30 de juny 2010

Fira Pell d'Igualada

Benvolguts,


Ens adrecem a tots vosaltres per recordar-vos que els dies 24, 25 i 26 de setembre es durà a terme a la ciutat d’Igualada la mostra d’artesania Fira Pell i es celebrarà junt amb la Fira de Setembre – Multisectorial, una de les més visitades de la comarca de l’Anoia.


El preu d’inscripció és de 100€. Per a tots els membres de l’Associació “ACAOC” i alumnes de l’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps d’Igualada. Aquests 100€ d’inscripció els hi seran retornats en la seva totalitat el diumenge dia 26 a l’hora del desmuntatge.


Tal com us anunciàvem, tots els participants disposaran d’un espai dins el recinte de 3x4 amb estands retolats i equipats amb llum i moqueta. Només cal que ens feu arribar per fax al número 93 805 13 27 o bé per e-mail a general@firaigualada.org, abans del 30 d’agost, les vostres dades personals junt amb una explicació del producte que exposaran i la còpia de la transferència de l’import d’inscripció. Per a qualsevol aclariment podeu trucar al nostre telèfon número 93 804 01 02.


La transferència s’ha d’efectuar a:


Caixa Manresa : 2041 – 0053 – 69 - 0040095280

Banc Sabadell ; 0081 – 0037 – 92 – 0001352736, o bé

Caixa Sabadell : 2059 – 0877 – 00 - 8000005572


Tal com us anunciàvem en la primera carta es realitzarà un concurs obert a artesans, dissenyadors, alumnes... per tal de realitzar articles que siguin petges de la ciutat d’Igualada. N’adjuntem les bases i us animem a participar-hi per tal d’impulsar aquest ofici originari d’aquesta ciutat.


Restant a la vostra disposició per a qualsevol aclariment, aprofitem l’avinentesa per saludar-vos ben cordialment.


Fira d’Igualada

29 de juny 2010

Ja tenim 50 TALLERS ARTESANS FEDERATS al web

Avui, amb la introducció de les dades del Taller ALEPH, hem arribat als 50 tallers artesans federats a la nostra web. Tenim un repte a la federació, arribar a 100 tallers artesans abans del 31 de desembre de 2010. Doncs bé, en tres setmanes ja hem aconseguit la meitat. No està malament, oi?

Tens un taller artesà, estàs federat i encara no surts al nostre web (www.faaoc.cat)? Només cal que ens facis arribar la fitxa amb les teves dades i fins a 9 fotos del que fas (no més de 400k cadascuna) a gestor@faaoc.cat.

Moltes gràcies a tothom per la vostra col·laboració. Fins aviat.

David Hierro
Gestor de la FAAOC
www.faaoc.cat
93 519 41 58

INAUGURACIÓ BOTIGA EMPREMTES DE CATALUNYA

El proper dimecres dia 30 a les 12.30 inaugurarem la botiga i l'exposició d’Empremtes de Catalunya.

Us esperem.

Atentament,

Artesania Catalunya
Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya
Departament d’Innovació, Universitats i Empresa
Banys Nous, 11 | 08002 - Barcelona | Tel. 934674660 | Fax 934674670
info@artesania-catalunya.com http://www.artesania-catalunya.com

COMUNICADO URGENTE

La Federación Regional de Artesanos de Castilla-La Mancha (FRACAMAN), no se hace responsable de la información que se pueda difundir a través de correos electrónicos u otros medios de asociaciones que, fraudulentamente, utilizan el nombre de esta Federación, involucrándola de esta manera, en la organización de diferentes eventos con artesanos.

FRACAMAN únicamente se hace responsable de los eventos que organiza y publica por sus propios medios.

Actualmente, el evento en el que está trabajando es FARCAMA.

Mª del Prado Luján

Desarrollo de Proyectos

Federación Regional de Organizaciones

Provinciales de Gremios Artesanos de Castilla-La Mancha

organizacion@fracaman.com · www.artesaniadecastillalamancha.com

tel. y fax: 925 809 902

Avda. de Toledo, 31 · 1ª planta · local 6 - 45600 Talavera de la Reina (Toledo)

Premios Nacionales de Artesanía 2010

Ya está abierta la convocatoria de los Premios Nacionales de Artesanía 2010. Para más información pinche aquí.

¿Qué son los Premios Nacionales de Artesanía?

Los Premios Nacionales de Artesanía, que en 2010 cumplen su quinta edición, son promovidos y organizados por la Fundación Española para la Innovación de la Artesanía (Fundesarte) y convocados por el Ministerio de Industria, Turismo y Comercio a través de la Dirección General de Política de la Pequeña y Mediana Empresa.

Trofeo de los Premios Nacionales de Artesanía

Existen cuatro categorías de premios:
» Premio Nacional de Artesanía al conjunto de una obra consolidada.
» Premio Producto al mejor producto o colección de los dos últimos años.
» Premio Innova a productos y actuaciones innovadoras en tecnología, materiales, diseño, comercialización, etc.
» Premio Promociona a empresas, entidades o particulares que hayan contribuido de modo significativo a la promoción del sector.


