12 de maig 2009

El CoNCA convoca els fons 2009 per a projectes de creació artística i pensament contemporani


• Sortiran a mitjans de maig i el termini de presentació serà de 20 dies

El Consell Nacional de la Cultura i les Arts obre un nou paquet de convocatòries de subvencions dirigides a creadors, investigadors, organitzacions i col·lectius culturals per a projectes de creació artística i pensament contemporani. A mitjans de maig es convocaran els ajuts per tres línies concretes: recerca i creació, producció, i exhibició i difusió. 


El fons de recerca i creació permetrà dotar 20 projectes de recerca de fins a 20.000€, així com propostes de creació (composició musical o coreogràfica, guions, entre altres) valorades en un màxim de 12.000€. D’altra banda, es dotaran amb fins a 20.000€ les propostes de noves produccions o co-produccions, gires, i produccions d’artistes visuals. La tercera línia, d’exhibició i difusió, donarà suport a propostes que afavoreixin el diàleg i la formació, així com a la organització d’esdeveniments, la creació o manteniment d’arxius de cultura contemporània, i el suport a publicacions independents impreses o electròniques de divulgació de creació artística o pensament contemporani. 


A l’espera de decidir com es concediran les futures subvencions a partir del 2010, el CoNCA ha volgut mantenir pel 2009 les convocatòries que en anys anteriors gestionava l’Entitat Autònoma de Difusió Cultural per tal de no retardar els ajuts i convocarà aquesta setmana vinent a creadors i entitats culturals i artístiques en unes sessions informatives en col·laboració amb les delegacions dels Serveis territorials de Cultura i Mitjans de Comunicació de Girona (12/05 a les 10h30), Barcelona (13/05 a les 19h), Tarragona (14/05 a les 18h), Vic (15/05 a les 10h30), Lleida (19/05 a les 10h) i Tortosa (26/05 a les 10h30). 


A diferència de convocatòries anteriors, aquest cop els projectes s’hauran de presentar en un termini de 20 dies. Tota la informació de cada convocatòria i modalitats, així com els formularis, condicions, destinataris i criteris de valoració de projectes es faran públics a meitat de maig, el mateix dia que es publiquin les convocatòries al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya al web http://cultura.gencat.cat/conca. En el curs de les properes setmanes sortiran també les convocatòries dels fons per formació i perfeccionament i pels creadors en residència. 


Convocatòria

Acte >> Sessió informativa sobre els fons 2009 per a la creació artística i el pensament contemporani a Girona

Dia >> Dimarts, 12 de maig de 2009

Hora >> 10.30 hores

Lloc >> Serveis Territorials a Girona, Carrer dels Ciutadans, 18, Girona