5 de jul. 2010

1ªFIRA MONOGRÀFICA D’ARTESANIA TÈXTIL A TARRAGONA

La primera Fira Monogràfica d'artesania Tèxtil a la ciutat de Tarragona se celebrarà entre els dies 16 i 25 de juliol ( ambdós inclosos) al capdamunt de la Rambla Nova, balcó del Mediterrani. Està organitzada pel Gremi Artesà Tèxtil de Catalunya.

Aquesta Fira està formada per 18 expositors que representen un ampli ventall d'oficis tradicionals i contemporanis, tots ells professionals i acreditats amb el carnet d’artesà corresponent, tals com : teixidors de teler, macramé, bastidor, estampadors de seda i /o cotó , confeccionistes de roba i complements, creadors de peces de nuno i feltre, titellaires, manufacturers de patchwork...

La Fira pretén posar a l'abast del públic general peces d'artesania de qualitat que són difícils de trobar avui dia a les botigues o centres comercials. Els productes son exposats i comercialitzats per les pròpies empreses artesanes que els produeixen.

El Gremi Artesà Tèxtil és un del més antics de Catalunya i actualment té com a objectius prioritaris el suport a l'artesania de qualitat, la difusió de la producció artesana arreu del Principat, la conservació dels oficis tradicionals i la potenciació dels nous oficis i materials.

Aquesta fira és una de les activitats que organitza el Gremi amb un doble vessant: per un costat crear una plataforma de comercialització per als artesans i per l'altre donar a conèixer al públic general què és l'artesania tèxtil, que no sempre són productes elitistes sinó que són a l'abast de tothom.

En un moment de deslocalització i uniformitat dels gustos, el Gremi Tèxtil aposta per una producció artesana de qualitat realitzada al nostre país i que permeti a l' usuari expressar la seva personalitat amb l’ús de peces úniques.

La Generalitat de Catalunya a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda dóna suport al Gremi en el projecte de realitzar un circuit de Fires Monogràfiques Tèxtils arreu de Catalunya. La primera va ser a Barcelona ( l’any 2003) i ja porta dotze edicions; voldríem que a Tarragona també es pogués consolidar aquesta mostra i celebrar-la cada any, i no acabant centralitzant-ho tot a Barcelona.

La Fira romandrà oberta cada dia des de les 10:30 fins a les 21:00 hores sense interrupció.

Per a més informació podeu contactar amb el telèfon del Gremi Tèxtil 93 4519489, o a traves dels següents correus electrònics:

gremiartesatextil@textilart.org

marianreyesv@gmail.com

www.textilart.org