Filosofía de los Premios Nacionales de Artesanía

Mediante la convocatoria de los premios se pretende dar reconocimiento institucional al más alto nivel a aquellas trayectorias y actuaciones reconocidas generalmente como excelentes y ejemplares en el campo de la artesanía contemporánea; con el objetivo general de impulsar el desarrollo y la competitividad de las pequeñas y medianas empresas artesanas, incentivando la innovación, el diseño y la capacidad de adaptación al mercado.

Los objetivos de estos premios son:
» Prestigiar la artesanía, presentándola en un entorno de calidad y excelencia.
» Reconocer los méritos de aquellas empresas artesanas que destaquen por su creatividad, adaptación al mercado, responsabilidad social y medioambiental y capacidad de innovación, sin perder las características específicas que las definen como artesanas.
» Reconocer la labor de las instituciones, organismos y empresas cuyas actuaciones hayan contribuido a alcanzar los objetivos que se persiguen con la constitución de estos premios.

28 de juny 2010

Marcado «CE»: una puerta abierta al mercado europeo

El marcado «CE» figura a menudo en algunos de los productos que encontramos en el comercio, pero ¿qué significa exactamente? Con el lema «Marcado "CE": una puerta abierta al mercado europeo», la Comisión Europea está llevando a cabo una campaña informativa sobre el marcado «CE». Dicho marcado indica que un producto cumple toda legislación pertinente de la UE, lo que permite comercializarlo en toda la Unión Europea. Mediante la inclusión de dicho marcado en un producto, el fabricante declara, bajo su exclusiva responsabilidad, la conformidad con todos los requisitos jurídicos pertinentes, en especial las garantías en materia de salud, seguridad y protección del medio ambiente. Las repercusiones jurídicas y económicas de los abusos por no conformidad son tan importantes que disuadirán de ignorar dichas normas a la gran mayoría de empresas que operan de forma lícita. Esta campaña se dirige principalmente a los agentes económicos, a fin de sensibilizarlos en lo que respecta al marcado «CE» y mejorar su comprensión del mismo.

El Vicepresidente de la Comisión Europea Antonio Tajani, responsable de Industria y Empresa, afirmó: «Debemos mejorar la visibilidad del marcado "CE" y la confianza de los consumidores en él. Nuestra campaña pretende dar a conocer mejor el significado y la finalidad de dicho marcado. Pero esta confianza también está vinculada a la fiabilidad del sistema en el que se basa el marcado CE. Por tanto, mejorará la confianza del consumidor y beneficiará a productores y distribuidores.»

No todos los productos comercializados en la UE están obligados a llevar el marcado «CE». Dicho marcado se aplica a unas veintitrés categorías de productos diferentes, como los juguetes, los productos eléctricos, la maquinaria, el equipo de protección individual y los ascensores.

El marcado «CE» no indica que un producto se ha fabricado en el Espacio Económico Europeo, sino simplemente que el producto ha sido evaluado antes de comercializarse y, por tanto, cumple la normativa (por ejemplo, un nivel armonizado de seguridad). Significa que el fabricante ha verificado que el producto cumple todos los requisitos esenciales pertinentes (por ejemplo, de salud y seguridad) de la Directiva o las Directivas aplicables, o que lo ha examinado un organismo notificado de evaluación de la conformidad.

En el caso de los productos fabricados en la UE, es responsabilidad del fabricante realizar la evaluación de la conformidad, constituir el expediente técnico, expedir la declaración CE de conformidad y colocar el marcado «CE» en el producto. Los distribuidores deben verificar la presencia del marcado «CE» y de los justificantes necesarios. En cuanto a los productos importados de un tercer país, el importador debe verificar que el fabricante establecido fuera de la UE ha tomado las medidas necesarias y que la documentación está disponible si se solicita. El marcado «CE» simplifica la vida a las empresas y a las autoridades nacionales:

  • Para la industria europea, el marcado permite a las empresas de la UE acceder a todo el mercado único sin tener que obtener veintisiete homologaciones individuales de autoridades nacionales, reduciendo así el coste y la carga del procedimiento de conformidad, pero manteniendo al mismo tiempo normas muy rigurosas.

  • Para las autoridades nacionales, el marcado facilita los controles que debe realizar cada organismo, manteniendo al mismo tiempo las normas aplicables, en un momento en que la gama de productos disponibles en el mercado de la UE crece de manera exponencial.

Sin embargo, la intensificación del control por parte de los organismos notificados y la mejora de la vigilancia del mercado mejoran la reputación del marcado «CE» y aumentan la confianza de los consumidores.

Con la entrada en vigor del paquete legislativo del mercado interior revisado para las mercancías, se han reforzado la función y la credibilidad del marcado «CE» (véase MEMO/10/257).

Los procedimientos, las medidas y las sanciones aplicables en caso de falsificación o infracción en relación con el marcado «CE» se fijan en las legislaciones administrativas y penales de los Estados miembros. Según la gravedad de la infracción, los agentes económicos pueden estar sujetos a una multa y, en algunas circunstancias, a una pena de prisión. Sin embargo, si no se considera que el producto presenta un riesgo inminente para la seguridad, el fabricante puede recibir una segunda oportunidad para garantizar que el producto cumple con la legislación aplicable antes de verse obligado a retirar el producto del mercado.

La campaña de comunicación se compone, entre otras iniciativas, de treinta eventos o seminarios de sensibilización sobre el marcado «CE» destinados a los agentes económicos, las asociaciones profesionales, las asociaciones de consumidores y los periodistas.

