5 de maig 2010

La UGT premia una obra d'Enric Pla Montferrer sobre el diàleg social


L'artista lluçanès rep a Lleida el 13è premi d'escultura 1 de maig

L'obra titulada “Diàleg” de l'escultor alpensí Enric Pla Montferrer (Lluçà, 1969) ha estat guardonada aquesta setmana amb el premi 1 de maig que atorga el sindicat Unió General de Treballador (UGT). L'escultor lluçanès va rebre ahir al migdia el premi de mans dels dirigents de l'UGT de Catalunya, en un acte festiu celebrat a la Diputació de Lleida.


Segons explica l'autor, la peça feta amb ferro forjat i fusta (96X26X18 cm) pretén expressar l'estira-i-arronsa que sovint es dóna en les converses i negociacions entre els treballadors i la patronal. “Cadascuna de les parts tiba cap al seu cantó i per això de vegades es fan nusos”, diu Pla Montferrer. En aquest sentit, l'artista atorga una importància cabdal als agents socials per tal d'avançar en el diàleg a fi i efecte de cercar solucions als conflictes.


El primer guardó del 13è Concurs d’Escultura 1 de maig que convoca la UGT Terres de Lleida té una dotació de 4.500 euros i ha comptat amb la participació de 28 artistes d'arreu del país.

Amb el d'ahir, és el segon premi que Pla Montferrer s'endú aquest 2010 tota vegada que fa uns dies va rebre un accèssit al XIV Concurs d'Escultura Pere Jou, de Sitges (el Garraf) per l'obra “El nedador”.