16 de gen. 2011

La Terrissa de Breda per Guillem Ferran

Del 15 de gener al 12 de març de 2011.

Els Forns.
C7Santa Victòria, 1.
17400 BREDA.
PRESENTACIÓ

Els Resultats son una colecció formada per més de 82 propostes de nous productes.

La colaboració entre Guillem Ferran i vuit artesans:


Antoni Majó Manresa i Antoni Majó Masegue, Joan Mendez Díaz, Josep Graupera Marcos,

Pere i Tano Anglisano Castanyer, Josep Bombí Orra, Jordi Planas Auladell, Josep Buxalleu Prat.


La exposició esta dividida en dues sales que mostren dos projectes:


LES 40 NANSES DE BREDA


Antigament les cassoles valencianes o la tradicional cassola botxa es feien al torn a mà i es deixaven secar al sol . Una jornada de un artesà al 1950 feia 36 peces cada dia.

El terrisaires fruit de la industrialitzacio han sabut mecanitzar part de la seva industria artesana, si antigament es fabricaven les cassoles a mà, actualment, les cassoles es solen fer amb una premsa rotativa.

La paraula artesà, control de la mà, s’ha substituit per el control de la maquina. I les anses son les uniques que es coloquen a mà una vegada feta la peça a màquina. A Breda s’explica que es pot reconeixer un artesà mirant la cassola. I si ens fixem en les anses podrem saber si la fa un o l’altre.

Aquesta mecanització feia que fos poca la motivació per generar motllos nous i m’obligava a concentrarme en intervenir amb motllos ja existents. Fent intervencions, talls o modificacions.

Vaig considerar interessant que podiem intervenir en la nansa, fent noves nanses especials, més o menys funcionals. Anses més divertides, comunicatives del contigut de la cassola, originals i completament úniques per dotar de més caràcter a la típica cassola bredenca

Vam proposar unes 100 figures de nanses i hem construit una col·lecció amb 40 nanses diferents.




LA CUINA DE BREDA

En aquesta segona sala hi ha una mostra una col·lecció de 42 productes

A Breda S’hi fabriquen tot tipus de elements de cuina. De tal manera que podriem venir a Breda i tornar equipats amb totes les eines de una cuina sencera. Es per això que es presenta la cuina de Breda. La majoria dels productes son idees, productes funcionals, que contribueixen a aportar alguna innovació en el seu ámbit, algún joc visual, ironía o treball constructiu que doti de significat, funcionalitat i atracció amb el material.




















....



En total 82 noves propostes per els tallers artesanals de ceramica i terrisa de Breda.

Podeu trobar les imatges dels productes i informació dels tallers a:


www.laterrissadebreda.blogspot.com

He editat el seguent Cataleg:

http://issuu.com/gufm/docs/laterrissadebreda

Imatges Descarregables del Projecte:
http://www.flickr.com/photos/gufm/sets/72157623845017685/