Más información:

http://www.ec.europa.eu/cemarking

Miradas a la Biodiversidad

Estimados amigos y amigas:

Nueva convocatoria del II Concurso-exposición de fotografía "Miradas a la Biodiversidad", convocado con motivo de RECICLAMADRID 2010 - II Salón del Reciclaje de Arte de Madrid.

Este año una de las novedades de la convocatoria es la admisión de obras fotografiadas sobre cualquier tipo de soporte reciclado o reutilizado, incluyendo la presentación en 3 dimensiones, lo que invita a la colaboración entre profesionales, estudiandes o/y amateurs de la fotografía, las artes plásticas y los oficios artísticos.

Susana Aparicio Ortiz
Fila5.arte
Directora Reciclamadrid
http://reciclamadrid.wordpress.com

23 de juny 2010

“L’Artigiano in Fiera”

Milán, 4 – 12 de Diciembre de 2010

Muy Señor Nuestro:

Nos complace remitirle la información sobre la 14ª edición “L’Artigiano in Fiera”, la feria de artesanía más importante de todo el mundo cuya próxima edición tendrá lugar en Milán del 4 al 12 de Diciembre en el recinto Ferial en RHO-PERO.

“L’Artigiano in fiera” es una manifestación donde los protagonistas son LOS ARTESANOS y sus creaciones. Un evento que representa una gran oportunidad para:

- entrar en el mercado italiano
- generar procesos de ventas con clientes que cada año vendrán a visitarla
- establecer contactos con Asociaciones y Operadores del sector.

Un éxito garantizado por la gran afluencia de publico (3 millones de visitantes) que cada año acude al salón buscando nuevas ideas para Navidad. Datos de la pasada edición:

- 140.000 metros cuadrados

- 2.781 Expositores

- 54 Restaurantes típicos

- 107 Países presentes de los cuales 27 Países de Europa y 80 Países del Mundo

- 3 millones de visitantes

La Cámara de Comercio Italiana de Barcelona organiza la participación de las empresas españolas para AF y asesora a los empresarios en todos los trámites necesarios de forma totalmente gratuita. También prestamos un servicio de transporte colectivo de la mercancía con la finalidad de rebajar costes.

Para concretar la inscripción necesitamos:

- solicitud de admisión cumplimentada y firmada (las 3 hojas)
- presupuesto firmado
- carnet de artesano
- fotos de los productos
- copia del comprobante del primer pago

Quedamos a disposición para lo que pueda precisar.

Un cordial saludo,

Emanuela Esposito
Responsable Dpto. Ferias
emanuelaesposito@camaraitaliana.com

Cámara de Comercio Italiana - Barcelona
Avda. Diagonal, 419, 1º2ª
08008 - Barcelona

Tel. +34 93.318.49.99
Fax +34 93.318.40.04
www.camaraitaliana.com

"Les Blanques. Monjoies per l'Odisseu"

Les blanques, monjoies per l’Odisseu.

“……….. de tant en tant tocava anar al sastre.

Mentre em prenien les mides m’estava davant per davant d’un triple mirall. Segons com es combinaven els angles entre l’una i l’altre fulla del mirall, la

meva imatge s’anava multiplicant, arribant quasi a l’infinit en un túnel sense fi.

En un d’aquests jocs de miralls, sobtadament, vaig tenir la clara percepció de ser exactament jo mateix i instantàniament de no ser absolutament ningú.

Trobar-me i perdre’m al mateix temps, en una espècie de vertigen inesperat.

Altrament, i en moments d’embadaliment semblants, sovint se m’aparegué a l’imaginari, no pas en somnis, l’imatge de l’espiral, com una escala de cargol.

L’esdevenidor se’m presenta com una escala de cargol per on un va passant

estats, situacions, treballs, ja coneguts o reconeguts, però a cada època

des d’un altre nivell, amb una altra perspectiva.

Com un cercle, però semi-obert.

Quin és el recorregut vital de cadascun de nosaltres?

Quin és el camí que ens porta a conèixer-nos? A ser nosaltres mateixos?

Per un costat la vida fa el seu curs, tot canvia i està en moviment; i per l’altre,

en sentit contrari, ens sentim en una espècie d’immobilitat, buscant un centre

equilibrat.

Semblantment tinc molt clara la impressió que les peces, sempre, es fan desfent-se, o es desfan per fer-se..…simultàniament.

L’abandonar el que sé, …i el retornar.

No me’n vaig, sóc qui torna, com deia l’Ovidi Montllor, poc abans de deixar-nos.

El nostre viatge és com el d’Ulisses : un anhelat retorn.

Un retorn al que som.

En aquest viatge vital, potser transitem en espiral.

Potser en una doble espiral que en un sentit entra i en l’altre surt.

Anem i tornem al mateix temps.

S’estableix l’equilibri i la simetria.

Ulisses fa el seu trajecte, immens, abans de la seva mort, i en aquesta immensitat de tant en tant, com posades per l’atzar, per l’emoció d’una frase, per la bellesa d’un instant, per la poesia d’una imatge, per la perfecció de l’ideal,… podrien haver-hi algunes marques en el camí, monjoies que el poden orientar.

Són marques blanques, com lloses de pedra.

Les Blanques.

Moltes són certes, però també hi són les dobles i les falses.

A cadascuna li escau un instant i un lloc.

