18 de gen. 2011

XVIII edició de la fira de la terrissa i ceràmica de la Galera

Se celebra des del 29/04/2011 al 01/05/2011.

Fira de caràcter monogràfic (terrissa i ceràmica), amb 100 expositors i 40.000 visitants la setzena edició.

Se celebra anualment coincidint amb l'1 de maig.
L'entrada al recinte és gratuïta i, durant els dies que dura, hi ha un programa d'activitats al seu voltant.

- Se celebra el Dia de la Comunitat. Cada any una comunitat autònoma aporta una representació dels seus artesans, que exposen a un lloc privilegiat de la Fira: la plaça del Mercat. S’organitza un dinar per als expositors i artesans al Casal de la Vila.

- Se celebra el Dia del País convidat. A partir d'aquesta edició, cada any hi haurà a la Fira representació d'un país, i, d'aquesta manera es podrà descobrir la terrissa i la ceràmica d'arreu del món en una carpa a la plaça de l’Ajuntament.

- Cada any, es pot trobar la peça commemorativa de col·lecció. Edició limitada de 112 peces signades i numerades, realitzades per l'únic terrisser en actiu de de la Galera: Joan Cortiella Garcia.

- Demostracions al torn d'elaboració de peces per part dels terrissers que venen de fora, dels del poble que estan en actiu i dels que van ser terrissers en altres temps.

- Premi de Ceràmica Vila de la Galera.

- Exposició de ceràmica contemporània, coincidint amb aquesta Fira, a la Sala 2, sala d'exposicions de caràcter temporal, de Terracota, Centre d'Interpretació de la Terrissa de la Galera (www.galera.altanet.org).

Jessica Gasulla i Tomàs
Telf 647 55 80 61
977 718 339 (Ajuntament de la Galera)
o e-mail: locadub@hotmail.es