han anat passant per la Fira durant els tres dies de durada (del 7 al 9 d’agost). El fet de fer coincidir la Fira en cap de setmana ha estat, doncs, un encert, encara que s’hagi celebrat al marge de la Festa Major de Sant Domingo.

Enguany hem constatat l’assistència d’un públic molt més interessat en el producte que ofereix la nostra Fira, el qual ha valorat positivament l’alt nivell de la ceràmica i la terrissa exposades.

Pel que fa al càntir de l’any “Càntir etrusc en forma d’ànec”, del 4 al 9 d’agost se n’havien venut 3.164 càntirs, uns 200 exemplars més que l’any passat , fent evident el seu èxit.

Les 3 exposicions temporals: Anima Roos “Ceràmica”, Jean Pierre Rodrigo “Càntirs i Figues de moro” i “Reciclatge i tractament de residus ceràmics” de l’Escola Taller de ceràmica d’Argentona, totes elles coincidents amb les dates de la Fira, també han aconseguit una gran afluència de públic que ha valorat de gran qualitat les tres mostres.

A més dels tallers de demostració de terrissa tradicional, el de rakú i sobretot el de ceràmica al torn han atret molts participants de totes les edats, desbordant toalment l’oferta que es feia al públic.

L’esperada trepitjada de fang a la plaça de l’Església no ha defraudat a ningú. Nens i nenes s’han convertit per uns minuts en vertaderes estàtues de fang, tot gaudint de la extraordinària sensació de poder trepitjar el fang fresc.

Per tot plegat, es fa una valoració molt positiva de la fira, a la qual hi ha contribuït la bona climatologia. Tots els participants van manifestar la seva voluntat de repetir l’any vinent, prova de que el resultat ha estat molt positiu per a tots.

Fina Carreras
Museu del Càntir
www.museucantir.org
Pl.Església, 9
08310 Argentona
93 797 27 32