2 de jul. 2010

AQUEST ANY BATEGEM LA FESTA AMB UN CÀNTIR!!!

CÀNTIR DE BATEIG AMB FORMA DE PETXINA
60 FESTA DEL CÀNTIR D'ARGENTONA
ARGENTONA, 4 d'agost de 2010

NOTA INFORMATIVA

AQUEST ANY BATEGEM LA FESTA AMB UN CÀNTIR!!!

Amb motiu de la 60 edició de la Festa del Càntir d'Argentona presentem un exemplar de càntir usat normalment en festivitats importants com el bateig d'un fill.

S'ha escollit aquest model de càntir per tractar-se d'una tipologia inèdita en la nostra col·lecció. Es tracta d'un càntir amb forma de petxina, símbol de la cerimònia del bateig que servia per portar l'aigua beneita a les esglésies en aquest sagrament catòlic. També es creia que servia per a porta l'aigua beneita quan el sacerdot havia de batejar una criatura a casa si es temia per la seva vida i no donava temps de fer el bateig a l'església.

Cal dir també que el museu compta durant tot aquest any 2010 amb l'exposició temàtica "Càntirs Bestials" dedicada als càntirs en forma d'animal, un dels quals és, precisament el càntir de bateig.

Durant el dia de la Festa del Càntir al matí (4 d'agost diada de Sant Domènec) el càntir es podrà adquirir a la Font de Sant Domènec. Per la tarda i durant els dies 5, 6, 7 i 8 d'agost es podrà adquirir a la parada de la Casa Gòtica (Pça de l'Església, 4). Un cop finalitzada la Fira del Càntir el trobareu, com sempre, al museu. El preu és el mateix que els dels darrers anys, és a dir 15,00 €.

Fina Carreras
Museu del Càntir
www.museucantir.org
Pl.Església, 9
08310 Argentona
93 797 27 32