Prenent per seus, uns mots, una línea, una frase del trajecte d’ Odisseu.”

…………

Claudi Casanovas, gener de 2010

Agraïments:

A Agustì Bartra pel seu relat L’Odisseu, bell, savi i profund, que m’ha fet dir amb ell: “contar el que no sabia que sabés”.

A Roger i Eli Bartra , per la seva amable predisposició envers aquest projecte.

A Rafel Sala, que em feu conèixer l’ Odisseu, en el transcurs d’un viatge a Argentona.

A la gent del Museu del Càntir, l’Oriol, la Fina, la Mia, i en Joan, per confiar i estimular, una vegada més, el meu treball.


Fina Carreras
Museu del Càntir
Pl.Església, 9
08310 Argentona
93 797 27 32

La pell de l'Àfrica

Un home dalt d’un cavall travessant el desert, una núvia sobre una muntura recorrent el camí que la mena fins al seu promès... Des de la cultura del cavall àrab del nord de l'Àfrica, les sabates distingides dels reis ghanesos o les gerres que contenen l’aigua que refresca els visitants de Marràqueix, fins a les creeences més ancestrals que pot contenir un amulet subsaharià, aquestes són les històries que porten a fer un viatge pel continent més divers: l’Àfrica.


A la Pell de l'Àfrica, que es pot veure al Museu de l'Art de la Pell fins el 29 d'agost, hi descobrireu aquestes i d'altres històries sobre peces del museu, relatades per persones que van néixer al continent africà i que ara viuen a la comarca d'Osona.
Us esperem!

---
Museu de l'Art de la Pell
Centre Cultural Convent del Carme
C. Arquebisbe Alemany, 5 - 08500 Vic
Tel. 93 883 32 79
rosclm@diba.cat

21 de juny 2010

Curs 'Disseny per artesans: eina creativa, eina productiva'


08/06/2010

Que pot fer el disseny per millorar la meva línia de producte, la meva capacitat d'arribar als clients, la meva voluntat de comunicar i fer-me visible? Curs adreçat a tallers artesans que tinguin interès en apropar-se a la metodologia del disseny aplicada a la creació, producció i comunicació del producte artesà.

Del 5 al 9 de juliol de 2010

Programació:

Dilluns 5
9 a 10h: PROJECTE I PROCÉS: METODOLOGIES ENFRONTADES. Prof. Jesús-Angel Prieto
10 a 14h: TALLER DE DISSENY I. Profs. Elisabet Puig i Marisé Alvarez

Dimarts 6
9 a 10h: INFORMÀTICA APLICADA. Prof. Jose Carles Perez
10 a 14h: TALLER DE DISSENY II. Profs. Elisabet Puig i Marisé Alvarez

Dimecres 7
9 a 10h: NOUS USOS, NOUS PÚBLICS, NOUS OBJECTES. Prof. Oscar Guayabero
10 a 14h: TALLER DE DISSENY III. Profs. Elisabet Puig i Marisé Alvarez

Dijous 8
9 a 14h: TALLER DE COMUNICACIÓ GRÀFICA. Prof. Xavier Capmany

Dinar de curs

16 a 19h: ARTESANS DISSENYADORS
Col.loqui amb artesans que incorporen el disseny a la seva pràctica

Divendres 9
9 a 13:30h: EL MARC DE L'ARTESANIA: EL PACKAGING. Prof. Pere Duran
13:00 a 14:00h: Valoració i conclusions

Duració: 30 hs. (5 de matins i una tarda)
Matrícula: 350€
Es lliurarà diploma acreditatiu.
Pre-inscripció telefònica 934674660 de 9 a 19h, de dilluns a divendres (data límit: 25 de juny) Artesania Catalunya.
Places limitades: 30 alumnes.
Es lliurarà diploma acreditatiu. El curs no s'efectuarà si no hi ha un número suficient d'alumnes.

El curs s'impartirà a l'Escola Massana
Escola Massana. Hospital 56

www.escolamassana.cat /www.artesania-catalunya.com

Taller-vacances de final d’estiu-2010- a Castelló d'Empúries

Setmana del 13 al 19 de septembre.

Iniciació als teixits:

Alt lliç i teixit horitzontal (opcional)

S'ofereix una setmana de tallers combinant L’estada, en un dels més bells e interessants paratges de Catalunya, (paisatge, platja, història, art, natura, etc.).

Preu: 300 € (pagament anticipat)

Inclou: taller, material i estada (menjar a part, disponibilitat de cuina).

Places limitades

Inscripció abans del 31 d'agost,

www.fetamatextl.com Demana'm el programa del curs, si estàs interessat.


L'estada serà a la casa de turisme rural:

www.masmaredelafont.com a Fortia a 2km. De Castello d'Empuries

17 de juny 2010

4a Trobada de Vidriers a Cervelló

La indústria del vidre, a partir del segle XIX i fins al tancament de la darrera fàbrica l'any 1989, va ser el motiu del desenvolupament econòmic de Cervelló.

Els dies 2 i 3 d'octubre de 2010, l'Ajuntament de Cervelló i l'Associació Catalana de les Arts del Vidre portaran als carrers de Cervelló la 4a Trobada del Vidre.

Gran quantitat dels habitants de Cervelló van treballar en alguna de les fàbriques existents o en els tallers i petites indústries complementàries.

