21 de des. 2009

La Fundació Centre del Vidre es traslladarà de les Corts al Poble Espanyol abans de 10 mesos

17/12/09 02:00 - BARCELONA - E. GARCIA

La Fundació Centre del Vidre de Barcelona traslladarà les instal·lacions que ha ocupat en els últims vint anys des del districte de les Corts (al carrer dels Comtes de Bell-lloc) fins al Poble Espanyol, segons va confirmar ahir el seu director, Jordi Dou, en la primera presentació pública que ha fet l'entitat privada del procés de trasllat. És previst que el cost de les obres d'aclimatació de la nova seu de la institució representi un cost de mig milió d'euros, segons Dou, i que es redueixi a una quarta part l'espai disponible, que ara és de 4.000 m² i que en passarà a ocupar no més d'un miler.

El canvi d'ubicació l'estan coordinant l'Ajuntament de Barcelona (propietari del local actual i que li donarà altres usos futurs) i el govern de la Generalitat, però només la primera institució forma part del seu patronat. Segons va explicar Eduard Vicente, representant del consistori local, «la Generalitat ja ha expressat la seva voluntat d'incorporar-s'hi a mitjà termini».

La fundació ha iniciat una nova etapa amb la intenció d'impulsar «un corrent renovador que regeneri el sector del vidre», en paraules del president de l'entitat, Ramon Masagué. La fundació es vol obrir encara més als usos i aplicacions industrials del vidre i no centrar-se només en l'aspecte artístic o artesanal, però no descuida aquest vessant i és previst que en l'exercici de l'any que ve recuperi el curs de restauració de vitralls, que feia anys que s'havia deixat d'impartir. La fundació es vol convertir en un referent internacional del vidre i crearà un nou departament de producció i projectes, que vol esdevenir un banc de proves real del centre de recerca que ara hi ha a Madrid.

La fundació és l'únic centre a Catalunya que imparteix la majoria de tècniques amb vidre.

ELPUNT.CAT