15 de jul. 2009

Contenidors, Camil.la Pérez Salvà


Sala Municipal del Portal del Pardo
C.Major,20 El Vendrell

Els envio informació i imatges sobre l'exposició que s’innaugurarà el proper 25 de juliol a la Sala Municipal del Portal del Pardo al Vendrell.

Totes les obres que s'hi esposen són noves. El tema de l'exposició gira a l'entorn del CONTENIDOR. La paraula, contenidor, el llibre, contenidor, el bol, contenidor, la casa, contenidor... contenidors d'idees, sentiments, objectes, aliments...

L'exposició consta d'un total de 65 obres pertanyents a les sèries: " Les lletres , contenidors" , "Finestres, dins/fora", "Dites populars", "Els llibres, contenidors", "Gresols" i "Pastissos".



La sèrie "Gresols" i la la sèrie "Pastissos" (en l'argot d'impremta, es feia un PASTÍS quan el que feia el motlle no l'ajustava bé i tots els tipus queien) el 40% de les vendes anirà en benefici de Càrites . La sèrie "Les lletres, contenidors" que consta de 20 obres el 40% anirà en benefici de la reconstrucció de l'orgue.

Hi ha una col.laboració de'n Jaume Ramon impressor del Vendrell, que m'ha donat el material d'impremta, tipus que he utilitzat per fondre en algunes de les peces que hi ha a l'exposició, com també ha fet donació d'un cartell que serà subhastat i que els beneficis que se'n treguin aniran per la restauració de l'orgue.

A l'exposició hi ha un apartat en el que d'una manera molt elemental es poden veure diferents tius d'impressió al llar de la història.

El cartell abans esmentat és una xil.lografia d'Enric Cristòfol Ricart, important gravador,representant l'Arc de Berà que va ser feta per a la II Exposició d'Art del Penedès al 1927, esdeveniment importantíssim al moment i que ha tingut molta transcendència.

Adjunto invitació amb horaris i dates i el tríptic editat per a l'ocasió, en el qual podran trobar el text de presentació i el que Josep Miquel Garcia historiador i crític d'art ha escrit per aquesta exposició.

Per a més informació poden consultar la pàgina web: www.camillaperez.com