Per quart any consecutiu, en el marc de la Trobada del Vidre, comptarem amb les mostres, tallers i exhibicions dels artesans del vidre, que faran recordar als més grans i serviran per donar a conèixer als més joves les tècniques d'aquest ofici.

La Trobada de Vidriers vol esdevenir un referent a nivell de Catalunya per als professionals, els artesans, els vidriers i els interessats en general, en l'elaboració i el tractament del vidre.

Ubicació: Plaça de la Biblioteca
Horari: d'11 a 14 i de 17 a 20 hores

Demostració de vidre bufat i vidre de llum: El foc i el vidre s'associen per crear formes guiades pels nostres mestres vidriers.

Taller de fusing per a nens: De la ma d'Aventurina, i dirigit a nens i nenes, aquest taller permet realitzar peces amb vidre pla i decorar-les.


En anteriors episodis...

Montse Riera: Art a taula i colors de flors

Curs monogràfic SERIGRAFIA CERÀMICA

Professor: Jordi Berrocal


Dates: del 23 al 26 de setembre de 2010

Horari: 10 a 14 h - 16 a 20h.

Hores lectives: 32

Preu: 272,00 €

Continguts:

● Elaboració de fotolits.

● Preparació de pantalles.

● Tiratges directes sobre diferents suports ceràmics.

● Tiratges sobre pel·lícula de transport.

El material i eines estan incloses en el preu del curs.

Informació i inscripcions:

Escola Taller de Ceràmica del Museu del Càntir d’Argentona

C. Enric Granados, 6 – Argentona (Maresme)

Tel. 93 797 28 17 (Joan Serra i Mia Llauder)

www.museucantir.org

Fina Carreras
Museu del Càntir
www.museucantir.org
Pl.Església, 9
08310 Argentona
93 797 27 32

15 de juny 2010

"O d'objecte" a la seu del FAD

Ahir al vespre, a la sala d’actes de la seu del FAD, Plaça dels àngels 5-6 de Barcelona, es va presentar el documental “O d’objecte”. Es tracta de la segona entrega de la sèrie de tres documentals “A d’artesania” coproduïts pel A FAD i l’ADI FAD juntament amb Artesania de Catalunya, on es fa la reflexió sobre el que representa l’objecte, la seva utilitat i el que significa en les nostres vides, per diferents persones vinculades a aquest tema. Entre d’elles i pel que respecta al món del vidre artístic i artesà, podem trobar Meritxell Tembleque i Quim Falcó de Comglas i Ester Luesma i Xavier Vega de Luesma Vega, amés de dissenyadors i artistes de varies disciplines relacionades amb el món de l’objecte.



Després del passi del documental, vam poder assistir a un col·loqui, moderat per Uli Marchsteiner, dissenyador i actual president del ADI-FAD,en el que es va posar sobre la taula l’estat actual de proximitat entre artesans i dissenyadors pel que fa a col·laboracions i interaccions en la creació i disseny d’objectes en el món actual.

Per a més informació al respecte podeu dirigir-vos al bloc :http://www.oficioyarte.info/revista/noticia.html?sId=855&img=img03.jpg

ACTES EN REMEMBRANÇA DEL Dr. GONÇAL CALVO i QUERALTÓ

(1927 – 2000)

EN EL Xè ANIVERSARI DE LA SEVA MORT

dissabte 19 de juny de 2010

Actes inclosos en el Xè aniversari de la inauguració del CAP d’Argentona

A 2/4 de 7 de la tarda, al CAP “Dr. Gonçal Calvo” d’Argentona:

Descoberta de l’escultura del Dr. Gonçal Calvo

Obra de l’escultor Ramon Aumedes, cedida per Isabel Vergés i família.

Intervencions: Dr. Miquel A. Martínez (CSdM), Dr. Joan Batlle, Sra. Isabel Vergés, Dr. Joan Gurí (Col·legi de Metges) i Sr. Pep Masó (alcalde d’Argentona).

Interpretació musical a càrrec de Gonçal Calvo i Pérez (violoncel).

A les 8 del vespre, a l’Església Parroquial de Sant Julià:

Missa en memòria del Dr. Gonçal Calvo

Amb la participació del Cor Madrigalista de Mataró. Direcció: Jordi Guri.

Noticia publicada a Argentona Comunicació i enllaços amb noticies relacionades:

Dissabte es descubrirà l'escultura de bronze que presidirà l'Àrea Bàsica de Salut

Aquesta setmana es compleixen els deu anys de la mort de Gonçal Calvo i Queraltó, un argentoní il·lustre conegut per tothom com el Doctor Calvo. El seu decés es va produir al mateix temps que s’inaugurava l’Àrea Bàsica de Salut d’Argentona (ABS) a la qual, precisament, se li va posar el seu nom. És per això que dins els actes commemoratius del desè aniversari de l’Àrea Bàsica també s’ha volgut homenatjar al Doctor Calvo.

El proper dissabte, a dos quarts de set de la tarda, al CAP d’Argentona, es descobrirà l’escutural del Doctor Gonçal Calvo que ha realitzat l’escultor Ramon Aumedes i que ha cedit Isabel Vergés i família. L’acte comptarà amb les intervencions del Doctor Miquel A. Martínez (CSdM); el doctor Joan Batlle; el doctor Joan Gurí (Col·legi de Metges), la vídua del doctor Calvo, Isabel Vergés; i l’alcalde d’Argentona Pep Masó. L’acte es tancarà amb la interpretació musical de Gonçal Calvo i Pérez al violoncel.

