DEBATaBAT (CICLE DE CONFERÈNCIES)
ESCOLA D’ART I SUPERIOR DE DISSENY ONDARA DE TÀRREGA
“TAULA DE BONES PRÀCTIQUES, TRAJECTORIA I VISIÓ DE FUTUR”
DIMARTS 5 DE MAIG
6:30 TARDA
BREU RESSENYA DELS PARTICIPANTS
FEDERACIÓ D’ASSOCIACIONS D’ARTESANS D’OFICI DE CATALUNYA (FAAOC)
La FAAOC neix en el marc d'Iberiona, el mes de maig de 2001, i d'aleshores ençà es treballa per fer-la una realitat amb l'esforç d'uns quants artesans, fins que el dia 22 de juliol de 2004 que s'aproven els estatuts.
La FAAOC aspira ser el pal de paller de l'associacionisme artesà català, o sigui aglutinar totes les inquietuds i projectes perquè cada artesà es vegi comprès i escoltat en llurs reivindicacions. La força de la FAAOC són les associacions que agermana vers una sola veu, perquè aquesta es pugui escoltar allí on sigui precís. La FAAOC farà possible esborrar per sempre la situació de desempara del sector, que fins ara s'ha viscut de manera irreversible.
La Federació, en aquest breu temps d'existència, s'ha anat consolidant com a uns dels referents davant el Govern de la Generalitat en el si del Centre Català d'Artesania, avui anomenada Artesania Catalunya.
www.faaoc.cat
MANEL DIESTRE – CERAMISTA I PRESIDENT FAAOC
Cofundadors juntament amb Joaquim Toribio i posteriorment amb Jordi Salvador de l’empresa Ceràmica Sot que va començar la seva activitat l’any 1984.
Des dels començaments, els objectius van ser clars, propers al repte de fer rendible una empresa artesanal, elaborant un objecte per al regal i la decoració, innovador i de qualitat, que tingués un segell invisible i que permetés distingir un producte de ceràmica.
Aquest ideal, assolit sense cap dubte, és el que els ha permès obtenir el distintiu de PAQ, que concedeix la Generalitat de Catalunya a un reduït sector d’artesans pel fet que son com diu el nom, “Productes Artesans de Qualitat” i que cada peça que porta té una etiqueta amb el número que l’identifica.
També participa activament en la restauració del patrimoni arquitectònic del modernisme, tenint obres importants fetes per tot Catalunya.
www.ceramicasot.com
LLUIS ROCA – VIDRIER
L'actual empresa Cristalls de Lluis Roca s.l. va tenir el seu origen en un petit taller situat a la part posterior de la casa familiar(1952) en la qual realitzaven la fabricació de cabuixons i abaloris per a bijuteria. Aquest taller va iniciar la seva gestió en mans de Pere Estrems (fill de Josep Estrems). La seva filla va assumir la gestió de l’empresa fins a principis dels anys 70, quan Lluis Roca, el seu marit, va agafar el relleu del taller. Lluis Roca que provenia de la indústria metal·lúrgica , va voler provar en el món del vidre quedant-s’hi definitivament. Durant els anys 80 i 90 el taller va passar a ser Manipulats del Cristall Luis Roca, especialitzant-se en el camp de les perles i el vidre de Murano.
Avui dia l'empresa a passat a ser Cristalls de Lluis Roca s.l., dirigida per una nova generació de la família, els seus fills Montserrat i Lluis Roca, dedicant el seu treball a la fabricació de peces per a bijuteria, joieria i complements per a majoristes. La base principal de les seves peces és el cristall de murano. El treball de bufador, forn de gasoil i fussing són les tècniques per a l'elaboració de peces destinades a clients que busquen exclusivitat en els seus muntatges.
www.lluisroca.com
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada