3 de set. 2010

Fira de l'Aigua 2010 a Caldes de Malavella

Benvolguts/des Srs./sres.

Aquest any la Fira de l’Aigua de Caldes de Malavella torna a obrir les portes el proper diumenge 3 d’Octubre. En aquesta sisena edició, acull la 10a fira d’artesania.

La Fira té com a eix principal l’aigua i durant tot el dia estan previstes activitats relacionades per a tots els públics; xerrades tècniques, inflables, espectacles infantils, ludoteca de l’aigua, tallers de bombolles de sabó, dinar popular de faves a la catalana i altres calderetes... i en Dani Jiménez Albiac, físic i divulgador científic, conegut per la seva participació al Club de TV3, ens permetrà gaudir de la ciència i l’aigua en directe.

Paral·lelament també tindrem altres propostes: la ruta de la tapa, concurs de ratafia, exposició de cotxes vetustos, ..... I per la cloenda els Guies Ufissials seran els mestres de cerimònia molt particulars dels populars concursos de bebedors d’aigua amb gas i de menjadors de calamars a la romana.

Aquest any la fira pren forma a diferents espais connectats per l’activitat de la Fira: visites guiades als balnearis, concentració de cotxes vetustos a la rambla Rufí, espai gastronòmic a Plaça del Mestre Mas i Ros i com a centre d’activitats lúdiques la Plaça de la Selva.

Addicionalment a aquestes activitats, en la vigília, el dissabte 2 d’octubre, la inauguració comptarà amb la presència de persones coneixedores del món de l’aigua com en D. Luís de Ramon Sánchez, geòleg, i l’actuació de Pep Bou, amb l’obra Bereshit- la història del cosmos explicada amb bombolles de sabó.

El públic que visita la Fira és bàsicament, familiar i en la seva majoria ve a la fira a consumir oci i gastronomia participant de les diferents propostes.

La Fira d’Artesania és l’eix comercial principal. En aquesta 10a edició volem recuperar l’essència de la nostra vila de les aigües i donar protagonisme a tot allò que la barreja de l’art i l’aigua ha suposat per l’artesania.

Per aquest motiu us volem convidar a participar si teniu productes artesans relacionats o si creieu que poden tenir un interès especial per aquest acte.

Es prioritzaran parades d’artesania de productes relacionats amb l’aigua (sabons, ceràmica, perfums, ungüents, etc) i s’acceptaran d’altres artesans, per poder crear espais diferenciats. A la vegada hi haurà un espai propi d’alimentació, com en edicions anteriors.

Us fem arribar la documentació referent a l’edició 2010 – Normes de participació i fitxa d’inscripció -que esperem sigui del vostre interès.

En el cas que estigueu interessats en reservar espai cal que ens feu arribar la fitxa d’inscripció degudament complimentada acompanyada pel carnet d’artesà , o, en cas de no tenir-ne, d’un dossier de fotografies on aparegueu realitzant la vostra obra.

Novetat 2010: l’espai de l’aiguardent. En aquesta edició hem reservat un lloc dins l’espai gastronòmic per aquells firaires especialitzats en licors, aiguardents, vins, caves i tota mena de begudes alcohòliques en general. Animeu-vos a participar en forma de venda-degustació.

Les reserves es poden formalitzar per correu a l’Oficina de Turisme, situada a l’Avinguda Onze de Setembre s/n 17455 Caldes de Malavella o bé per correu electrònic a turisme@caldesdemalavella.cat

Esperant que aquesta informació sigui del vostre interès, aprofitem l’avinentesa per a saludar-vos atentament,

Jordi Aparicio

Regidor de Turisme i Promoció Econòmica