Finalment, a les vuit del vespre, a l’Església Parroquial de Sant Julià s’oficiarà una missa en memòria del Dr. Gonçal Calvo que comptarà amb la participació del Cor Madrigalista de Mataró dirigit per Jordi Guri.

Deu anys sense el Doctor Calvo

La vida d'un enamorat d'Argentona

Oriol Calvo Vergés

Director Gerent

Museu del Càntir d'Argentona

Plaça Església, 9 - 08310 Argentona (Barcelona)

www.museucantir.org

Tel. 00 34 - 93 797 27 32

Concluye con éxito el III congreso europeo de artesanía

Con gran éxito culminó el congreso europeo de artesanía “tradición, innovación y sostenibilidad: el apoyo de la administración pública” celebrado en Barcelona durante los días 3 y 4 de junio.

Barcelona acogió en este congreso organizado por Fundesarte a 22 representantes de los 27 estados miembros de la Unión Europea procedentes de los departamentos ministeriales responsables del sector artesano, así como representantes de organizaciones de artesanos del ámbito nacional y europeo, además de otros profesionales destacados del mundo del diseño y la artesanía. Hubo representación de los siguientes países: Alemania, Austria, Bélgica, Bulgaria, Chipre, Dinamarca, Eslovaquia, España, Finlandia, Francia, Grecia, Hungría, Irlanda, Italia, Lituania, Luxemburgo, Malta, Países Bajos, Polonia, Portugal, Reino Unido y Suecia.

Don Enrique Loewe pronunció un discurso inaugural rompedor en el que habló de la relación entre la artesanía y el lujo. El lujo, según Loewe, es el tiempo, el conocimiento, la historia, la capacidad de disfrutar la vida; el lujo no es frivolidad, es profundidad. Además destacó el hondo mensaje humano y profesional que tiene la artesanía.

A continuación se debatió en cuatro mesas redondas sobre los retos en la formación del profesional del artesano, la normalización en materia de calidad, las buenas prácticas europeas en la innovación de la artesanía y la importancia del trabajo en redes.

El viernes, se llevó a cabo una visita guiada por la ciudad de Barcelona a lugares estrechamente relacionados con la labor artesana. Entre otros, se visitaron el Hospital de Sant Pau, el Parque Güell y el Poble Espanyol.

En la página web ya están disponibles las ponencias y fotos. Y en breve estarán también las conclusiones:

LABORATORI DE FABRICACIÓ

Laboratori de Fabricació s' inaugura aquest dimecres dia 16 i finalitza el 29 de maig del 2011.

LABORATORI DE FABRICACIÓ és un conjunt d’activitats (exposicions, laboratoris de fabricació en temps real, tallers, conferències, etc.) amb què es pretén una aproximació a les noves tecnologies de fabricació digital tridimensional.

Respecte el cost de cada taller es poden consultar a la web www.dhubfab.com

Sira Bilbao

Comunicació
Disseny Hub Barcelona
Montcada, 12
08003 Barcelona

Exposició: El meu Mediterrani

EXPOSICIÓ
EL MEU MEDITERRANI
Pintures d'ELKE DAEMMRICH

Acte inaugural dissabte 19 de juny a les 20h

" En aquesta mostra, Elke ens ensenya el seu Mediterrani, aquell que li és més proper, aquell amb el qual s'ha amarat més i millor en els últims temps: el de la Costa Brava catalana, amb llurs penya-segats, illots, aigües no sempre plàcides i hàbitat propi on plantes, peixos i crustacis troben el millor lloc per viure i reproduir-se. Elke ens obre la seva percepció d'aquest mar tan entranyable amb la seva particular forma inconfusible de plasmar en el llenç allò que l'emociona i la vivifica: colors que acaparen per la seva força i la seva concreció en imatges que entronquen en allò que, en certs escriptors llatinoamericans de mitjan segle passat, es va conèixer com a realisme màgic però que, bo és recordar-ho, havia estat un terme encunyat pel crític d'art alemany Franz Roh, ja l'any 1925. "

Eugeni Prieto

Una joia de colors i vida per als sentits!

Es podrà visitar fins el 25 de juliol de 2010

Per a més informació sobre l'artista consulteu la seva web: www.elkedaemmrich.com

Fina Carreras
Museu del Càntir
www.museucantir.org
Pl.Església, 9
08310 Argentona
93 797 27 32

Els forns moruns, l’últim tresor de Breda

Amb aquest títol, els membres de la campanya “Salvem Forns Breda” organitzen, per al divendres dia 18 de juny a les 20.15 del vespre al Centre Cultural Els Forns del poble de Breda, una xerrada per debatre propostes per a la preservació d’aquestes construccions d’interès patrimonial. Hi intervindran Eusebi Casanelles (Director del Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya), Roser Vilardell (Directora del Museu de Ceràmica La Rajoleta), Josep Matés (terrisser i organitzador de la Cuita a l’antic forn rajoler Can Frigola) i Francesc Mas (representant de la campanya Salvem Forns Breda).


