7 d’oct. 2010

Nova web de l'Associació d'Artesans La Llata

Qui som?

L'Associació d'Artesans la Llata és una associació creada el gener del 2009 per promoure i difondre el tradicional ofici artesà de la llata arreu de de les nostres terres i per estendre el reconeixement al treball artesanal de les llatadores de pobles com Rasquera (Ribera d'Ebre) i El Perelló (Baix Ebre)


Què fem?

Exposem els nostres productes en fires artesanals i exposicions, participem en jornades i demostracions, organitzem tallers d'iniciació per a adults i per a infants (escoles), elaborem objectes de llata tradicionals i d'innovació.


Què és el margalló i com es converteix en llata?

El margalló és un vegetal dioic de la família de les palmeres. Té fulles grosses, en forma de ventall (palmatisectes) amb pecíls proveïts d'espines vulnerants, de fi ors grogues en raïma denson en fruits semblants als dàtils. El podem trobar a tot el Mediterrànni occidental i a tots el països catalans. Les fulles del margalló són conegudes a les Terres de l'Ebre amb el nom de pauma. Per poder transformar-la i confeccionar tota classe d'objectes cal seguir tot un complex procés de tractament: recollir, assecar i blanquejar, escaldar, escoar, esbrinar i llatar.


Quins objectes fem?

Confeccionem des d'estris i objectes tradicionals com el cabàs, estalvis, escombres, bosses, estores, ... i fins i tot ens atrevim amb nous productes com la joieria, els complements i la decoració.