1 de març 2010

FORJA VIVA. EXPOSICIÓ AL MUSEU MARÍTIM DE BARCELONA-ABRIL 2010

Els propers dies 22, 23, 24 i 25 d’abril tindràn lloc al barri del Raval de Barcelona les Jornades Internacionals de Forja Viva. Una de les activitats que es proposen dins d'aquest marc és l'exposició internacional de forja que tindrà lloc al Museu Marítim de Barcelona i que organitza Tallerdeforja.net i l'Associació de Forjadors de Catalunya(AFoC) amb el suport i complicitat del Museu Marítim de Barcelona i el Museu del Cau Ferrat de Sitges.

L’exposició Forja Viva, que persegueix revaloritzar els treballs de forja i les manifestacions plàstiques realitzades en ferro, comptarà amb dos grans àmbits ben diferenciats. Per una banda, una petita selecció de peces de ferro procedents de les col·leccions del Museu de la Vida Rural de l’Espluga del Francolí i de la col·lecció de Ferro del Museu Cau Ferrat de Sitges, i de l’altra, una mostra de obres d’artistes forjadors contemporànis procedents d’arreu.

Tallerdeforja.net i l'AFoC, defensen i persegueixen el mateix objectiu i discurs que els que, ja fa més d’un segle pregonaren els artistes i intel·lectuals dels cercles modernistes. Santiago Rusiñol, que fou l'artífex del Cau Ferrat, impulsà la regeneració de les fins aleshores considerades “arts menors” i també l’homologació d’aquestes al costat del conjunt de manifestacions artístiques de ple dret, com l’arquitectura, l’escultura, la música, la pintura, ...

Aquest esperit és el fil conductor d’aquesta proposta en la que s’establirà un joc de correspondències entre passat i present i en la que, un dels aspectes bàsics és el de garantir la qualitat. Per aquest motiu, en l’àmbit de
creació contemporània, podràn prendre-hi part tots aquells professionals i artistes de la forja que omplin la butlleta d’inscripció .L'acceptació de les obres serà acordada per una comissió formada per representants de l'organització i de les entitats col.laboradores.

Des d’aquest espai encoratgem i oferim el nostra suport a tots els i les forjador@s del s.XXI.