5 d’ag. 2009

La Festivitat de Sant Domingo ens ha mostrat un cop més el conjunt d’activitats entorn al Càntir que la caracteritzen

Amb una ubicació excepcional a la Plaça Nova, a les 12.30h d’avui, els 13 participants del Concurs de l'aixecada del càntir, han acomplert amb les expectatives del públic assistent. Homes i dones han ofert tot un espectacle aixecant els càntirs de 5 fins a 200 quilos, amb gran esforç i professionalitat.


Hem repetit el tàndem guanyador de l’any passat assolint així la Marga Bagot el seu desè triomf consecutiu, i en Mingo Ginestà tornant a aixecar el càntir més gros, el de 200 quilos i essent l’únic participant capaç d’aconseguir la fita.


En la secció femenina, les 5 participants han pogut arribar a aixecar el càntir de 80 quilos. Marga Bagot, la guanyadora de la prova, ho ha fet en 37 segons, Susana Castilla, segona classificada, en 53 segons, Laia Abril, la tercera, en 1 minut i 10 segons, Cecilia Valls i Isabel Garcia, quarta i cinquena concursants, han completat la classificació.


Pel que fa a la secció masculina, Mingo Ginestà ha repetit com a guanyador aixecant el càntir més gros de 200 quilos, amb un temps de 2 minuts 50 segons. En segona posició ha quedat José M. Pérez, amb el càntir de 160 quilos i un temps de 2 minuts i 34 segons. La tercera posició ha estat per Gabriel Rojas, aixecant 130 quilos en 1 minut 53 segons. Jesús Aranda, Lluís Barba, Víctor Macas, Joan González i Joaquín Malvesí han completat la llista de participants en la modalitat masculina.


A banda d’aquesta actuació estrella de la Diada de Sant Domingo, la Pça Nova també ha estat l’escenari dels tradicionals jocs infantils, aquest any organitzats pels Amics del Museu del Càntir, que han recuperat alguns dels jocs més emblemàtics al voltant del càntir que amb els anys s’havien anat deixant de fer.


Pel que fa a les vendes del Càntir de l’any beneït aquest matí (rèplica d’un càntir etrusc del segle IV a.C. originari de l’Itàlia Central), a les 17h d’aquesta tarda ja se’n porten venuts 1.000 exemplars, tot i que la Fira de Ceràmica i Terrissa no començarà fins el divendres dia 7 i que, per tant, la major part dels compradors són argentonins. Aquesta important venda ens fa pensar que el càntir de l’any serà un dels càntirs de més èxit dels darrers anys degut a la seva curiosa forma d’ànec.


Fina Carreras

Museu del Càntir

www.museucantir.org

Pl.Església, 9

08310 Argentona

93 797 27 32