A banda de dónar a conèixer les motivacions i els fets més destacats d’aquest any de la campanya “Salvem Forns Breda”, els convidats parlaran del patrimoni industrial com a promoció turística i cultural del país, del cas concret de la recuperació de la fàbrica de rajoles Pujol i Bausis d’Esplugues de Llobregat com a referent del Modernisme i, finalment, de com es porta a terme la cuita de rajoles a l’antic forn de Can Frigola (Les Gavarres).


El motiu d’aquesta xerrada és sensibilitzar l’opinió pública de la necessitat de buscar la implicació i el consens entre l’administració i els vilatans per aconseguir la declaració de Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) per als forns moruns de Breda. Mitjançant els exemples dels conferenciants s’aprofundirà en les possibilitats de reactivació econòmica i cultural d’aquests béns patrimonials tan singulars. En aquests moments, estan a l’espera que l’Ajuntament es pronunciï quant a la declaració de BCIL dels forns després que la comissió de patrimoni de la Generalitat de Catalunya a Girona emetés un informe favorable el 9 de novembre de 2009. Els responsables de la campanya alerten que de la trentena de forns que hi havia a mitjans del segle XX, en queden menys d’una cinquena part i que convé protegir-los tractant-se d’un bé en perill d’extinció arreu del país.


Investigant projectes similars que han desenvolupat altres pobles per donar rellevància a allò que els és propi i que els ha permès prosperar, els responsables de la campanya creuen que a Breda té plenament sentit declarar BCIL els forns moruns i crear a l’entorn d’aquests forns un centre d’interès sobre el món de la ceràmica, tenint en compte tant els aspectes més museístics com els que van adreçats als artistes i el públic en general: escola de ceràmica, tallers monogràfics per a públic especialitzat, fira de ceràmica, cuita tradicional, etc. D’aquesta manera, Breda es pot convertir en un punt de referència no solament dels artistes i estudiosos sinó també d’un turisme de tot l’any que busca, cada vegada més, centres d’interès relacionats amb la cultura popular i industrial.


Per a qualsevol altre aclariment, adreceu-vos a Francesc Mas (616 54 13 57)

14 de juny 2010

Accro Terre, Maria Bosch



11 rue Émile Lepeu 75011 Paris
Métro ligne 9 – station Charonne | PLAN D’ACCÈS
Tél. : 06 12 26 89 43
contact@accro-terre.com | www.accro-terre.com

La galerie est ouverte du mercredi au samedi de 15h à 19h et sur R.D.V.
Opening hours: from Wednesday to Saturday 3 pm to 7pm and by appointment.

11 de juny 2010

ARTESANS a la web de la FAAOC

Bona tarda a tothom,

Només quatre ratlles per a convidar-vos a veure el nou apartat que tenim a la web de la Federació d'Associacions d'Artesans d'Ofici de Catalunya: ARTESANS.

ARTESANS està dividit en dues parts. A l'esquerra, podeu consultar els artesans que hi ha a les diferents associacions federades. A la dreta, podeu trobar els artesans en funció del material que treballen. Si voleu trobar artesans d'un ofici en particular, podeu utilitzar el CERCADOR del web, que ara ja està preparat per trobar artesans per nom, ofici o especialitat. Us convidem també a provar-ho.

En aquest moment hi ha introduïts 25 tallers artesans federats. Si estàs llegint aquesta entrada, ets artesà federat i encara no està el teu taller al nostre web, només has d'omplir un document word que tenim i enviar-ho a gestor@faaoc.cat amb fins a 9 fotografies del teu producte artesà (amb no més de 400K cadascuna). Ens agradaria molt arribar als 100 tallers artesans federats abans del 31 de desembre de 2010.

Esperem que us agradi com ha quedat.

David Hierro
Gestor de la FAAOC
www.faaoc.cat
93 519 41 58

Laboratori de Fabricació

LABORATORI DE FABRICACIÓ és un conjunt d’activitats (exposicions, laboratoris de fabricació en temps real, tallers, conferències, etc.) amb què es pretén una aproximació a les noves tecnologies de fabricació digital tridimensional.

Nous escenaris del disseny i la producció tridimensional

La propera activitat que proposa el DHUB és en realitat un conjunt d’activitats (exposicions, laboratoris de fabricació en temps real, tallers, conferències, etc.) amb què es pretén una aproximació a les noves tecnologies de fabricació digital tridimensional, un fenomen en evolució constant que implica canvis radicals del disseny i dels seus processos productius.

El format expositiu del Laboratori de Fabricació es planteja com una infraestructura oberta la configuració inicial de la qual es modificarà i s’ampliarà amb continguts nous que s’aniran produint simultàniament; d’aquesta manera es consolidarà una anàlisi contínua del nou context productiu.

Els objectes que sorgeixen a partir de les noves eines tecnològiques (software i màquines de control numèric computat, CNC) i la seva capacitat per produir en massa de forma personalitzada (masscustomization), juntament amb sistemes de disseny de codi obert (algoritmes interactius), posen en qüestió definitivament el tradicional paradigma model/sèrie propi del disseny industrial.

Les tecnologies de fabricació digital obren perspectives noves als professionals del disseny del segle XXI i fan que la metodologia projectual sigui més flexible i capaç d’adaptar-se a necessitats diferents i canviants.

