17 de set. 2009

FIRA GASTROART

Hostalric acollirà la Fira Gastroart, una fira que pretén donar protagonisme a la gastronomia, als productes del territori i a la cuina selvatana. La Fira, que es farà del 24 al 27 de setembre, serà lloc d’exposició i venda de productes gastronòmics i comptarà amb un munt d’activitats com ara tastos i maridatges, música i cinema, oficis artesans, tallers i exposicions.

L’Ajuntament d’Hostalric ha decidit fer evolucionar la Fira de Sant Miquel cap a una fira temàtica, centrada en la gastronomia i l’artesania. Gastroart neix amb l’objectiu de fomentar els productes de qualitat que contribueixen a la identitat del territori i promocionar el municipi.

Entre les activitats programades cal destacar el maridatge musical que protagonitzaran Cris Juanico, Natxo Tarrés (Gossos) i Joan Masdéu (Wiskyn’s), amb el cuiner i gastrònom Pep Nogué com a presentador i la col·laboració d'Empordàlia. Els tres cantautors s’inspiraran amb els productes de la Selva per composar les seves cançons i, aprofitant que serà l’època de la verema, elaboraran un most que el públic assistent podrà tastar.

També es podrà gaudir d'un seguit de degustacions, com ara un tast de vins Sinols d'Empordàlia, un tast de cerveses (on es presentarà la cervesa Gastroart), un tast d’oli que es farà amb la col·laboració de la DOP Oli de l’Empordà i un tast d’aigües de la comarca de la Selva, coneguda com “la comarca de l’aigua”. A més, hi haurà espai per als productes innovadors de la Selva, elaboracions amb salsafí i del foie-gras de Mas Parés.

Una altra de les activitats destacades serà el maridatge cinematogràfic, amb dues sessions de cinema organitzades pel Cinema Truffaut, que aniran acompanyades de tastos de vins amb l’enòleg Xavier Morera i la col·laboració d’Empordàlia. Concretament, el dijous dia 24 es passarà la pel·lícula “Entre copas” i el dissabte 26, “Sin reservas”.

El dissabte i diumenge serà l’espai per a l’exposició i venda de productes gastronòmics, les demostracions i els tallers d’oficis artesans, i exposicions relacionades.

La Fira Gastroart convoca un seguit de concursos, el d’aparadors d’establiments, el de fotogràfia i el concurs “Empremtes d’Hostalric” i també comptarà amb activitats populars com l’audició de sardanes, la cantada d’havaneres, la cercavila amb les “Majorets d’Hostalric”, i la trobada de puntaires.

Atentament,

Cèlia Izquierdo Ramírez
Dept. Desenvolupament Local
Ajuntament d'Hostalric
C/ Raval 45
17450 HOSTALRIC
Tel: 972 86 40 11, ext. 647
Fax: 972 86 52 76
promociolocal@hostalric.cat