18 de des. 2009

Entrega del 2n premi Empremtes d’Osona 2009

NOTA DE PREMSA / 16 de desembre de 2009

Museu Industrial del Ter


Entrega del 2n premi Empremtes d’Osona 2009.

Al final de l’acte es farà la presentació de la remodelada botiga del MIT que acollirà un espai dedicat a l’artesania de la comarca


Aquest proper dissabte 19 de desembre a les 12.30h al Museu Industrial del Ter tindrà lloc l’entrega del 2n Premi Empremtes d’Osona 2009: El disseny en l’artesania contemporània. Organitzat per Introart i el Consell Comarcal d’Osona i amb el suport d’Artesania Catalunya, la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Manlleu i el Museu Industrial del Ter, el premi té com a objectiu introduir i potenciar el disseny de producte a l’artesania d’Osona, donant eines als artesans per evolucionar en el seu ofici i crear artesania contemporània i així obrir altres dimensions com el disseny en l’ofici artesà.

El jurat format per Blai Puig representant d’Artesania Catalunya, Ramon Ricart Director de l’Escola d’Art de Vic, Carles García Director del MIT, Joan Farré membre de l’Associació Introart, Mª Rosa Vestit consellera de cultura del Consell Comarcal d’Osona i Gabí Boixader artista, farà públic el nom de l’artesà guanyador d’aquesta edició. El premi consisteix en posar a disposició del premiat, al dissenyador d’objecte Jordi Peñaranda, per elaborar conjuntament un producte que transmeti els valors del patrimoni industrial i natural de la conca del Ter.

Al final de l’acte es presentarà la botiga del museu, recentment remodelada, on l’artesania de qualitat d’Osona hi té un espai privilegiat fruit del conveni de col·laboració entre el Museu Industrial del Ter, l’Associació d’Artesans d’Osona i l’Oficina de Promoció Econòmica de Manlleu. En aquest espai, que ha comptat amb el suport d’Artesania Catalunya, els artesans, que formen part de l’Associació d’Artesans d’Osona: Introart, hi tenen un espai per vendre les seves peces al públic.



Manlleu, novembre de 2009


Per a més informació:

Àrea de Comunicació
Museu Industrial del Ter
Passeig del Ter, s/n
93 851 51 76
mit@mitmanlleu.org

Associació Introart
Judith Camps
93 850 52 96/ 630 66 91 18