18 de nov. 2009

ORIGIN 2009, THE LONDON CRAFT FAIR

Aprofitant un viatge personal a Londres, el passat cap de setmana del 17 i 18 d’octubre vaig visitar la Fira ORIGIN, de la que us en faig una petita ressenya.

Ubicada a Somerset House un espai molt cèntric de la ciutat, ens trobem una carpa enorme que dona aixopluc durant dues setmanes a una selecció d’Artesans de altíssim nivell en diferents especialitats . . . del vidre, la fusta, joieria, tèxtil, ceràmica i molts d’altres,distribuïts en uns llocs de diferents mides, en cinc fileres amb estands a banda i banda, formant petites illes de, aproximadament, 12 estands cada una, segons les mides.

Per el gran nombre de participants, és feien dos torns de sis dies cadescun, uns des del 06 fins al11 i altres del 13 al 18 d’Octubre, deixant el dia 12 lliure per fer els canvis dels participants, amb un total d’uns 145 expositors a cada torn.

Tot está organitzat amb tot detall, amb un mostrador d’informació al vestíbul on és compra l’entrada (6 lliures ) que inclou un catàleg molt digne i de molta qualitat.

Els artesans participants tant poden fer venda a l’engròs, com a la menuda...

Tot i que la gran majoria de participants són residents de la zona, en aquesta edició em va sorprendre trobar-hi en Juan Carlos Gutiérrez, uns artesans de Barcelona que el·laboren alta joiería en plata, uns productes bellíssims i de molta qualitat.

La Fira també disposava d’un espai per a tallers, aquest any era especialitzat en cistelleria. La llum natural hi té molta presencia per els amplis finestrals que hi han en tot l’espai. L’accés a la Fira és molt fàcil per la seva ubicació tant cèntrica i per aquest motiu, segurament, el nombre de visitants era altíssim, atrets també per l’alta qualitat de l’artesanat. També i havia un espai a la zona de l’entrada amb tota mena de bibliografia del sector, amb llibres força interessants.

Prenem-ne nota tots plegats de com s’haurien de fer les coses també a casa nostra i amb
ressò internacional.

Marian Reyes Vivó
Gestora Cultural
691.34. 32.15
93. 664.34.17
Gremi Artesà Tèxtil de Catalunya
www.textilart.org