21 de set. 2010

CADÀVER EXQUISIT

Del 22/09/10 al 12/10/10
Artesania Catalunya, Banys Nous, 11
Inauguració de l’exposició “Cadàver exquisit”, que tindrà lloc el proper 22 de setembre a les 19,30 hores

Pepita de oro (Barcelona, 2005) és un col·lectiu de set joiers que neix com una necessitat d’apropar la joieria artística a la gent, amb la intenció d’expressar-se i comunicar-se lliurement. Sota la dinàmica de creació de peces sobre un tema en comú, sorgeixen les col·leccions on es reflecteix la personalitat tant del col·lectiu com de cadascun dels seus integrants. A més, per fomentar la dinàmica de treball en grup, creem la nostra col·lecció de Cadàvers Exquisits, tècnica molt popular entre els surrealistes.

Amb el cadàver exquisit, Pepita de oro vol recuperar una activitat lúdico-artística, habitualment vinculada a altres arts, com ara el dibuix i la literatura. Era una composició en seqüència creada entre els membres d’un grup que nosaltres hem adaptat a la joieria. Es comença amb una peça que aporta un dels membres del grup i aquesta va passant per cadascun d’ells, que la va transformant. El procés de creació del cadàver queda registrat a través de “l’autòpsia”: seqüència d’imatges que documenta l’aportació que fa cada membre. El cadàver exquisit és un exercici del qual aprenem a adaptar-nos entre nosaltres, una forma de treball col·lectiu sense trepitjar-nos, respectant l’estil o forma de cadascú. La peça no té límits materials ni espacials.

Els membres de Pepita de oro són: Patrick Alvarez (Nova York), Maria Fernández (Barcelona), Mireia Jané (Barcelona), Diana López (Ciutat de Mèxic), Iona Morris (Menorca), Maria Ninot (Barcelona) i Sandra Yelo (Múrcia).

El Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya, es complau a convidar-vos a la a la seu d’Artesania Catalunya, al carrer dels Banys Nous, 11.

Activitats paralel·les
Dijous 30 de setembre de 2010 de 9 a 14h
“Cadàvers Exquisits”
Taller de creació de cadàvers exquisits dirigit a professionals del sector.
Escola d’Art del Treball
C/ Comte d’Urgell, 187 Barcelona
(Recinte Escola Industrial, edifici 21)
Aforament limitat Inscripcions prèvies: pepitadeoroinfo@gmail.com. . .

Diumenge 3 d’octubre de 2010 de 12 a 14h
“Cadàvers Exquisits per a petits i grans”
Taller de creació de cadàvers exquisits dirigits a tot el públic.

Dijous 7 d’Octubre de 2010 a partir de les 12h
“JOYA I DTERRA”
Conferència amb les galeristes Roberta Ferreira i Laura Jener.
A Artesania Catalunya.
Horari exposicions:
De dilluns a divendres: de 10 a 19h
Dissabtes: de 10 a 14h / de 15 a 19h
Diumenges i festius: de 10 a 14h