L’impacte d’aquest nou paradigma tecnològic afecta totes les fases del procés de producció: des de la concepció fins a la materialització, de la distribució al consum; i obre la porta a la utopia de la participació, la personalització i la peça única.

I Mercat d'artesania al barri marítim del Serrallo de Tarragona

Durant els mesos de juliol, agost i setembre es celebrarà el primer mercat d'artesania professional al barri marítim del Serrallo organitzat pel Port de Tarragona , amb la col.laboració de l'empresa Puzle, i amb el suport de l'associació de veïns del barri del Serrallo i de l'associació ARCS (Associació de Restauradors i Comerciants del Serrallo).

L'objectiu principal d'aquests mercat és establir-lo com a un punt d'interès cultural i artístic per a la ciutat i per als seus visitants, creant un nou esdeveniment de referència, dins dels mercats professionals d'artesania de Catalunya, apostant per la difusió i divulgació dels diferents oficis o treballs de les nostres demarcacions.

El mercat d'artesans s'ubicaria al nou passeig marítim del Serrallo, lloc ideal tant per la seva situació, extensió i afluència de públic.

La nostra intenció és apropar els diferents productes manufacturats a través de demostracions o explicacions dels diferents sectors, així, el públic, no només pot adquirir productes de qualitat, sinó que també, rep un producte cultural.

Per a rebre més informació us podeu adreçar a:

Puzle a.c S.L

puzleassessors@gmail.com

Telèfon de contacte:

676 355 389 ( Carme )

Centre Cívic Sagrada Família

Centre Cívic Sagrada Familia Imatge
Documents vinculats a aquest enviament:
- Convocatòria proposta d´exposicions
Adreça i Contacte
Aquest missatge de correu electrònic t'ha estat enviat perquè et tenim a la nostra base de dades.

D’acord amb la Llei Orgànica 15/1999, tens drets a accedir, rectificar, cancel·lar o oposar-te al tractament de les teves dades. Si no desitges rebre més correus electrònics com aquest, si us plau, reenvia aquest missatge indicant a l’assumpte 'ESBORRAR LES MEVES DADES' a info@ccsagradafamilia.net

Emili Biarnès: expo.art V=forma/t



....i després de la revetlla de Sant Joan..... exposició dins un espai domèsticament particular. Us hi esperem a tots i a totes amb una atmosfera plena de suggeriments per a nodrir l'esperit.

ens plau convidar-vos-hi
els dies 25, 26 i
27
de juny

9 de juny 2010

Els Cinc Barrets del Director

Juny 2010


SEMINARI FORMATIU ORGANITZAT PER:


ELS CINC BARRETS DEL DIRECTOR

>PRESENTACIÓ I OBJECTIUS

Quines habilitats tenen els directors d'associacions amb més èxit? Com puc millorar les meves habilitats i les dels meus col·laboradors per a afrontar els nous reptes de la meva associació?

Aquest curs ajuda a l'autoconeixement i al desenvolupament de competències personals per a mantenir el nostre avantatge i preparar-nos per a afrontar nous reptes.

El programa eminentment pràctic es desenvolupa al voltant d'una sèrie d'eines d'avaluació definides per a directors d'associacions i casos pràctics que et permetran aprofundir en les teves competències i potenciar-les. Així mateix tindràs l'oportunitat d'aprendre dels èxits i els errors d'altres directors d'associacions.

>PER A QUI VA DIRIGIT?

Secretaris i directors d'associacions amb persones al seu càrrec, i comandaments intermedis que tinguin formació i experiència en direcció de persones.

>LLOC I DATES


C/ Viladomat, 174, 08015 Barcelona

Data Inici: 29/06/2010 Data Finalització: 06/07/2010 Dies impartició: Dimarts i Dijous Horari impartició: de 15:00 a 19:00 . Durada: 12 h

>CONTINGUTS

  1. Introducció a les competències professionals.
    Entendre què són les competències, les seves implicacions i beneficis en la gestió d'associacions.
  2. Els rols del director d'associacions.
    Aprofundiràs en els diferents rols d'un director d'associació (els cinc barrets) i les competències lligades a cada rol.
  3. Identificació de les competències clau.
    Elaborarem el perfil competencial d'un director d'associació.
  4. Gestió de les competències.
    A través de casos pràctics coneixeràs les habilitats que conduïxen a l'èxit a un director d'associació
  5. Autoavaluació de les meves competències.
    A partir de l'autoavaluació de les teves competències aprendràs a desenvolupar un pla d'acció per a millorar-les.
  6. El desenvolupament de les competències dels teus col·laboradors. Desenvoluparàs la teva capacitat per a definir un perfil competencial dels teus col·laboradors i ajudar-los en el seu desenvolupament professional.

Plaçes limitades per ordre d'inscripció. Curs subvencionat per el FSE i el Consorci per a la Formació Continua de Catalunya.


Envia aquest curs a un amic

Per a més informació contacti amb Sigma Servicios Profesionales para Asociaciones S.L Tel +34 93 3569087 mail info@gruposigma.com


De conformitat amb el que disposa la llei de protecció de dades, li vam informar que les dades que apareixen en aquesta publicació figuren en un fitxer automatitzat i estan destinades a oferir informació sobre activitats i serveis. En el cas de no estar interessats a rebre aquest butlletí els agrairíem que contestin a aquest correu amb la paraula suprimir a. : butlleti@asocsa.com