25 de maig 2009

RURART, permanència i transformació


L’artesania a les comarques de muntanya adquireix una dimensió socioeconòmica més enllà de la mera producció i comercialització d’un objecte: és ‘objecte’ de presentació d’una manera de fer i d’una manera de viure, d’entendre un territori en totes les seves manifestacions.

RURART, permanència i transformació, ens apropa a l’artesania de muntanya de Catalunya descobrint-la en totes les seves vessants: des de la creativitat de l’artesà per dissenyar l’objecte, els materials i processos que utilitza fins la comercialització dels objectes i la seva funcionalitat en la vida quotidiana actual; tot un recorregut que convida al públic a conèixer-la, despertant els sentits. 

Permanència i transformació, respira alhora una reflexió sobre l’evolució de l’artesania en aquestes comunitats de muntanya: des de la seva vinculació amb la tradició i la identitat amb el territori fins el seu atreviment a trencar, a transgredir les formes i els conceptes de sempre per respondre a les demandes de la societat més contemporània. El camí de l’adaptació als nous temps ... sabent valorar i respectar allò que perdura i apostant per allò que es transforma.

Associació Teixit Rural
Abril 2009