4 de nov. 2009

Qui té por de l’art contemporani?

Curs: Qui té por de l’art contemporani?

Organitza: A FAD, Artistes i Artesans del FAD

Coordina: Dra. Magda Polo
Imparteix: Dr. Carles Guerra

Carles Guerra és artista i crític d’art. Des del mes de novembre dirigeix la Virreina Centre de la Imatge. És professor al Departament de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra (Barcelona) i al Center for Curatorial Studies de Bard College (Annandale-on-Hudson). Ha tingut cura d’exposicions com Art & Language in Practice (Fundació Tàpies, 1999), Després de la notícia. Documentals Postmèdia (CCCB, 2003) i Esto no es una exposición (Huarte, 2007). És autor de N de Negri (2000) i forma part del consell assessor del suplement Cultura/s publicat per La Vanguardia.

Qui té por de l’art contemporani?
L’art contemporani ja no pot ser contemplat com un àmbit autònom i diferenciat de la resta de formes culturals. La seva implicació en la cultura urbana i global a través de les institucions que el representen, com els museus, l’ha convertit en una peça clau de la identitat estètica de les ciutats. Això mateix l’ha fet còmplice dels processos de regeneració urbana i l’ha introduït de ple en una economia d’imatges. Però què se n’ha fet del taller de l’artista enmig de tots aquests canvis. Segueix essent el lloc per excel·lència de la creació? O serà millor parlar de producció i d’una nova divisió del treball, on fins i tot la figura de l’artista sembla que no sobreviu immune?

Carles Guerra planteja una introducció a l’art contemporani amb tres sessions, tot recorrent a novel·les, films i materials de la cultura visual que transmeten el què passa en aquest àmbit, aparentment tan reduït i tancat.

Sessions: 12,19 i 26 de novembre de 2009, de 19h a 21h.
Lloc: FAD.
Inscripcions: Secretaria de l’A FAD (de dill. a div., de 10h a 14h, al telèfon 93 443 75 20) o info@a-fad.org
Dates inscripcions: del 21 d’octubre al 6 de novembre.
Preu: socis de l’A FAD: gratuït / Socis del FAD: 15 € / No socis: 25 €.
Es faran certificats d’assistència.
Places limitades!!!