13 d’oct. 2010

Enric Pla, 2on premi d'escultura dels XVI PREMIS ARTS ANDORRA 2010

El Centre d'Art d'Escaldes-Engordany va acollir el lliurament de premis de la XVIª edició d'Arts Andorra que organitza el Cercle de les Arts i les Lletres.

L'artista canillenc Martin Blanco va rebre el Premi de Pintura del 16è Cartell Arts Andorra per la seva obra titulada Rutinària deshumanització, realitzada en oli i llapis de color, i la barcelonina Marta de Olano va quedar en segon lloc.

En la categoria d'Escultura, Enric Pla, d'Osona va rebre el segon premi ja que el primer va ser declarat desert. També es van premiar diferents obres de fotografia, on la participació va ser en major part, de fora del nostres país, i de disseny gràfic en diferents aplicacions, llibret, cartell o publicació periòdica.

El lliurament de premis dona el tret de sortida a l'exposició que es podrà veure fins el proper 30 d'octubre. Es tracta d'una mostra on s'hi poden veure diversos llenguatges artístics: pintura, escultura, disseny gràfic, fotografia i cartell publicitari. També és una bona ocasió per comprovar l'estat de l'art andorrà i de Catalunya, procedència de la majoria dels participants.

El certamen d'Arts Andorra premia la creativitat, l'expressió i la personalitat de les obres que es presenten a concurs i fa cinc anys que el Cercle de les Arts i les Lletres compta amb la col·laboració del CAEE, on és possible exposar totes les obres. En aquesta edició, s'han presentat 16 escultures, 29 pintures, 1 cartell publicitari i 5 fotografies seleccionades.

L'exposició es podrà veure del 12 al 30 d'octubre al Centre d'Art d'Escaldes-Engordany.